Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldıramaz

Recep Tayyip Erdoğan, "Afganistan'daki gelişmelerin göç akını riskini artırdığı malumunuzdur. Halihazırda 3,6 milyonu Suriye'den gelen olmak üzere yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldıramaz" dedi.

Haberler 11.12.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, slam birlii Tekilat Parlamento Birlii (SPAB) 16. Konferans açl oturumuna katld.

Dolmabahçe Sarayndaki programda konuan Cumhurbakan Erdoan, Turkovac için acil kullanm onay bavurusu yapldn, süreci takip ettiklerini belirtti.

Erdoan, Filistini nefessiz brakarak hakl davasndan vazgeçirmeye çalan bu davadan Filistinin hakl direnii ile hedefini ulaamamtr. Bu politikalarn bir avuç fanatik dnda ne sraillilere ne de bölgeye faydas olmutur. Gelinen aamada herkesin bu gerçeklerin farknda varmtr. iddet politikalarnn artk kimseye faydas yoktur. 2. Dünya savandaki soykrmn bedelini bugün Filistinlilere ödetmek hakszlktr. Ne suretle olursa olsun bir halkn ya da ayn inanca mensup insanlarn ötekiletirilmesini asla kabul etmiyoruz. Kudüsü 400 yl boyunca adaletle yönetin bir ecdadn torunlar olarak Filistinde kan, gözya ve zulüm görmek istemiyoruz. Önümüzdeki dönemde bölgemizde bar ikliminin güçlenmesini yine bizim atacamz ortak admlar belirleyecektir. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli Filistin davasn zaafa uratacak her türlü hareketten kaçnmalyz. Filistin davasnn dünya gündeminde hak ettii yere getirilmesi ve adil bir çözüm bulunmas için gayretlerimizi sürdürmeliyiz. Filistinlilerin de kendi aralarndaki tefrikay sonlandrmalar çalmalar açsndan son derece önemlidir. Beklentimiz Filistinli kardelerimizin birlik, beraberlik ve dayanmalarn güçlendirerek bu sürece destek vermeleridir ifadelerini kulland.


ÜLKEMZ YEN BR GÖç YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ

Cumhurbakan Erdoan, Afganistann kalc bar ve istikrara kavumas ortak temennimizdir. Özellikle u anki zor k artlarnda Afgan kardelerimize yönelik insani yardmlarn sürdürülmesi öncelik tayor. Devam eden siyasi süreçte içimize sinmeyen, kapsayclk noktasnda eksik bulduumuz hususlar elbette vardr. Bu konudaki eletirilerimizi muhataplarna iletiyoruz. Afganistann tekrar kaosa ve çatmaya sürüklenmemesi için gayretlerimizi devam ettiriyoruz. Afganistandaki gelimelerin göç akn riskini artrd malumunuzdur. Halihazrda 3,6 milyonu Suriyeden gelen olmak üzere yaklak 5 milyon mülteciye ev sahiplii yapan ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldramaz. Esasen göç ve mülteciler meselesinde asl yükü sesi çok çkan batl ülkelerden ziyade krize snr olan bizim gibi ülkeler çekiyor. Bu sene 10. yln geride brakan bu kriz karsnda bat dünyas hep üç maymunu oynad. Hiç bir adm atmadlar. Hatta DEA ile mücadele klf altnda terör örgütlerini desteklemekten çekinmediler. Ülkemize verdikleri yardm sözlerinin önemli ksmn da yerine getirmediler. Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi de Suriye krizinde görevini yerine getirmeyerek büyük bir hayal krklna dönümütür. Faturay ise masum Suriyeli kardelerimiz ödemitir. Yükselen slam dümanlyla da mücadele ediyoruz. Günümüzde demokrasi ve insan haklar savunuculuu yapan bat ülkelerinde nefret söylemleri günlük hayat teslim alyor. Avrupal siyasetçiler toplumu zehirleyen bu hastalkl akmlar yerine adeta atee benzin dökerek Müslümanlar ve göçmenleri hedef gösteren söylemlere sarlyorlar. Avrupann Müslüman kardelerimiz için bir toplama kampna dönümesine izin veremeyiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git