Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'de yaptıracağı 50 konut için AFAD'a bağış

AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında bakanlar da İdlib'de inşa edilecek 490 evin yapımını üstlendi.

Haberler 03.07.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dlibe ina ettirecei 50 konut için Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Bakanlna 250 bin lira ba yapt.

AFAD Bakanlnda düzenlenen Sivil Toplum Kurulular dlib stiare Toplants srasnda çileri Bakan Süleyman Soylu, Cumhurbakan Erdoan telefonla arayarak toplantya ilikin bilgi aktarm, Cumhurbakan Erdoan da bölgeye 50 briket ev banda bulunacann sözünü vermiti.

Cumhurbakan Erdoan, 50 briket ev bedeli olan 250 bin liray çileri Bakanl AFAD Bakanl hesabna yatrd.

AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kurulularnn balattklar Bir Aradayz, dlibin Yanndayz kampanyas kapsamnda Cumhurbakan Erdoann yan sra Cumhurbakanl Kabinesi üyeleri de bölgeye yaplacak konutlar için bata bulundu. Bakanlar, 29 Hazirandaki kabine toplantsnda bölgeye yaptrlacak 490 briket evin yapmn üstlendi.

Kampanya kapsamnda sivil toplum kurulularnn yan sra 81 il valilii de 5 bin briket ev banda bulunacak.

50 bin briket ev hedefleniyor

AFAD koordinasyonunda bir araya gelen Türk Kzlay, nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakf, Sadakata Dernei, Hayrat Yardm Dernei, Deniz Feneri Dernei, Türk Diyanet Vakf, Aziz Mahmud Hüdai Vakf, Beir Dernei, Fetihder, Kyamder ve Yedi Baak sivil toplum kurulularnca dlib için Bir Aradayz, dlibin Yanndayz sloganyla ortak yardm kampanyas balatld.

Kampanya kapsamnda 50 bin briket evin yl sonuna kadar bitirilmesi planlanrken imdiye kadar 19 bin briket ev projelendirildi.

Yardm kampanyasna katkda bulunmak isteyenler DLB yazp 1866ya SMS gönderebiliyor veya sivil toplum kurulularnn banka hesap numaralarna para yatrabiliyor.

Ana Sayfaya Git