Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanı adayları ile ilgili flaş sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerel seçimlerde partinin salt oyu ile iş yürümez. Burada belediye başkan adaylarının kişilikleri de çok önemlidir. Çünkü öyle insanlar var ki bakıyorsunuz ciddi bir karşılığı var. O, aşıp geçiyor" dedi.

Haberler 30.07.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güney Afrika Cumhuriyetinde 10uncu BrezilyaRusyaHindistançinGüney Afrika (BRICS) Zirvesine katlan ve çeitli temaslarda bulunan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, beraberindeki gazetecilerin sorularn yantlad. 18. Austosta yaplacak kongreye ilikin konuan Erdoan, yeni döneme ilikin ipuçlarn verdi.

18 Austostaki kongre ile birlikte AK Partide nasl bir genel merkez yönetimi göreceiz? Gençletirme olacak m? Milletvekilleri ve parti ile bakanlar arasnda temas nasl salanacak

Partinin genel merkez yönetiminde u andaki bakan arkadalarmzdan görevlendirme yapacak deiliz. Yasama, yürütme arasndaki ilikiler konusunda da u anda bizim MYKda yasama organnn içinde olan arkadalarmz var. Diyelim ki Mehdi Eker Bey u anda parlamentoda. Ama benim d ilikilerden sorumlu genel bakan yardmcm. likileri bu vesileyle burdan oraya tama imkanmz var. stediimiz anda bakan arkadalarmz MKYKya da MYKya da çarrz. Gelirler orada bilgilendirmeyi rahatlkla yapabilirler. Buna mani bir hal yok. Bazlar, Sal grup toplantsnda siz konuacaksnz, oraya bakanlarn gelmesi doru olur mu, olmaz m? dediler. Allah Allah. Niye doru olmasn? Bütün vatandalar oraya davet ediyoruz, onlar hepsi oraya geliyor da bakan arkadalarmz oraya niye gelmesin? Onlar da gelsin ki o heyacan hep beraber halk ile paylam olsun.

PART OYU YETMEZ, ADAY ÖNEML!

Nasl bir genel merkez yönetimi olacak? Örnein gençletirme

Dinamik bir yap ile tecrübeyi bir araya getireceiz. Hakikaten bugüne kadar merkezin kendilerine vermi olduu görevlerin hakkn verenler üphesiz ki buradaki yerini yine alacaktr. Bir mahalli seçime gidiyoruz. çok çok youn bir çalma gerekiyor. Söylediim konu çok çok önemli. Tevazu, tevazu, tevazu. Hesabi olmayacak, hasbi olacak bir ekip. Eer hesabi olursa bu, bizi batrr. Ben, ben, ben yok. Biz, biz, biz var. Bütün bu süreç içerisinde baz dersleri de aldk. Baz mesajlar iletiliyor. urda öyle oldu, burda böyle oldu filan. Eer bunlardan ders çkararak tespitleri yapamazsak yazk olur.

BELEDYE BAKANI ADAYLARI

Hepsinden öte, yerel seçimlerde partinin salt oyu ile i yürümez. Burada belediye bakan adaylarnn kiilikleri de çok önemlidir. Belediye bakan adaynn bir karl olmazsa sadece partinin oyu ile bu ii götürelim dersek, tecrübeler bize gösteriyor ki yetmez! çünkü öyle insanlar var ki bakyorsunuz ciddi bir karl var. O, ap geçiyor.

Ana Sayfaya Git