Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına: Sahipsiz hayvanlar için ön alın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına seslenerek, "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurun" dedi.

Haberler 24.12.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Ankara Kzlcahamamda bir otelde düzenlenen partisinin Belediye Bakanlar stiare ve Deerlendirme Toplantsna katld. Burada konuan Erdoan, AK Partinin belediyelerdeki baarsyla milletin gönlüne girdiini, 81 vilayetinin tamamndaki belediyeleri, özellikle de kendi belediyelerini yakndan takip ettiklerini belirtti. Erdoan, Bugün ülkemizin 30 büyükehrinin 15i, 51 ilinin 25i, 519 büyükehir ilçesinin 304ü, 403 ilçesinin 238i AK Partili kadrolarca yönetilmektedir. Cumhur ttifak olarak baktmzda bu rakamlar büyükehirlerde 16 belediyeye, illerde 35 belediyeye, büyükehir ilçelerinde 361 belediyeye, dier ilçelerde 313 belediyeye çkyor. Beldelerle beraber ülkemizde nüfusun yüzde 64üne denk gelen toplam 1390 belediyenin 1041inin Cumhur ttifaknda olmas milletimizin ülkeyi yöneten Cumhurbakanna olan güvenini de göstermektedir. Bu baary artrarak sürdürmemiz arttr. Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar iyi destekleyebiliriz. Bunun için sizlerden tüm çalmalarnz, tüm gayretlerinizi, tüm hesaplarnz 2024te yaplacak mahalli idareler seçimine deil, 2023 Haziranndaki seçime göre ayarlamanz istiyorum dedi.

HEP BRLKTE DAHA çOK çALIACAIZ

Erdoan, konumasnda CHPli belediyeleri eletirerek, Son seçimlerde CHPye geçen belediyelerin ehirlerimize nasl ar maliyetler getirdiini hep birlikte takip ediyoruz. Ne ülkemizi, ne milletimizi, ne ehirlerimizi, ne de ehirlerimizi böyle bir durumla kar karya brakmaya hakkmz yoktur. Bunun için hep birlikte daha çok çalacaz. Genel merkezimizle, il ve ilçe tekilatlarmzla, belediyelerimizle, sandk müahitlerimizle bir duvarn tulalar gibi birbirimizi destekleyerek birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize doru yürüyeceiz. Birlikte rahmet, ayrlkta azap olduu gerçeini asla aklmzdan çkarmadan iimize bakacaz. Tekilatlarmzla, belediyelerimizin birlikte çaltklar hiçbir yerde kaybetmek diye bir durum söz konusu olamaz. Nerede böyle bir sknt yaanyorsa altn kazdmzda tekilatlarmz, milletvekillerimiz, belediyelerimiz arasnda böyle bir tablo karmza çkyor. AK Partide siyaset yapan, görev üstlenen herkes kendi kiisel kariyerinden önce ülkesine ve milletine kar sorumluluklarn düünmek, ona göre davranmak mecburiyetindedir. Birbirimizin bana, srtna, ayana, basarak deil, birbirimizle el ele, kol kola, gönül gönüle vererek çaltmzda hayrl bir i yapm olur, büyük baarlara imza atabiliriz. Aksi takdirde ne olacan görmek için tarihe bakmak yeterlidir. Bu konuda en büyük görev, ehirlerimizdeki uç beylerimiz olarak gördüümüz siz belediye bakanlarmza düüyor diye konutu.

BELEDYE BAKANINA GURUR, KBR ASLA YAKIMAZ

Cumhurbakan Erdoan, bir ehirde belediye bakannn kucaklayc olmas halinde tekilatn dier birimlerinin de ona uyacan belirterek, Yani belediye bakanna gurur, kibir asla yakmaz. Biz tevazu ehli olmaya gayret ediyoruz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Eninde sonunda gideceimiz yer neresi, toprak. Topraktan geldik, oraya gideceiz. Ben 1,85 boyundaym, dolaysyla mezarm da ona göre büyük olacak, dierleri düünsün. Takdiri ilahi ne ise o olacak. Onu kimsenin deitirmeye gücü yetmez. Dolaysyla biz her zaman ne diyoruz, Biz bu millete efendi olmaya deil, hizmetkar olmaya geldik. Onun için sizlerden ricam, tekilatlarmzn ahenk içinde çalmas konusunda vereceiniz katklar için her birinize en kalbi ükranlarm sunuyorum ifadelerini kulland.

STANBULDA, ANKARADA NE YAPTILAR

Cumhurbakan Erdoan, belediyelerin ülke yönetimine giden yoldaki önemini sadece kendilerinin deil, muhalefetin de tespit ettiini belirterek, öyle konutu:

Bizden farkl olarak; onlar yaptklar icraatlar, verdikleri hizmetler, ortaya koyduklar eser üzerinden deil, sadece ve sadece kamuoyunu yönlendirme faaliyetleri ile bunu yapmaya çalyorlar. te bu ara 80 bin lira daha kazandm. Adamn ii gücü yalan, adamn ii gücü iftira. O iftira attkça, o yalan söyledikçe yarg da sa olsunlar onlar da kararlarn olumlu ekilde veriyorlar. Her birinin bana birer ajans dikmiler, o ajanslara yaptklar ödemelerin haddi hesab yok. Yaplmam ileri, verilmemi hizmetlerin propagandasndan baka bir eyle uramyorlar. Kattan yaplm bir gemiyi, suyun yüzeyinde belli bir müddet yüzdürebilirsiniz ama bir süre sonra kat suyun arln tayamaz hale gelecek, o gemi batacaktr. Muhalefet belediyelerinin durumu da öyledir. 1 yl yalanla, riya ile bizim yaptmz ileri kendilerine mal ederek idare ettiler. stanbulda, Ankarada ne yaptlar? Aklnza neresi gelirse, 2nci yl artk, makyajlar dökülmeye, hakikatler ortaya çkmaya balad. Emin olun önümüzdeki yldan itibaren bunlarn artk insan içine çkacak yüzleri varsa kalmayacaktr. Gerçi balk batan kokar misali, genel bakanlarna bakp belediye bakanlarnn akbetini kestirmek mümkün.

ELEKTRN BELEDYELERLE NE ALAKASI VAR?

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun anlurfada çiftçilere söyledii, elektrii ücretsiz yapacaz sözlerine cevap veren Erdoan, öyle konutu:

çiftçilerimizin youn elektrik kulland Hatay, Adana, Antalya gibi pek çok ehir sizin belediyelerimizin yönetiminde. Ankaray, zmiri, stanbulu, Eskiehiri saymyorum. Yapn oralarda elektrii bedava. Elini tutan m var? Tabii burada önce çözülmesi gereken birkaç sorun var. Elektriin belediyelerle ilgisinin olmamas. Terbiyesiz bu terbiyesiz. Elektriin belediyelerle ne alakas var? Elektriin üretimi, datm, iletimi Enerji Bakanlmzn gözetiminde, ilgili kamu kurulular ve özel sektör tarafndan yaplyor. Belediyelerin böyle bir görevinin bulunmamas. Hele ki böyle bir ey olsa bile, daha kendi ehirlerinin yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu aktmaktan, kanalizasyon ve su giderlerinin yapsn ina etmekten aciz CHPli belediyelerde bu ie sra bile gelmez. Hatrlarsanz bu zat 2019 seçimleri öncesinde CHPnin kazand belediyelerden tek bir kiinin bile iinden çkartlmayacan, tek bir kiinin bile ekmeinden edilmeyecei konusunda namus sözü vermiti. Seçimden sonra ise sadece stanbulda 15 bin kiiyi ekmeinden ettiler. Hadi nerede namus? Namuslusun ya. Hadi önce sen u namuslu isen bunun bir gereini yap bakalm. Bunun yerine de çou kim olduu, ne olduu belli olmayan bir ksm terör örgütleri ile iltisakl çkan 45 bin kii belediyeye doldurdular. Bu tablo CHP Genel Bakannn namusunun kendi belediyesi tarafndan ayaklar altna alndnn ifadesi deil de nedir.

SAHPSZ HAYVANLARIN YER SOKAKLAR DEL, BARINAKLAR

Cumhurbakan Erdoan, baz meselelerle ve çok küçük dokunularla gönül kazanmann mümkün olduunu söyleyerek, Evet buraya hassasiyetle dikkatinizi çekmek istiyorum. Sokak hayvanlar meselesidir. Maalesef medyada sk sk çocuklara saldran babo köpeklerin yol açt facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanlarn yerinin, sokaklar deil barnaklar olduunu unutmamalyz. imdi ben buradan birinci derecede büyükehirlerimiz olmak üzere tüm belediye bakanlarna sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön aln, scak ve güvenli barnaklar kurarak gda artklarndan hayvan mamas üretimini tevik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz, gönül kazanabiliriz. Böylece hem vatandalarmzn sahipsiz hayvanlarn yol açaca tehditlerden kurtulmasn salam, hem de kendisi de bir can olan hayvanlara kar sorumluluumuzu yerine getirmi oluruz dedi.

ABE KONUULAMAZ

Belediye bakanlarna her türlü aibeden uzak durmalar uyarsnda bulunan Erdoan, Hiçbir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin aibe konuulamaz. mar planlarndan bindiiniz araca kadar, ihalelerden özel hayatnza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir üpheye, en küçük bir lüks, atafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz. Sizlerden ilk isteim, öncelikle kendi aramzda birliimize, beraberliimize, kardeliimize sk skya sahip çkmaktr diye konutu.

VATANDALAR GÜL VE KARANFLLE KARILADI

Öte yandan, Cumhurbakan Erdoan toplant için Kzlcahamama geliinde çok sayda vatanda karlad. Dik dur eilme, bu millet seninle diye slogan atan vatandalar, AK Parti seçim otobüsüne binen Cumhurbakan Erdoana karanfil ve güller att. çocuklara oyuncak datan ve vatandalarla fotoraf çektiren Erdoan, daha sonra kampn yapld otele girdi. Toplantya, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrm, AK Parti Genel Bakan Yardmclar, parti yöneticileri, baz milletvekilleri ve belediye bakanlar katld.

Ana Sayfaya Git