Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri mesajında, "Türkiye, içinde sıkıştırılmaya çalışıldığı kısır gündemlerden uzaklaştıkça, maziden atiye kurduğu köprüyü güçlendirdikçe büyümekte, gelişmekte, güçlenmektedir.Yeni yönetim sistemimiz, inşallah bu konuda bir milat olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberler 10.09.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 737. Söüt Erturul Gaziyi Anma ve Yörük enlikleri dolaysyla bir mesaj yaynlad. Erdoannn mesaj u ekilde: Sultan Alparslann Malazgirtte açt kapdan akn akn Anadoluya giren, buradaki kardeleriyle kucaklaarak hep Kzlelmasn arayan ecdadmz, Erturul Gazi ile kendisine yeni bir istikamet belirlemitir. Bugün bir kez daha, Söütte, Alperenlerin serdar Erturul Gaziyi anyoruz. Bir obadan bir devlet çkartan, bu devleti de 3 kta 7 iklime hakim klan ecdadmz rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyoruz. Erturul Gazinin mücadelesi, milletimizin bir olduunda, beraber olduunda, karde olduunda neler baarabileceinin en somut ve çarpc örneidir. Bunun için biz, aradan geçen 7 asr akn zamana ramen, ecdadmzla ayn idealler urunda mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Bunun için tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan diyoruz, tek devlet diyoruz.

TÜRKYE, çNDE SIKITIRILMAYA çALIILDII KISIR GÜNDEMLERDEN UZAKLATIKçA ...

Atalarmz, Eki koruk sabrla tatl üzüm olur der. Biz de, sabrla hedeflerimize doru yürümeye devam edeceiz. Erturul Gazinin Osmanl çnarn toprakla buluturmasyla Fatihin stanbulu fethi arasnda yaklak 1,5 asr vardr. Cumhuriyetimizin kuruluunun üzerinden henüz bir asr bile geçmedi. Buna ramen, kat ettiimiz mesafeyi çok önemli, ama asl menzilimizi düündüümüzde yetersiz görüyoruz. Türkiye, içinde sktrlmaya çalld ksr gündemlerden uzaklatkça, maziden atiye kurduu köprüyü güçlendirdikçe büyümekte, gelimekte, güçlenmektedir.

YEN YÖNETM SSTEMMZ, NALLAH BU KONUDA BR MLAT OLACAKTIR

Yeni yönetim sistemimiz, inallah bu konuda bir milat olacaktr. Bizim ecdadmz ykarak, yok ederek deil ina ederek, yaatarak medeniyetler kurmutur. Bugün Türkiye olarak biz de ayn yoldan gidiyoruz. Gerek ülkemizin içinde, gerek bölgemizde, gerekse dünyada kendimizle birlikte tüm kardelerimizin güvenlii, huzuru, refah, gelecei için gece gündüz çalyoruz. Bu topraklarda Erturul Gazinin temelini att, milletimizin asrlardr üzerine titreyerek bugünlere getirdii emaneti, Allahn izniyle, bizden sonraki nesillere daha ileriye tam bir ekilde teslim etmekte kararlyz. Bir ayamz kendi topraklarmza sk skya basarken, dieriyle bölgemizi ve dünyay, siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nak nak ilemeyi sürdüreceiz. Bu duygularla bir kez daha Erturul Gaziyi ve onun ahsnda milletimizin- devletimizin ebet-müddet daim kalmasnda emei geçen tüm ecdad bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Söüt Erturul Gaziyi Anma ve Yörük enliklerine katlan tüm kardelerime sevgilerimi, sayglarm sunuyorum. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emei geçenleri tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git