Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabında, Türkiye'nin tüm insanlık için ortaya koyduğu adalet arayışını ayrıntılı bir şekilde anlatıyor

Haberler 06.09.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan müstakil olarak kaleme alnan Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitab, yarn okuyucu ile buluacak.

Cumhurbakan Erdoan, Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitabnda, Türkiyenin tüm insanlk için ortaya koyduu adalet arayn ayrntl bir ekilde anlatyor.

Kitapta, adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararas terörizm ve slam kartl bata olmak üzere küresel siyasetin açmazlarna iaret eden Cumhurbakan Erdoan, yeryüzündeki ayrmclk ve çifte standard Birlemi Milletler örneiyle gözler önüne seriyor.

Cumhurbakan Erdoan, Birlemi Milletlerin meruiyet, ilevsellik, etkinlik, kapsayclk, temsil ve yönetiim sorunlarna da dikkati çektii kitapta, özellikle Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinde kapsaml bir reform ihtiyacnn altn çiziyor.

Temsilde adaletin saland ve veto imtiyaznn kaldrld bir Birlemi Milletler için ilkeli, kapsaml, stratejik ve uygulanabilir bir model önerisiyle daha adil bir dünyann mümkün olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, kitabnda u mesajlar veriyor:

çocuklarn öldüü ve öldürüldüü bir dünyada hiç kimse masum deildir.

Bugün dünya genelinde en fazla ihtiyaç duyulan konularn banda adalet geliyor. Küresel adaleti tesis etmekle yükümlü kurumlar ne yazk ki büyük bir atalet içinde bulunuyor.

Merhametini yitirmi bir çada bizlere adaletin temsilcisi, vicdanlarn sesi olma sorumluluu düüyor.

Güçlünün hakl olduu deil, haklnn güçlü olduu bir sistem tesis edilene kadar Dünya beten büyüktür demeye devam edeceiz.

Geçmiin ihtiyaçlarna göre ekillenmi kurumlarla günümüzün sorunlar çözülemez. Hatta bu kurumlarn yeni sorunlar ürettii de aikardr.

Bizim anlaymza göre, dünyann düzenini, kurtuluunu ve mutluluunu salayacak olan adalettir. Daha adil bir dünya için de umut ve güven veren bir küresel düzene ihtiyaç vardr.

Turkuvaz Kitaptan çkan ve ngilizce, Arapça, Almanca, Franszca, Rusça, spanyolca gibi dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaptan elde edilen tüm gelir, AFADa balanacak.

Ana Sayfaya Git