Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan El Asani ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine açılan uyarı ateşi sırasında kazara vurularak hayatını kaybeden Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asani'nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Haberler 30.04.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Adanada uygulama noktasnda polisin dur ihtarna uymayarak kaçmas üzerine açlan uyar atei srasnda kazara vurularak hayatn kaybeden Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asaninin babas Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüerek taziyelerini iletti.

letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Erdoan görümede, hayatn kaybeden Ali Hemdan El Asaniye Allahtan rahmet, ailesine basal diledi.

Erdoan, yaanan elim hadise nedeniyle büyük üzüntü duyduunu ifade ederek, olayla ilgili hukuki sürecin baladn ve konunun sonuna kadar takipçisi olunacan belirtti.

Cumhurbakan Erdoan, Ali bizim de evladmzdr, onun hakkn hukukunu koruma noktasnda hiç üpheniz olmasn. dedi.

Suriye halkna selam ve sevgilerini ileten Erdoan, dün Afrinde terör örgütü PKK/YPG tarafndan gerçekletirilen kanl saldry hazrlayan teröristin yakalandn da kaydetti.

SURYE VE TÜRKYE KARDETRLER, BRZ

Adnan Hemdan El Asani de Cumhurbakan Erdoana teekkürlerini sunarak, unlar söyledi:

Biz kardeiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan ile Türkiye Cumhuriyetinin halkyla, hükümetiyle gurur duyuyoruz. Sayn Cumhurbakanm Ali sizin bir evladnz, onun hakkn ben size teslim ettim. Siz ne istiyorsanz o olacak. Sayn Cumhurbakanm, sizinle gurur duyuyorum. Alinin hakknn alnmasn talep ediyorum sizden. Hükümetinizle, devletinizle gurur duyuyorum. Sayn Ömer çelik de beni arad. Herkese teekkürlerimi, size sonsuz sayglarm sunuyorum. Sayn Cumhurbakanm sizin her emriniz benim bamn tacdr, bamn üstünde yeriniz vardr. Tekrar ediyorum buradaki Suriye airetim adna, Tayyip Erdoanla, hükümetinizle ve devletinizle gurur duyduumuzu ifade etmek istiyorum. Suriye ve Türkiye kardetirler, biriz.

Ana Sayfaya Git