Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşımız, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir" dedi.

Haberler 12.03.2019 - 13:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 12 Mart stiklal Marnn Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolaysyla mesaj yaymlad. Erdoan, stiklal Marnn en kymetli ortak deer olduunu vurgulad mesajnda, unlar kaydetti:

stiklalimizin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararllnn sembolü, Kurtulu Savamzn adeta manifestosu olan ve vatan topraklarnn her karnda igale kar mücadele verildii bir dönemde yazlan stiklal Marmz, ortak sesimiz, ortak vicdanmz, en kymetli ortak deerimizdir. Büyük vatan airi Mehmet Akif Ersoyun msralarnda en veciz biçimde ortaya konan hasletlerimiz, milli ve manevi deerlerimiz, ideallerimiz, bugün ülkemize yönelen her tehditte kendini gösteren milli mutabakatn temel unsurlardr. Aziz milletimiz için bir bamszlk beyannamesi olan stiklal Marmz, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çkmamz gereken ruhu, birlik ve beraberliimizden gelen gücümüzü bugüne tayan kurucu bir metindir.

Mehmet Akif Ersoyun bata stiklal Mar olmak üzere bütün eserleri ve fikirleri ile her zaman saygyla yad edileceini belirten Cumhurbakan Erdoan, stiklal Marmzn kabulünün 98inci yl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy bata olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarn rahmet ve minnetle anyor, tüm vatandalarm en kalbi duygularmla selamlyorum dedi.

Ana Sayfaya Git