Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç, NATO ve F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisten geçen İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Türkiye'ye verilecek F-16 ile ilgili ilk kez konuştu.

Haberler 26.01.2024 - 15:15 Son Güncelleme : 26.01.2024 - 15:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveçin NATO üyeliği ve F-16lara ilişkin, Verilen söz üzerine oylamalarla Meclisimizden geçti. Ben de imzaladım, akşam da Resmi Gazetede yayımlandı. Biden da yazılı bir talimatla temsilciler meclisine gönderdi. Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice bizler için F-16ların Türkiyeye gönderilmesi sürecinin başlamasını inşallah sağlayacaktır dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbulda Hz. Ali Camiinde kıldığı cuma namazının ardından basına açıklamalarda bulundu. İsveçin NATO üyeliği hakkında konuşan Erdoğan, Verilen söz üzerine oylamalarla kahir ekseriyetle Meclisimizden geçti. Ben de imzaladım, akşam da Resmi Gazetede yayımlandı. Biden da yazılı bir talimatla temsilciler meclisine gönderdi. Onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti.

Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice bizler için F-16ların Türkiyeye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir bakım sürecinin başlamasını inşallah sağlayacaktır. Attığımız adımla gerek Kanada, gerek İsveç tüm Batı ülkeleri, Bu Türkiyenin duruşunu göstermesi açısından çok isabetli olmuştur. NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyetinin Gazzedeki Filistin halkına soykırım yaptığı gerekçesiyle İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanına açtığı davaya ilişkin, Biz çıkacağını düşünüyoruz. Güney Afrika, Laheyi çok yakından takip ediyor. Güney Afrika Cumhurbaşkanının yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir. Bizim buradan hukukçular grubumuz Laheye gittiler. Onlar da bu işi yakından takip ediyorlar.

Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanından gerek Uluslararası Ceza Mahkemesinden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum şeklinde konuştu.
Erdoğan, Yarın İzmirdeyim. İzmirde hem aday açıklamaları yapacağız hem de geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Eskişehirde de aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehiri, İzmiri önemsiyoruz. Buralarda toplantılar ile nasıl ki İstanbul, Ankarada güçlü sesler çıkardıysak, burada da güçlü sesler çıkararak Cumhur İttifakının 31 Marta nasıl hazırlandığını göstereceğiz dedi.


31 Mart akşamı Murat Kurumla yeniden İstanbulu yaşayacağız


Erdoğan, AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurumun seçim çalışmalarına ilişkin ise, Ben izlediğim bölümlerde Murat Beyin heyecan dolu olduğunu, İstanbulun bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm. Mutluluk duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurumla yeniden İstanbulu yaşayacağız şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git