Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na 500 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında yaptığı basın açıklamasıyla hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 500 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Haberler 28.05.2021 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Erdoan avukat Ahmet Özel araclyla stanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun Boaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulunun rektör olarak atanmas sonrasndaki gösterilere destek verdii kaydedildi.

Dilekçede, Davalnn (Kaftancolu), DHKP-C VE PKK teröristlerine ve destekçilerine destek veren beyanlar mevcut iken müvekkilimiz bir basn açklamas yaparak daval hakknda bir takm ifadeler de bulunmu ve buna ilikin olarak davalnn yarglanp ceza ald ve kamunun bilgisi dahilinde olan bir ifade için CHPnin kendi sitesinde müvekkili hedef alarak türk milletinin iradesini hiçe saym ve aleni bir ekilde bunu kamu ile paylamtr ifadeleri kullanld. Kaftancolunun da Cumhurbakan Erdoann kulland ifadeler sonrasnda, basn açklamas yaparak dava açacan ve yasal yollara bavuracan CHP antettli katla hakaret ederek haksz fiil eylemini iledii öne sürüldü.

TAZMNAT STEND

Dilekçede, Müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan olan Recep Tayyip Erdoan hakknda kanun nizam tanmayan hakaretlerin kabul edilmesi mümkün olmamakla beraber milli iradeyi yok sayan bir zihniyet ürünüdür. Yaadmz ülkenin yüzde 50 oranndan fazla oy olarak seçilmi bir Cumhurbakann yok saymak ve igalci olarak tanmlamak, milletin iradesini yok saymaktr. Her ne kadar demokratik toplumun bir gereksinimi olan ifade özgürlüü kanunlarla teminat altna alnm olsa da müvekkilimin kiilik hakkn zedeleyen bahse konu hakaret snrlar amaktadr denildi.

500 BN LRALIK

Cumhurbakan Erdoann kiilik haklarnn ihlal edildii ve bunun ifade özgürlüü kapsamnda deerlendirilemeyecei ifade edilen dilekçede, Kaftancolunun stanbul 37. Ar Ceza Mahkemesinde Cumhurbakanna hakaret, Terör örgütü propagandas yapmak gibi suçlarn da yer ald toplam 5 ayr suçtan ceza ald hatrlatld. Dilekçede, bu nedenlerle Seçilmi bir Cumhurbakanna basn açklamas ile hakaret ve milletin iradesini/oyunu yok saymak kamu vicdanlarn da rahatlatmak adna bu davay açma zorunluluu hasl olmutur ifadeleri yer ald. Dilekçede, 500 bin TL manevi tazminatn ilendii tarih olan 16 Ocak 2021 tarihinden itibaren ileyecek yasal faiziyle Kaftancolundan tazmin edilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git