Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 milyon liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, bir gazetede yer alan ifadelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve aile bireylerine iftirada bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını bildirdi.

Haberler 18.08.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel, yazl açklamasnda, unlar kaydetti:

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu bugün bir gazetede sayn Cumhurbakanmza ve aile bireylerine yine yalan ve iftira yollu hakaretleri ile saldrm sözde yurtdnda paralar olduundan bahsetmitir. Buna benzer daha önceki aslsz iddialar balamnda tazminata mahkum olmasna ramen Kemal Klçdarolu alk olduu yalan ve iftira siyasetini devam ettirmektedir. Görünen o ki yaplan onca haksz fiillerine ilikin mahkemeler tarafndan milyonluk tazminatla mahkum edilmi olsa da o yüzü kzarmadan yalanlarna devam etmekte bir beis görmemitir.

Dün de 2 milyon liralk manevi tazminat davas açtklarn belirten Özel, u ifadeleri kulland:

DAVA AçILDI

Biz bir kere daha bu yalan ve iftiralar için haksz fiili tarihi olan 17/08/2020 tarihinde yani bugün mahkemeye gidip Müvekkil Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoan ve aile bireyleri adna 2 milyon TLlik manevi tazminat davas açarak yasal yollara bavurularmz yapm bulunuyoruz. una eminiz ki daha önce de ispat edemedii gibi yine hiçbir aslsz iddiasn ispat edemeyecektir. Lakin çamur at izi kalsn taktiine de devam edecektir. Bu balamda gerekli suç duyurusu bavurularn ilgili mercilere de yapm bulunuyoruz.

unu bir kere daha altn çizerek söylüyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoan ve aile bireylerinin yurtdnda herhangi bir paras bulunmamaktadr.

Klçdarolu srarl bir ekilde kendisine inanan bir kesimi yine bu yalan ve iftiralar ile yanltarak siyasetine devam etmektedir. Bu balamda kamuoyuna açk yüreklilikle Klçdarolunun yalanc ve müfteri olduunu bir kere daha açk açk söylüyoruz, hukuk önünde de tüm haklarmz hzl ve eksiksiz bir ekilde kullandk kullanmaya devam edeceimizi beyan ediyoruz.

Ana Sayfaya Git