Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musk'la görüşmesinde "uydu" açıklaması

"19 Aralık tarihinde SpaceX vasıtasıyla TÜRKSAT 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Bu yılın ocak ayında TÜRKSAT 5A uydusunu uzaya fırlatmıştık. Aynı sene içerisinde 2 uydu fırlatan ender ülkelerden olduk"

Haberler 18.12.2021 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Tesla ve SpaceXin kurucusu Elon Musk ile dün yapt video konferans görümesinin görüntüleri paylald.

Erdoan görümede, 19 Aralkta SpaceX araclyla TÜRKSAT 5B uydusunun uzaya frlatlacan hatrlatt. Bu yln ocak aynda da TÜRKSAT 5A uydusunun uzaya frlatldn aktaran Erdoan, öyle devam etti:

Ayn sene içerisinde 2 uydu frlatan ender ülkelerden olduk. TÜRKSAT 5A uydumuz frlatldnda çocuklarmzdan TÜRKSAT 5Ann, yani bir uydunun ve uzayn hayallerinde nasl bir yer kapladn resmetmelerini istedik. Evlatlarmzdan muhteem geri dönüler aldk. 5 binden fazla resim tarafmza ulat. Her biri çok güçlü ve güzel hayallerin ürünü olan bu 5 bin resmi de bir dijital menkul yani NFT haline getirerek TÜRKSAT 5Byi oluturduk. te bu güzel ve gerçekten çok anlaml NFTyi size hediye etmek isterim. çocuklarmzn gözlerinde oluan prlt, ileride Türkiyenin uydu teknolojileri alannda, otonom teknolojiler alannda, yapay zeka alannda, siber dünyada nerelerde olacann ispat niteliindedir.

Elon Musk da NFT hediyesi için Erdoana teekkür ederek uydunun gönderilmesini ve Türkiye ile gelecekte birçok eyi yapmay sabrszlkla beklediini söyledi.

Erdoan ile yeniden görümenin bir onur olduunu belirten Musk, Türkiyeyi ziyaret etmek istediini ifade etti.

Ana Sayfaya Git