Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katıldı.

Haberler 13.05.2020 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan toplantda yapt konumada, Salgnla mücadelenin baarsna paralel olarak aldmz tedbirleri her hafta kabine toplantmzda gözden geçiriyoruz. nsanlarmzn hayatlarn kolaylatracak admlar, önümüzdeki tabloya uygun ekilde yeni normalleme programmza özellikle bu çerçevede atyoruz. Geçtiimiz hafta bu çerçevede ilk kararlar almtk. Bunlar arasnda yer alan kimi iletmelerin faaliyetlerine izin verilmesiyle ilgili uygulama dün balad. Her ne kadar baz yerlerde yine arzu etmedik sahnelere rastlasak da genel olarak halkmzn belirlenen kurallara riayet ederek, iinin bana geçtiini, alveriini yaptn gördük. dedi.

KALABALIKLARDAN UZAK DURMA LKELERNE UYGUN EKLDE YAAMAK MECBURYETNDEYZ

Erdoan, daha önce 7 ilde kaldrlan ehirler aras giri-çk yasann 9 il için geniletildiini, çay hasat için bahçelerine gidecek müstahsillere izin verilmesinden noterlerin normal çalma düzenine dönmesine kadar insanlarn hayatn kolaylatrmaya yönelik yeni admlar atldn belirterek, Önümüzdeki hafta sonunu takip eden 19 Mays tatilinde herhangi bir olumsuzluk yaamamak için 16-19 Mays günlerinde 4 gün süreyle sokaa çkma snrlamas getirdik. Her frsatta altn çizdiim gibi uzunca bir süre maske kullanm, fiziki mesafeye riayet, temizlik, zorunlu olmadkça dar çkmama, kalabalklardan uzak durma ilkelerine uygun ekilde yaamak mecburiyetindeyiz. diye konutu.

Erdoan, AK Parti olarak tekilatlarmzla ve tüm insanlarmzla bu gerçei anlatmal, halkmz psikolojik ve fiili olarak önümüzdeki döneme hazrlamalyz. Ülke olarak salgndan terörle mücadeleye, snr ötesi operasyonlardan ekonomik saldrlara kadar pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken, maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlaryla da uramak zorunda kalyoruz. diye konutu.

Erdoan konumasna öyle devam etti:

CHPnin ban çektii gazete ve televizyonlardan, sosyal medyaya kadar da azmsanamayacak kadar bir alcs olan bu kesimin hamlelerini boa çkarmak, Cumhur ttifak ve AK Parti olarak bizim görevimizdir. Meydan, srf bize zarar vermek için ülkesine ve milletine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmi bu faist zihniyete brakmayacaz. Bunlarn cüreti, srtlarn her türlü kirli ve sinsi senaryoya adeta balklama atlayan bir kesime dayam olmalarndan geliyor. Her yalan, her iftiray her çarptmay annda cevaplamann yannda, kendi davamz, icraatlarmz, vizyonumuzu sürekli anlatarak bu kesimi en azndan ortada bir yere getirmeliyiz.

BU SÜRECN, ÜLKEMZDE DE YANSIMALARI OLMASI KAçINILMAZDIR

Erdoan, Snr ötesi harekatlarmzda, savunma sanayindeki icraatlarmzla ilgili benzer bir tablo ortaya çkmt. Dier alanlarda da ayn ekilde ülkemizi nereden nereye getirdiimizi ve nereye götürmek istediimizi, bkmadan, usanmadan anlatmay sürdürmeliyiz. Özellikle kadn ve gençlik kollarmz bata olmak üzere, toplumun spesifik kesimlerine yönelik çalmalar yapan birimlerimizin çok daha fazla gayret etmesi gerekiyor. Bu sürecin, ülkemizde de yansmalar olmas kaçnlmazdr. AK Parti olarak kendimizi dünyadaki ve ülkemizdeki bu yeni döneme süratle hazrlamalyz. Milletimizin karsna donanml bir ekilde çkmalyz. Her alanda hazrlklarmz yaparak belki birkaç ay belki birkaç yl sonra balayacak bu tartma ve dönüüm sürecini en iyi ekilde karlamalyz. Önümüzdeki tarihi frsat deerlendirme konusunda buradaki heyete, sizlere çok önemli görevler düüyor.

Ana Sayfaya Git