Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' verileceği iddiasının yalan olduğunu belirterek, "Ülkemizin tüm gençlerinin gördükleri her yerde Kılıçdaroğlu’nun ve CHP yöneticilerinin yakalarına yapışıp bu rezilliğin hesabını soracaklarına inanıyorum" dedi.

Haberler 01.07.2021 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMMdeki grup toplantsnda konutu. Erdoan, 2023 seçimlerinin Türkiyenin kazanmlarnn korunmas ve gelecei bakmndan giderek daha önemli hale geldiini belirtti. Cumhurbakan Erdoan, Türkiye 2023 ylna yaklatkça partimize, hükümetimize ve ülkemize yönelik saldrlarn giderek artaca anlalyor. Maalesef güya muhalefet sfatyla ortada dolaan bir parti ve onunla ayn yolda yürüyenler Türkiyenin önünü kesmeye yönelik bu kampanyaya büyük bir hevesle ortak olmaktadr ifadelerini kulland.

SYASET KRLETEN BR MÜSLAJLA KARI KARIYAYIZ

CHPnin giderek daha pervasz, ykc ve ahlaksz bir ekilde kendilerini hedef aldn söyleyen Erdoan, Buna benzer bir görüntü vererek ülkenin demokrasisine, ekonomisine, geleceine kastetmektedir. Bu arada CHPnin dardan ald sözleri biz söylemiyoruz, bizzat kendileri zaten ikrar ediyorlar. Eskiden beri içeride bunlarn deirmenine su tamay kendilerine vazife addeden bir kesim de hep olagelmitir. Kylarmz nasl müsilajn tehdidi altnda oksijensiz kalma riskiyle bouuyorsa, siyasette de yerli ve milli her adm yok etmeye çalan, dahas siyaseti kirleten bir müsilajla kar karyayz. CHPnin ban çektii bu siyasi müsilaj her türlü iftiray, yalan, çarptmay küresel boyutu da olan büyük bir medya ve sosyal medya ayla milletimizin üzerine adeta yamur gibi yadrmaktadr. Dikkatinizi çekiyorum, burada sehven yanl bilgi vermek deil bilinçli ve kastl bir iftira, yalan, çarptma hali, hatta stratejisi yürütülmektedir. ayet böyle deilse durum daha vahim demektir; çünkü ortada klinik bir vaka söz konusudur dedi.

RUH HASTASINA AYIRACAK TEK SANYEMZ YOKTUR

Cumhurbakan Erdoan, Bernard Shawn Yalancnn cezas kendisine inanlmamas deil, onun kimseye inanmamasdr dediini belirterek, Türkiye, CHP zihniyetinin yalan ve iftira zulmüne maruz kalmaktadr ve bunun ad da bir yalan terörüdür. Bunlara göre bu ülkedeki Cumhurbakanndan balayarak bakanlarndan, milletvekillerinden, bürokratlarndan i adamlarna kadar herkes, esnafndan, içisinden, çiftçisinden gençlerine kadar herkesin taammüden vatanna ihanet etmektedir. Herkes yolsuzluk yapmaktadr, herkes hrszdr, herkes uyuturucu kaçakçsdr, herkes banka soyguncusudur, herkes satlmtr, herkes yanltr, herkes kötüdür. Ülkesini aklna gelen her türlü aalk sfatla itham edecek, her taraf suç kaynayan bir yer olarak gösterecek kadar kendini kaybetmi bir ruh haliyle kar karyayz. Bizim bunca yalan, bunca iftiray, bunca itham büyük bir keyifle ve kendinden emin edayla ard ardna sralayan siyasetçi sfatl bu ruh hastasna ayracak tek saniyemiz yoktur. Hukuk önünde hesap sorulacak hususlarn avukatlarmz vastasyla elbette takipçisiyiz, takipçisi de olacaz. Dier hususlarda ise diyoruz ki, CHP Genel Bakan artk siyasetin deil, tp ilminin, psikiyatrinin konusudur. Hakikatle ban bu derece koparm bir insana doktorlar herhalde bir tehis koyacaklardr, inallah tedavisi de mevcuttur. Bize düen, Allah ifa versin demekten ibarettir diye konutu.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESN GÜNDEMMZE ALMAMIZ GEREKYOR

Erdoan, yalan ve iftirann medyada ve sosyal medyada giderek büyüyen bir sorun halini aldn belirterek, Sosyal medyann en önemli yaylma mecras olduu bu sorun, sadece ülkemizle de snrl deildir. Avrupadan Amerikaya kadar demokrasiyle yönetilen her yerde bu sorun tartlmakta ve çözüm yollar aranmaktadr. Hatta birçok ülke bu tehditle mücadele için çeitli kanuni düzenlemelere gitmektedir. Gelimi ülkelerin hayata geçirmeye baladklar bu hukuki admlarn benzerlerini artk bizim de acilen gündemimize almamz gerekiyor dedi.

HAZRAN 2023 SEçM TAKVMDR

Muhalefetin erken seçim iddialarna cevap veren Erdoan, Haziran 2023, Türkiyenin seçim takvimidir. Cumhur ttifak olarak kararmz budur, ilan ettiimiz tarih budur ve bu i öyle sradan bir i deildir. Aklnza ne gelirse yapn, böyle bir ey yok. Siyaset ciddiyet ister, siyaset kararllk ister, yalann egemen olduu bir siyaset bizim kitabmzda yer almaz, bunu böyle bilsinler diye konutu.

BUNLAR DEVLET DEL, ZLLET

Erdoan, CHPnin son olarak Kanal stanbul için takozluk yapmaya çaltn söyleyerek öyle devam etti:

Hem de bu ii öylesine usul ve ahlak d bir üslupla yapyorlar ki, yeminli Türkiye dümanlar bile çtay böyle bir seviyeye indiremez. insanlarndan bankaclara ve bürokratlara kadar herkesi tehdit ettikleri yetmezmi gibi, yatrmlarn Türkiyeye çekmek için uratmz ülkelere bile parmak sallayacak kadar muvazeneyi yitirdiler. Ne diyorlar? Eer kredi verecek olursanz bunlar ödemeyiz. Deutsche Banka tehdit sallyorlar, ödemeyi kesinlikle yapmayz. Deerli kardelerim, bunlar devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararas bir tahkim mekanizmas var, bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmalar ödemedik mi? Ödedik, ödüyoruz. Niye? Devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet deil, zillet zillet. Bunlar böyle bir eye talip ve tabi hayal bile deil, bunlarn iktidar olma süreci bunu da bildikleri için atyor tutarsa ne ala, tutmazsa kendimizi anlatm oluruz diyor. Bunlar lafa gelince bizi tek adamlkla, hukuk tanmazlkla, diktatörlükle itham ederler; ama kendileri sadece Kanal stanbul konusundaki beyanlaryla bile ne anayasa, ne yasa, ne teamül, ne devlet adab tandklarn millete zerre kadar sayglarnn olmadn açkça ortaya koymaktadrlar.

EHRN GELECEN KURTARACAK BR ESER

Türkiyenin bugüne kadar bunca esere sahip olduu gibi Kanal stanbul projesine de ayn ekilde kavuacann altn çizen Erdoan, Dünyann en büyük ehirlerinden biri olan stanbulun Boaz trafii ve depreme hazrlk gibi sorunlarnn çözümüne ciddi katk salayacak bu projeyi ehrin geleceini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz. Biz burada sadece bir kanal ina etmekle kalmyor, ayn zamanda stanbula ve ülkemize limanyla ihracatmz, hayat alanlaryla insanmz rahatlatacak yeni bir nefes borusu açyoruz. Proje hazrlk aamas bilimin ve tekniin nda titizlikle tamamlanan Kanal stanbulun ilk köprüsünün temelini atarak bu abide eseri ülkemize kazandrmak için Bismillah dedik. Alt yap deplase çalmalarnn ardndan kanaln kazsna da süratle balyoruz. Kanaln her iki tarafnda ina edilecek toplamda 500 bin kiilik ehirler stanbula ilave nüfus getirme deil, depreme hazrlk için kentsel dönüüm çalmalarnda yaanan skkl giderme amaçldr dedi.

Kanal stanbul projesinin anlatld bir vidonun gösteriminin ardndan Erdoan, Evet, yaptrmayz da yaptrmayz diye kendilerini paraladklar proje ite bu. stanbula kar sorumluluklarn yerine getirmeyenlerin Kanal stanbul projesiyle ilgili ileri, geri konumalar, kendilerini komik duruma düürmekten baka ie yaramaz. ehrin depreme hazrlk çalmalarndan kylarn istila eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde die dokunur herhangi bir çabasn görmediklerimizin Kanal stanbula kar kampanya yürütmesi zavalllk iaretidir diye konutu.

DENSZLK, TERBYESZLKTR

Klçdarolunun Katarl örencilere snavsz tp eitimi balkl haberi paylamasna da tepki gösteren Erdoan, Ülkenin 2 milyon 600 bin evladnn üniversite snavna girecei günün arifesinde sergiledii ihanet bile bal bana bir örnek olarak yeterlidir. Karmzda Katarl örencilerin ülkemizde snavsz tp fakültesine girecei yalann hiç utanmadan, sklmadan 2 milyon 600 bin örenciye ve ailelerine sayg duymadan tekrarlayacak kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir, bu ne terbiyesizliktir dedi.

YAKALARINA YAPIIP HESABINI SORACAKLARINA NANIYORUM

Cumhurbakan Erdoan, söz konusu iddialarn 1994 ylndan beri var olan askeri salk ibirlii protokolünün Katarla da imzalanmasndan ibaret olduunu belirterek, Sene 1994 ve ülkelerle biz bu anlamay yaptk. Ve bu üniversite imtihanlarna giren örencilerle alakal deil sadece örencilerle ilgili yaplan bir askeri personelle anlama. Her protokol gibi Katarla yaptmz anlama da mütekabiliyet esasna dayaldr, yani karlkldr. Bu çerçevede mesela geçtiimiz haftalarda 4 Azerbaycanl ve 5 Afganistanl salk astsubay Gülhane Salk Meslek Yüksekokulundan mezun olarak ülkelerine dönmülerdir. Dier eitim kurumlaryla ilgili örenci alm ise tamam da snavla olmak üzere eskiden beri uygulanan usullerle devam etmektedir. Tüm bu hakikatler gün gibi ortadayken, Katarl örenciler snavsz tp fakültelerine alnyor yalanyla snava giren evlatlarmzn ve ailelerinin moralini bozmann acaba kime ne faydas olmutur? Yalancdan yönetici olmaz. Ülkemizin tüm gençlerini gördükleri her yerde Klçdarolunun ve CHP yöneticilerinin yakalarna yapp bu rezilliin hesabn soracaklarna inanyorum. Üstelik Katar meselesi tek örnek de deildir. Ataehirdeki bir kz yurdunda binada çekimi yaplan belgesel için orada bulunan silah maketi görüntülerini kz yurdu silah deposu mu diyerek aktaracak ve bunun peinden gidecek kadar sefilleenler de var ifadelerini kulland.

VAKT SYASETTE TAARRUZA KALKMA VAKTDR

Kendilerinin tek muhataplarnn millet olduunu belirten Erdoan, Vakit siyasette savunmaya geçme, taarruza kalkma vaktidir. Medyay ve sosyal medyay elbette ihmal etmeyeceiz; ama asl zamanmz, enerjimizi, dikkatimizi sahaya, dorudan insanmzla temasa vereceiz, yani insanmza dokunacaz, yapacamz bu. Eer hayat sosyal medyadan ibaret olsayd, sadece ülkemizin deil, tüm dünyann yörüngesi bir anda deiirdi. Bu mecralarn kimlerin elinde olduu, gerektiinde hangi yönlendirmelerle siyasetten, ekonomiye, toplumsal hayata müdahale ettikleri ortadadr. Bize düen, kendimizi medya mecralarnn sahte gündemlerine kaptrmadan ülkemizin ve milletimizin gerçeklerine yöneltmektir. te bu anlayla öncelikle ana kademimizle, kadn kollarmzla, gençlik kollarmzla bugüne kadar her alanda yaptmz eser ve hizmetleri tek tek milletimize anlatacaz. Bununla birlikte, önümüzdeki dönemde yapacaklarmz, ülkemiz ve milletimiz için kurduumuz hayalleri de yine milletimizle paylaacaz diye konutu. Erdoan, CHPde AK Partiye geçen Osmaniye Duziçi Belediye Bakan Alper Önere AK Parti rozetini takt. CHP ve Y Partiden istifa eden 10 meclis üyesi de AK Partiye katld.

Ana Sayfaya Git