Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Makus Kaderden Kaçış Yok" başlıklı köşe yazısında "darbe çığırtkanlığı yaptığı" gerekçesiyle yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 07.05.2020 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann avukat Ahmet Özel tarafndan stanbul Cumhuriyet Basavclna sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Ragp Zarakolunun Evrensel Gazetesinde ve Artgerçek adl haber sitesinde 5 Mays 2020 tarihinde yaynlanan Makus Kaderden Kaç Yok balyla kaleme ald köe yazsnda, idam edilen Türkiye Devletinin Babakan Adnan Menderes ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan kyaslayan bir yaz kaleme ald kaydedildi.

Yaznn ideolojik içerikli olduu belirtilen dilekçede, Zarakolunun, Türkiyenin yakn tarihine göndermeler yaparak Korona günleri, brakn Türkiyeyi tüm dünyay bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTEnin ve tayfasnn kaçmas mümkün deil eklindeki ifadeleriyle de açkça darbe çrtkanl yaptn ortaya koymutur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazda açkça darbe özlemi vurgulanm darbe sevicilii yaplmtr denildi.

AçIKçA DARBE VE DAM TEHDD YAPILMITIR

Dilekçede, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbakan olduuna dikkat çekilerek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana kar açkça darbe ve idam tehdidi yaplmtr. Bu yayn ve tehditler ayn zamanda içinden geçmekte olduumuz küresel salgn sürecinde ülkemizin devleti ve milletiyle birlikte yürüttüü mücadeleyi de hedef alarak bata yürütülen bu baarl mücadeleye önderlik eden sayn Cumhurbakanmz olmak üzere tüm milletimizin moral ve motivasyonunu düürmeyi, halk arasnda korku ve tartma yaratarak kamu barn bozmay amaçlamaktadr ifadelerine yer verildi.

FAST VE VESAYETç ANLAYI SEBEBYLE SUç DUYURUSUNDA BULUNMAK ZORUNLU HALE GELMTR

Cumhurbakanl makamna kar anti-demokratik çarlarda bulunulduu ve tüm demokratik kazanmlarn imha edilmesinin hedeflendii öne sürülen dilekçede, Milletimizin iradesini, en büyük siyasal kazanmlarmz olan demokrasimizi ve cumhuriyetimizi açkça tehdit etmektedir. Bu nedenle bu faist ve vesayetçi anlay sebebiyle üpheliler hakknda suç duyurusunda bulunmak zorunlu hale gelmitir denildi.

HAKLARINDA SORUTURMA AçILARAK CEZALANDIRILMALARI TALEP EDLD

Cumhurbakan Erdoan aleyhine bir gazeteci olarak basn özgürlüünün koruma alann dnda kalan siyasi ve ideolojik kayglar sebebiyle kastl olarak kamu yararna aykr ekilde kaleme alnd belirtilen yaznn, hukuka aykr olduu ve bu nedenle ifade ve basn özgürlüü çerçevesinde deerlendirilmesinin mümkün olmad vurguland.

Dilekçede, Cumhurbakan Erdoann ahsna yönelik yaplan saldrnn önlenmesi için Ragp Zarakolu, Evrensel Gazetesi Sorumlu Müdürü ve bal olduu yetkili, Artgerçek nternet Gazetesi Sorumlu Müdürü ve bal olduu yetkililer hakknda Türkiye Cumhuriyetinin Anayasal düzenine ve Cumhurbakanna kar alenen ilemi olduklar fiiller nedeniyle soruturma açlarak cezalandrlmalar talep edildi.

Ana Sayfaya Git