Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek ülkemiz demokrasisinin bu büyük gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum." dedi.

Haberler 25.06.2018 - 12:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Tarabyadaki Huber Kökünde düzenlendii basn toplantsnda sözlerine, Aziz milletim, dünyann neresinde olursa olsun kalbi bizimle çarpan deerli vatandalarm, sizleri en kalbi duygularmla, muhabbetle, hürmetle selamlyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayrlara vesile olmasn Allahtan diliyorum. diyerek balad.

Seçimlerin gayriresmi sonuçlarnn belli olduunu dile getiren Erdoan, Buna göre milletimiz ahsmza cumhurbakanl vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Ayn ekilde Cumhur ttifakna ve AK Partiye Meclis çounluunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda da çok büyük bir sorumluluk yükledi. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, bu önemli günde sandk bana giderek oyunu kullanan ve vatandalk vazifesini yerine getiren herkese teekkür ederek, unlar kaydetti:

ahsma, partime ve ittifakmza oy veren kardelere hassaten ükranlarm sunuyorum. Tabii yurt içinde ve yurt dnda tüm oy kullanma hakkna sahip olan kardelerime, özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdikleri için ükranlarm ifade ediyorum. Sandk güvenlii ve oy kullanma özgürlüü, Türk demokrasisinin gücünün ifadesidir. Bugün Türkiyenin tamamnda milletimiz özgür iradesiyle sanda gitmi, oyunu kullanm, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmtr. Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanm olmasndan ayrca memnuniyet duyuyoruz. Demokrasilerde seçimler, bizzatihi varlklaryla herkesin kazand günlerdir. Bu sebeple seçime katlan tüm cumhurbakan ve milletvekili adaylarn ayrca tebrik ediyorum. Hiç kimsenin kendi baarszln gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarna gölge düürerek ülkemiz demokrasisinin bu büyük gücüne zarar vermeyeceini ümit ediyorum.

- Türkiye demokrasi dersi vermitir

Erdoan, seçimlerin rekor bir katlmla sonuçlanm olmasn, milletin kendilerine ve tüm dünyaya çok önemli bir mesaj olarak gördüünü aktararak, konumasn öyle sürdürdü:

Mesaj gayet açkt Türkiye yüzde 90lara yaklaan seçimlere katlm oranyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermitir. Bugün dünyada yüzde 30, 40, 50 bu civarlarda katlmlarla seçimlerin yapld ülkeler kendilerini demokrat olarak tantrken, Türkiye yüzde 90lara varan bir katlmla bu demokrasi dersini icra etmitir. Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50yi bulmayan katlm oranlaryla ortaya çkan sonuçlar demokratik kabul edip ülkemize hala a bakanlar, bu sonuçlar çok iyi okumaya davet ediyorum.

Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiyenin bir demokrasi snavndan daha baaryla çkmas için üstün gayret gösteren Yüksek Seçim Kurulunndan il, ilçe seçim kurullarna, sandk balarnda görev yapan heyetlerden partilerin müahitlerine kadar herkese teekkür ediyorum. Seçim sonuçlar dolaysyla bizleri arayan, aramak için haber gönderen dost ve karde ülkelerin tüm devlet bakanlarna, onlarn nezdinde dost ve karde halklarn tamamna ükranlarm sunuyorum.

Bundan sonra Cumhurbakan ve Meclisi ile daha çok çalmann zaman olduunu belirten Erdoan, Artk seçim döneminde yaanan tartmalar, gerginlikleri, krgnlklar geride brakp ülkemizin geleceine younlama zamandr. Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettii mesaja uygun ekilde tüm kurum ve kurallaryla demokrasiye olan ballmz, hak ve özgürlükleri gelitirme konusundaki kararllmz önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceiz. dedi.

Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Buradan tüm milletime, her frsatta verdiim u sözü bir kez daha hatrlatmak istiyorum: Geçtiimiz 16 ylda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptmz mücadelelerle ülkemizi demokraside ve ekonomide getirdiimiz yerden geriye gidi asla söz konusu olmayacaktr. Tam tersine Türkiyenin her alanda daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceiz. Geçmite her ne sebeple olursa olsun, ötekiletirilmi vatandalarmz bu ülkenin birinci snf vatanda olarak demokrasiden ekonomiye tüm imkanlardan sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancndan, kyafetinden, hayat biçiminden veya baka herhangi bir farkllndan dolay horlanmasna, haklarnn kstlanmasna, özgürlük alannn daraltlmasna asla izin vermeyeceiz.

Türkiyeyi daha da güçlendirmek, zenginletirmek ve ortaya çkan refah milletin tüm fertlerine adil ekilde paylatrmak için çalmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoan, milletten aldklar bu destekle snrlar içinde ve dnda ülkeyi terör örgütleri vastasyla tehdit etmeye çalanlara cevaplarn çok daha güçlü ekilde vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

- Yeni sistemi süratle ve en ideal ekilde hayata geçireceiz

24 Haziranda milletin sadece bir cumhurbakan ve 600 milletvekili seçmediini, ayn zamanda yeni yönetim sistemini de fiilen hayata geçirdiini aktaran Erdoan, Anayasa deiiklii ile uyumlu ekilde gerek mevcut mevzuatn ayklanmas gerek yeni yönetim sisteminin mimarisinin kurulmas konusunda uzun süredir hazrlk yapyoruz. imdi yemin törenine kadar bu hazrlklar bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle ve en ideal ekilde hayata geçireceiz. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulatrmaktr. diye konutu.

Seçim beyannamesinde millete taahhüt ettikleri projelerin her birini titizlikle takip edecek ve söz verdikleri ekilde hizmete sunacaklarn aktaran Erdoan, öyle konutu:

Üretimiyle, ihracatyla, istihdamyla, Kanal stanbuluyla, Türkiyenin otomobiliyle, savunma sanayi ürünleriyle, dier tüm projeleriyle ülkemizi gelecee tamak için gece gündüz çalacaz. Dünya deitikçe, Türkiye deitikçe reform ihtiyacmz hiç bitmeyecektir. Anayasamzda ve yasalarmzda yeni yönetim sistemimizin tabii sonucu olan deiiklikleri Meclisimizle i birlii içinde devam ettireceiz. Yargmz tarafsz ve bamsz niteliini güçlendirerek itibarn artrmak için gereken admlar atmay sürdüreceiz. Demokrasimizi güçlendirmek, hak ve özgürlüklerde yeni ihtiyaçlara uygun açlmlar sürdürmek konusunda kararlyz. Milletimizin bize verdii ülkeyi yönetme emanetini namusumuz bilip, canmzdan önde tutarak mücadele etmeye devam edeceiz. Vesayetin, darbecilerin, siyasi ekonomik tetikçilerin, sokak çetelerinin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardmz Türkiyeyi dünyann en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek, nefeslenmek yok. Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyen airin iaret ettii gibi biz, ülkemizi iyi yönettiimizde, milletimizin daha büyük baarlara imza atacana yürekten inanyoruz.

Seçim sonuçlarnn ülkemize, milletimize hayrl olmasn Rabbimden diliyorum. Demokrasi bayrammza oylaryla, emekleriyle, mücadeleleriyle katkda bulunan herkese bir kez daha teekkür ediyorum. Türkiyenin aydnlk geleceine giden yolda milletimizle birlikte yürümeyi sürdüreceiz. Rabbim ülkemizin ve milletimizin yar ve yardmcs olsun. diyen Erdoan, basn mensuplarna da teekkür ederek konumasn tamamlad.

Ana Sayfaya Git