Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terör örgütlerine: Onlar korkuyla yaşasınlar...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoy içerisinde ABD'nin bayraklarının olması, dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da tabi, 16'sında yapacağımız ziyarette sayın Başkan'a, 'Buyurun' diyeceğiz, göstereceğiz"dedi.

Haberler 01.05.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Bütün oralardaki terör örgütlerine herhalde tarih vererek, haber vererek gidecek deiliz. Ama bilecekler ki, TSK her an buralara gelebilir. Biz endieyle yaamaktansa, onlar korkuyla yaasnlar diye konutu.

Erdoan : (Kabinede revizyon ) Kabine deiiklii teklifi, Cumhurbakannn deildir. Kabine deiiklii teklifi hükümetindir. Dolaysyla hükümetin tasarruf alanna, ben tabi ki Cumhurbakan olarak giremem. uanda gündemde böyle bir ey söz konusu deil. Ama ileride ne olur, ne biter ? Onu da uanda söylemek yanl olur dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Hindistan ziyaretinden önce Atatürk Havaliman Devlet Konukevinde basn toplants düzenledi. Ziyaretiyle ilgili bilgiler veren Erdoan, ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

YPG CENAZELERNE ABD ASKERLERNN KATILMASI

TSKnn Suriyenin Karaçok bölgesine düzenledii hava harekatndan öldürülen YPGli teröristler için düzenlenen cenaze törenine ABD askerlerin katlmas ve Türkiye snrnda YPGli teröristlerle ABD askerlerinin birlikte devriye gezmesiyle ilgili haberlerin hatrlatlmas üzerine Cumhurbakan Erdoan,Ne yazk ki, bu konvoylarda her iki ülke bayraklarnn... Ülke de demeyeceim, YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarnn olduu bir konvoy içerisinde, ABDnin bayraklarnn olmas, dalgalanmas bizleri ciddi manada üzmütür. Bunlar da tabi, 16snda yapacamz ziyarette, sayn Bakana, buyurun diyeceiz, göstereceiz. Madem ki biz uluslararas teröre ortak olarak karyz. O zaman, Bu durum nedir diye kendilerine bunlar göstereceiz dedi.

ONLAR KORKUYLA YAASINLAR

Terörle mücadelenin ortak bir platforma yürümesi gerektiini aksi halde terörün srasyla herkesi vuracan söyleyen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bugün bize, yarn bir bakasna olacaktr. Bunu paylamamz lazm. Ve bu gelenein... Buna gelenek diyorum. çünkü sayn Obama döneminden balayan bir süreç, uanda henüz devam ediyor. Bunun artk noktalanmas lazm. Aksi takdirde hem bölgedeki sknt aynen devam edecektir hem de kendileri rahatsz olacak. Bizler de iki NATOnun ortak ülkesi, stratejik müttefikler olarak, bundan ciddi manada rahatsz olacaz. Her zaman söylediim gibi, o zaman biz göbeimizi kendimiz keseceiz. Bu ifademi tekraren kullanyorum. te Karaçokta ne olduysa, Sincanda ne olduysa, artk biz bunlara devam etme durumunda olacaz. te dün de söylediim gibi, hani bir gece anszn gelebiliriz derken, bunu kast ediyorum. Bütün oralardaki terör örgütlerine herhalde tarih vererek, haber vererek gidecek deiliz. Ama bilecekler ki, TSK her an buralara gelebilir. Biz endieyle yaamaktansa, onlar korkuyla yaasnlar...

HÜKÜMETTE REVZYON

Hükümette revizyon olup olmayaca ve MHPli bakanlarn bu revizyon sonras hükümette yer alp almamasyla ilgili düüncesi de sorulan Cumhurbakan Erdoan unlar söyledi: Kabine deiiklii teklifi Cumhurbakannn deildir. Kabine deiiklii teklifi hükümetindir. Dolaysyla hükümetin tasarruf alanna ben tabiki Cumhurbakan olarak giremem. uanda gündemde böyle bir ey söz konusu deil. Ama ileride ne olur, ne biter? Onu da uanda söylemek yanl olur. Salkl bir ekilde uanda yürüyen bir hükümet yaps var. Ekonomide uanda sürekli bir yükseli trendi içindeyiz. Bunun daha da iyi bir konuma geleceini, ama her alanda da tabiki hükümetimizin baars, bu baary deerlendirme, bu noktada sayn Babakann kendi tasarruflar her an olabilir. Bu tasarruflar Cumhurbakan olarak paylama imkanmz da olacaktr. Yani ne bir kapama, ne de böyle bir karar yetkisi açklama gibi bir anlaym söz konusu deildir. Buradaki yetki Babakan ve hükümete aittir. Bütün bizim temennimiz, ülkemizin gelecei için en hayrl olan neyse odur. Ama biz Türkiyede, biliyorsunuz, bir eyi alkanlk haline getirdik. O da udur; salkl bir hükümet yapsyla, gelecee yürümek, böyle her an hükümetlerin deitii bir yap deil. O bizden öncelerde, eski Türkiyede kald. Ki, hedefimiz bizim güven ve istikrardr. Güven ve istikrar ise, salkl hükümetlerle olur. Temennimiz odur ki, hükümetin alaca isabetli kararlar paylalr ve ülkemize hizmet aynen devam eder.

HNDSTAN ZYARET

7 yl aradan sonra Hindistana ilk resmi ziyareti gerçekletireceini söyleyen Cumhurbakan Erdoan ziyaretiyle ilgili, Babakanlm döneminde 2008 Kasm aynda gittim. Bu ziyaret 16 Nisan halk oylamasndan sonra ilk ziyaretim olacak. Ardndan Rusya, Kuveyt, çin, ABD ve Brüksele ziyaretlerim olacak. Yeni Delhide Cumhurbakan ve Babakanla kapsaml görümeler gerçekletireceiz. Ziyaretim srasnda Türkiye ve Hindistan i forumuna katlacam. FETÖ terör örgütü bata olmak üzere iki ülke ilikilerini dinamitlemeye çalan er odaklarn etraflca ele alacaz. Özellikle yazlm sektöründe Hindistann konumu bellidir. Ekonomik ilikilerde elbette seviyeyi kafi bulmuyoruz. likilerimizi daha ileri noktalara tamak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git