Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Ermenileri Patriği'ne mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup göndererek, Birinci Dünya Savaşı'nın ağır şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini andığını söyledi.

Haberler 25.04.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan, Türkiye Ermenileri Patrii Sahak Maalyana gönderilen mektupta, Erdoan, Türkiye Ermenileri Patrii Sayn Sahak Maalyan, Ermeni Toplumunun çok Deerli Üyeleri, Sizleri sevgiyle, saygyla selamlyorum. Tüm dünya ile birlikte içinden geçtiimiz bu zor günlerde, vatandalarmz arasndaki dayanma güçlenerek sürüyor. Daha yaknlam, birlik, beraberlik duygular daha da güçlenmi olarak yarnlara ulamay Cenab- Haktan niyaz ediyorum. Dünya halklarna büyük aclar yaatm Birinci Dünya Savann ar artlarnda hayatn kaybeden Osmanl Ermenilerini saygyla anyor, torunlarna içten taziyelerimi iletiyorum. Bu vesileyle, bu ac dönemde yaamn yitiren tüm Osmanl vatandalarna Allahtan rahmet diliyorum dedi.

ERMEN PATRNE MEKTUP

Mektubun devamnda Erdoan, Ne surette olursa olsun tek bir vatandamzn dahi ötekiletirilmesine, inancndan ve kimliinden dolay farkl muamele görmesine asla izin vermedik, vermeyeceiz. Geçmiten yalnzca dostluk ve ayn yüksek insanlk ideali için güç alarak gelecei birlikte ina etmek hepimizin ortak amacdr. Anadolunun barndan domu birlikteliimizi görmezden gelerek tarihten husumet çkarmaya çalan çevreler hepimizin malumudur. Biz birlik, refah ve huzur dolu bir gelecek isterken ve bunun için çalrken, niyeti baka olan çevrelere frsat verilmemesi en önemli dileimizdir. Bu düüncelerle Birinci Dünya Savanda yitirdiimiz Osmanl Ermenilerini bir kez daha sayg ve rahmetle anyor, hepinize esenlikler diliyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git