Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020 mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yüz yüze ve çevrim içi programlarla yoğun bir mesai dönemini geride bıraktı

Haberler 31.12.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2020 ylnda koronavirüs (Kovid-19) salgnna ramen yüz yüze ve çevrim içi programlarla youn bir mesai dönemini geride brakt.

Cumhurbakan Erdoan, bu yl çeitli temaslarda bulunmak üzere 13 yurt d ziyaret gerçekletirirken Azerbaycan ve Katara ikier kez ziyarette bulundu.

Yurt d ziyaretlerine Almanya ile balayan Erdoan, Almanya Babakan Angela Merkelin davetine icabetle Libya konusunda gerçekletirilecek zirveye katlmak üzere 19 Ocakta bu ülkeye gitti. Erdoan, sonraki üç yurt d ziyaretini 26-27-28 Ocakta Cezayir, Gambiya ve Senegale yapt. Ukraynaya 3 ubatta resmi ziyarette bulunan Erdoan, 13 ubatta Pakistan, 25 ubatta Azerbaycana resmi ziyaret gerçekletirdi.

Rusyaya 5 Martta çalma ziyaretinde bulunan Erdoan, 9 Martta da Avrupa Birlii Konseyi Bakan Charles Michelin davetine icabetle Brüksele gitti. Bu ziyaret sonrasnda dünya genelinde artan koronavirüs vakalar nedeniyle Cumhurbakan Erdoan, ziyaretlerine bir süre ara verdi. Erdoan, 2 Temmuzda Katara, bundan yaklak 3 ay sonra da 7 Ekimde Kuveyt ve Katara günübirlik çalma ziyaretleri gerçekletirdi.

TARH ZYARETLER

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetine 15 Kasmda tarihi bir ziyarette bulunan Erdoan, Lefkoada düzenlenen 15 Kasm Cumhuriyet Bayram Törenine katld. Cumhurbakan Erdoan, KKTCnin yeni Cumhurbakan Ersin Tatar ile 46 yldr kapal tutulan ve alnan kararla kademeli olarak açlmaya balanan Kapal Mara bölgesini ziyaret etti. Bu ziyarete MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli de elik etti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yln son yurt d ziyaretini Azerbaycana yapt. Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyevin davetine icabetle, 9-10 Aralkta Azerbaycana resmi ziyaret gerçekletiren Erdoan, Azerbaycann, Ermenistan igalindeki topraklarnn kurtarlmas dolaysyla Azadlk Meydannda düzenlenen Zafer Geçidi Törenine katld.

AIRLANAN KONUKLAR

Cumhurbakan Erdoan, baz konuklarn da Türkiyede arlad. Bu kapsamda, Rusya Federasyonu Devlet Bakan Vladimir Putin ile Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vuçiç, TürkAkm Projesi Açl Törenine katlmak üzere 8 Ocakta Türkiyeye bir ziyaret gerçekletirdi. ki lider Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan devlet ve hükümet bakanlar onuruna verilen yemee katld. Erdoan, iki liderle Haliç Kongre Merkezinde ba baa görümeler gerçekletirdi.

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbakan evket Mirziyoyev de Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik birlii Konseyi toplantsna katlmak üzere 19-20 ubat 2020 tarihlerinde Türkiyeye resmi ziyaret gerçekletirdi.

Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy, 16 Ekimde Türkiyeye çalma ziyaretinde bulunurken, KKTC Cumhurbakan Ersin Tatar, ilk resmi yurt d ziyaretini Cumhurbakan Erdoann davetlisi olarak 26 Ekimde Türkiyeye yapt.

Katar Emiri eyh Temim bin Hamad Al Sani de Cumhurbakan Erdoan ile Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6. Toplantsna bakanlk etmek üzere, 26 Kasmda Türkiyeye resmi ziyarette bulundu.

YURT ç ZYARETLER

Yurt içinde de Ankara ve stanbul dnda 16 ehre 19 ziyaret gerçekletiren Erdoan, pek çok programa da çevrim içi katld. Bu yl ilk ziyaretini 12 ubatta Kahramanmaraa yapan Erdoan, 22 ubatta zmiri ziyaret etti. Cumhurbakan Erdoan, temmuz aynda Bursaya, austosta Kocaeli, Rize, Bitlis, Mu ve Giresuna ziyarette bulundu.

Eylülde Gaziantepe ziyaret gerçekletiren Erdoan, ekimde Konya, rnak, Kayseri, Malatya ve Van ile zmiri ziyaret etti.

Kasmda Samsun, Kahramanmara, Kocaeli ziyaretleri gerçekletiren Erdoan, yln son yurt içi ziyaretini 13 Kasmda Tekirdaa yapt.

Ana Sayfaya Git