Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkan vekillerini kabulü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütüne teslim edilmiş belediyeler, kaynağı başka yere aktardıkları için borç batağındaydılar. Bu belediyelerin kamu kurumları yanında, esnaftan müteahhide kadar tüm borçları ödendi, ödeniyor. Aynı şekilde şehirlerimiz, geçmişte görmedikleri hizmetlerle de hamdolsun tanışıyor." dedi.

Haberler 05.06.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, belediye bakan vekillerini Cumhurbakanl Külliyesinde kabul etti.

Cumhurbakanl Genel Sekreteri Fahri Kasrga, çileri Bakan Süleyman Soylu, çileri Bakanl Müstear Muhterem ncenin de yer ald kabulde konuan Cumhurbakan Erdoan, Bakan Soylunun riyasetinde yeni, farkl bir anlayla Türkiye genelinde, halk arasnda kayyum adyla tanmlanan bir sürecin birlikte yürütüldüünü dile getirdi.

Bu sürecin içerisinde de valilerin riyasetinde vali yardmclar ve kaymakamlarn önemli görevler ifa ettiini belirten Erdoan, belediye bakan vekillerine, görev yaptklar yerlerdeki baarl çalmalarnn artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Erdoan, belediye hizmetlerinin milletin günlük hayatnn 24 saatini, her dakikasn kapsayan ve oralar gerçekten çok çok farkl, dokunakl hale getiren bir anlay olduuna dikkati çekerek, bu bakmdan belediye hizmetlerindeki iyi veya kötü en küçük bir deiimin, belde halk tarafndan annda hissedileceini, görüleceini ve deerlendirileceini ifade etti.

stanbul gibi bir ehrin belediyesini yönetmi bir siyasetçi olarak yaptnz ilerin zorluunu, önemini ve ayn zamanda verdii keyfi en iyi bilen kiiyim. diyen Erdoan, özellikle Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde bunun çok daha farkl bir durum arz ettiini söyledi.

Belediye bakanlnn ayn zamanda demokrasinin de en kilit görevlerinden biri olduuna vurgu yapan Erdoan, kendilerinin hep, demokrasinin yerelden baladn söylediklerini, buna da inandklarn kaydetti.

- Terör örgütü mensuplarnn seçilmi belediye bakanlarn tokatlad günler yaand

Kendisini seçenlere kar sorumluluklarn yerine getirmeyen belediye bakanlarnn da çkabileceini dile getiren Erdoan, bunlarla ilgili çileri Bakanlnn idari bakmdan, yargnn da adli bakmdan gereken takipleri yaptn, hükmünü de verdiini ifade etti.

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Yakn geçmite ülkemizde bölücü örgütün güdümündeki bir partiye mensup belediye bakanlar, kendisine oy verenlere topyekun ihanet etmilerdir. Kendilerine, millete hizmet etmeleri için teslim edilen devletin araçlarn, gereçlerini, insan kaynan, mali imkanlarn götürüp terör örgütünün emrine vermilerdir. Bu ülkede maalesef terör örgütü mensuplarnn, seçilmi belediye bakanlarn belediye binalarnn bodrum katlarnda hesaba çektii, sorgulad, tokatlad günler yaand. Bunlar da biliyoruz. Seçilmi belediye bakanlar, bu duruma kar çkmak yerine adeta kurulmu oyuncaklar gibi kendilerine söylenen her eyi yapmlar, edilen her hakareti sineye çekmilerdir.

Türkiye Cumhuriyetinin, demokrasiyle yönetilen, milli iradeyi her eyin üzerinde gören bir devlet olduunun altn çizen Erdoan, Ama bu durum, milli iradeye teslim edilen yetkilerin, terör örgütlerine peke çekilmesine, demokrasinin teröre teslim edilmesine göz yumacamz anlamna da gelmiyor. Tam tersine, demokrasinin vazgeçilmez bir parças durumundaki hukuk devletine olan saygmz gerei, bu çarpk tabloya müdahale ettik. ifadesini kulland.

- çileri Bakanl ve yarg üzerine düenleri yapt

Bir yandan çileri Bakanlnn, dier yandan yargnn üzerine düenleri yaptn ve yapmaya devam ettiini aktaran Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Milleti, temsil görevini yerine getirme kabiliyetini kaybetmi belediye bakanlarn görevlerinden alarak, yerlerine Mülki dare Tekilatmzdan vali, kaymakam unvanl arkadalarmz vekaleten getirildi. Terör örgütüne teslim edilmi belediyeler, kayna baka yere aktardklar için borç batandaydlar. Bu belediyelerin kamu kurumlar yannda, esnaftan müteahhide kadar tüm borçlar ödendi, ödeniyor. Ayn ekilde ehirlerimiz, geçmite görmedikleri hizmetlerle de hamdolsun tanyor.

Cumhurbakan Erdoan, vekaleten belediye bakan olan valilerin, kaymakamlarn 40 yllk belediyeci gibi çok güzel hizmetler gelitirdiklerini, bu belediyeleri, ülkenin dier bölgelerindeki baarl belediyelerle eletirerek tecrübe ve proje paylam da saladklarn anlatt.

Bugün bölgeki vatandalarn, belediye bakan vekillerinden memnuniyetlerinin yüzlerinden okunduunu belirten Erdoan, Dün gece Diyarbakrdaki iftarda kanaat önderleriyle beraberdik. Hepsi hem duada hem teekkürde bulundular. Bunun için ben de her birinize ayr ayr teekkür ediyorum. dedi.

- Bölgede anlay deiiklii

Sizler sadece görev yaptnz yerlerdeki vatandalarmza hizmet etmekle kalmadnz, sizler ayn zamanda devletin vitrindeki yüzü olarak Türkiye Cumhuriyetini, oralarda yaayanlarn nezdinde ibra ettiniz. ifadesini kullanan Erdoan, unlar kaydetti:

Bölge halk, devletin kendilerine sadece askeriyesiyle, polisiyle, sadece krsalda verdii snrl hizmetle deil, ayn zamanda belediye çats altnda da samimi bir ekilde sahip çktn gördü. Terörle mücadelede son dönemde elde ettiimiz önemli halk desteinin gerisindeki sebeplerden biri de ite bu anlay deiikliidir. Bu bakmdan gerçekten tarihi bir misyona sahip olduunuza inanyorum. Cumhurbakan sfatyla ahsm bata olmak üzere hükümetimizle, çileri Bakanlmzla, dier kurumlarmzla daima yannzda olacaz. Her birinize görev yerlerinizde baarlar diliyorum. Bizleri bir araya getiren çileri Bakanmza ve ekibine teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git