Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan mesaisi yoğun geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazanda 21 ülke lideriyle görüşürken 22 iftar programında farklı kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi

Haberler 06.05.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, youn geçen ramazan programlar arasnda Birlemi Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterresin yan sra 21 ülke lideriyle görüme gerçekletirdi.

Cumhurbakan Erdoan, ramazanda birçok konuda youn diplomasi yürüttü.

Guterres ile biri kabul olmak üzere 4, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile 3, srail Cumhurbakan Isaac Herzog ve Avusturya Babakan Karl Nehammer ile 2, dier liderlerle birer kez görüen Cumhurbakan Erdoan, Ramazan Bayramnda da 17 ülke lideriyle telefonda görüerek bayramlat.

Erdoan, ülke liderleriyle bata ikili ilikiler, Rusya-Ukrayna sava ve bölgesel meseleler olmak üzere birçok konuyu ele ald.

Ramazan kapsamnda ilk olarak 1 Nisanda Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve srail Cumhurbakan Isaac Herzog ile telefonda görüen Cumhurbakan Erdoann, 4 Nisanda Bulgaristan Cumhurbakan Rumen Radev, Finlandiya Cumhurbakan Sauli Niinistö, Kazakistan Cumhurbakan Kasm Cömert Tokayev, Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucic ve Almanya Babakan Olaf Scholz ile yapt görümelerde ikili ilikilerle bölgesel gelimeler deerlendirildi.

Cumhurbakan Erdoan, ertesi gün Slovenya Cumhurbakan Borut Pahor, Japonya Babakan Kiida Fumio ve Macaristan Babakan Viktor Orban ile görütü.

Cumhurbakan Erdoann, 7 Nisanda Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev ile görümesinde iki ülke arasndaki ilikiler ve Rusya-Ukrayna sava dahil bölgesel konular ele alnd.

Avusturya Babakan Karl Nehammerle 10 Nisanda, Pakistan Babakan seçilen ahbaz erifle de 12 Nisanda görüen Cumhurbakan Erdoan, 14 Nisanda Avusturya Babakan Karl Nehammer ile tekrar bir görüme yapt.

Cumhurbakan Erdoan, 15 Nisanda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Babakan Mesrur Barzaniyi Dolmabahçe çalma Ofisinde kabul etti.

- Cumhurbakan Erdoan, Suudi Arabistan ziyaret etti

srailin Mescid-i Aksaya yönelik devam eden ihlallerine tepki gösteren Cumhurbakan Erdoan, 17-19 Nisan tarihlerinde srailin igal altndaki Kudüs kenti ve Mescid-i Aksadaki saldrlarn durdurmas amacyla youn diplomasi trafii yürüttü.

Cumhurbakan Erdoan, 17 Nisanda Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 18 Nisanda Ürdün Kral 2. Abdullah, 19 Nisanda, ramazan arifesinde de görütüü srail Cumhurbakan Isaac Herzog ile bir görüme daha gerçekletirdi.

22 Nisanda Hollanda Babakan Mark Rutte, 24 Nisanda Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy ile görüen Cumhurbakan Erdoan, 25 Nisanda BM Genel Sekreteri Antonio Guterresi Cumhurbakanl Külliyesinde kabul etti. Cumhurbakan Erdoan, kabulden iki gün sonra Guterres ile bir de telefon görümesi yapt.

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile 26 Nisanda yapt telefon görümesinde Rusya ile Ukrayna arasnda bara giden yolun açlmas için stanbul görümelerinde yakalanan olumlu ivmenin devamnn herkesin yararna olduunu ileten Cumhurbakan Erdoan, Putin ile ramazandaki üçüncü görümesini 28 Nisanda yapt. Erdoan-Putin görümesinde Rusya ile ABD arasnda Türkiyede gerçekleen takasn yan sra Ukraynadaki savaa dair gelimeler ele alnd.

Cumhurbakan Erdoan, 28 Nisanda Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdülaziz el Suudun davetlisi olarak Suudi Arabistan ziyaret etti.

ki gün süren ziyaret kapsamnda Türkiye ile Suudi Arabistan arasndaki ilikiler gözden geçirildi, i birliinin gelitirilmesi imkanlar ele alnd. Görümelerde ayrca ikili ilikilerin yan sra bölgesel ve uluslararas meseleler konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

Kral Selmann yan sra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanla da görüen Cumhurbakan Erdoan, kendisine elik eden bakanlarla Ciddeden Mekkeye geçerek umre yapt.

Cumhurbakan Erdoan, 30 Nisanda BM Genel Sekreteri Guterres ile ramazandaki dördüncü görümesini telefonda gerçekletirdi. Cumhurbakan Erdoan, ayn gün Umman Sultan Heysem bin Tark ve Katar Emiri eyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefonda görütü.

- Cumhurbakan Erdoan, her kesimden insanla iftarda bulutu

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ramazanda birçok gruba iftar verirken Mehmetçik ve yetim çocuklarn yan sra çok sayda aile ve örencinin sofrasna da misafir oldu.

Erdoan, ramazann ilk iftarn Dolmabahçe çalma Ofisinde ehit yaknlaryla yapt. Cumhurbakan Erdoan, ei Emine Erdoanla ramazann üçüncü günü Ümraniyede 3 çocuklu bir ailenin evinde oruç açt.

6 Nisanda AK Parti Genel Merkezinde partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya gelen Erdoan, 7 Nisanda Cumhurbakanl Külliyesi Sergi Salonunda öretmenler ve eitim yöneticilerini iftarda buluturdu.

stanbula dönen Erdoan, 8 Nisanda Beiktata 7 üniversite örencisinin kald örenci evini ziyaret ederek iftar yapt.

9 Nisanda Baltaliman Polisevinde polis, jandarma, sahil güvenlik, bekçi ve korucularla iftarda buluan Cumhurbakan Erdoan, 13 Nisanda Hakkarideki Mehmetçiklere sürpriz bir ziyaret gerçekletirdi. Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi ile Hakkarinin Yüksekova ilçesine giden Cumhurbakan Erdoan, 3. Piyade Tümen Komutanlnda askerlerle iftar yapt. Cumhurbakan Erdoan, erba-er yemekhanesinde askerlerle karavanadan yemek yedi.

Erdoan, Yüksekovada Mehmetçike yapt sürpriz ziyaretin ardndan ilçe merkezinde esnaf ve vatandalarla sohbet etti.

14 Nisanda Cumhurbakanl Külliyesi Sergi Salonunda esnaf ve sanatkarlar iftarda arlayan Cumhurbakan Erdoan, 15 Nisanda Cumhurbakanl Dolmabahçe Ofisinde iddet maduru kadnlarn yaknlaryla, 16 Nisanda da Dolmabahçe Saraynda sanatçlarla iftar yapt.

Cumhurbakan Erdoan, 18 Nisanda AK Parti Genel Merkezinde büyükelçilerle, 19 Nisanda da Cumhurbakanl Külliyesindeki Özbek Otanda MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile iftarda bir araya geldi.

Erdoan, 20 Nisanda Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübünde düzenlenen, sporcularn da bulunduu Sporun Yldzlar ftar Programna katld.

21 Nisanda Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan iftar programnda salk çalanlaryla bir araya gelen Erdoan, 22 Nisanda Mimar Sinan Yurdunda kalan örencilerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda da Küçükyal çocuk Evleri Sitesindeki çocuklarla iftar yapt.

Cumhurbakan Erdoan, 25 Nisanda çankaya Kökünde yüksek yarg, 26 Nisanda Cumhurbakanl Külliyesinde dini aznlk cemaatleri, 27 Nisanda Dolmabahçe Saraynda da STK temsilcileri ile iftar yapt.

28 Nisanda davete icabetle gittii Ciddede Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdülaziz el Suud ile akam yemei yiyen Cumhurbakan Erdoan, 30 Nisanda AK Parti stanbul l Bakanlnn CNR Expo stanbul Fuar Merkezindeki iftarna katld. Cumhurbakan Erdoan, iftar programnn ardndan fuar merkezinde stanbul Ticaret Odas ve stanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Bakan ekib Avdagiçi kabul etti.

Erdoan, bu yl ramazann son iftarn 1 Mays Emek ve Dayanma Günü vesilesiyle stanbul Tersanesi Komutanlnda içilerle yapt.

- Cumhurbakan Erdoann ramazan mesaisi

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, youn geçen ramazan mesaisi kapsamnda birçok etkinlie katlrken kabullerin yan sra bata ehit yaknlar olmak üzere çeitli görümeler gerçekletirdi.

Cumhurbakanl Külliyesinde Salk Bakan Fahrettin Koca ve beraberindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini kabul eden Cumhurbakan Erdoan, yapt konumada, koronavirüs tedbirleri kapsamnda uygulanan kapal mekanlardaki maske kullanma zorunluluunun kaldrldn açklad.

Cumhurbakan Erdoan, TBMM Bakan Mustafa entop, Anayasa Mahkemesi Bakan Zühtü Arslan, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Milli Eitim Bakan Mahmut Özer ve TÜRGEV heyetinin de aralarnda bulunduu birçok kii ve grubu, Ankara ve stanbulda kabul etti.

Cumhurbakan Erdoan, Vahdettin Kökünde 23 Nisanda Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram etkinlii kapsamnda koltuunu 8. snf örencisi ükrü Emre Erene devretti.

Adanann Ceyhan ilçesinde yaayan kanser hastas Halime Özdemir ile 19 Nisanda telefonda görüntülü görüen Erdoan, 23 Nisanda Pençe-Kilit Operasyonunda ehit olan Piyade Uzman çavu Furkan Gökün babas Osman Göke telefonda basal diledi.

Cumhurbakan Erdoan, 24 Nisanda Türkiye Ermenileri Patrii Sahak Maalyana mesaj gönderdi. Cumhurbakan Erdoann mesaj, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi tarafndan 1915 olaylarnn 107. yl dolaysyla düzenlenen ayin öncesi okundu.

Erdoan, 27 Nisanda hayatn kaybeden aile hekimi Merve Tayüz Polatn ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Suudi Arabistanda düzenlenen Kuran- Kerimi ve Ezan Güzel Okuma Yarmasnda ezan dalnda birinci olan Muhsin Karay tebrik eden Cumhurbakan Erdoan, Kadir Gecesi yaymlanan Kuran- Kerimi Güzel Okuma Yarmas Büyük Finalinde konuma yapt.

Erdoan, Pençe-Kilit Harekatnda ehit olan Piyade Temen Kaan Kanlkuyunun ailesine 20 Nisanda, ehit infaz koruma memuru Cengiz Yiitin ailesine 21 Nisanda basal mesaj gönderdi.

Pençe-Kilit Operasyonunda ehit düen askerler ile Suriyenin kuzeyinde ehit olan polis memurunun ailelerine 23 Nisanda basal dileyen Cumhurbakan Erdoan, 25 Nisanda ehit polis memuru Zafer Mat, bölücü terör örgütü mensuplarnn roket saldrs sonucu ehit olan sözlemeli erler Yunus Kalkan, Frat Canl ve Doukan Korkmazn ailelerine de 27 Nisanda mesaj göndererek basal dileklerini iletti.

Mali, Yemen, Yeni Zelanda, Tayland, Vietnam, Küba ve Kazakistann Ankara büyükelçileri, güven mektuplarn bu süreçte Cumhurbakan Erdoana sundu.

Krklareli Pnarhisar Yolu, Malatya çevre Yolu 1. Ksm, Pnarhisar ve çakll çevre yollar ile Fatih Belediyesince hayata geçirilen 25 projenin açllarn gerçekletiren Cumhurbakan Erdoan, bu süreçte Mavi Vatan-2022 Tatbikat, stanbul Mushaf Takdim ve Tantm Program, Baakehir Millet Bahçesindeki 23 Nisan TRT çocuk enlii, AK Parti stanbul l Gençlik Kollarnca düzenlenen Üsküdar Bulumalar ve Sivastaki Gönül Sofras iftar program dahil birçok etkinlie katlarak konuma yapt.

Cumhurbakan Erdoan, Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet çalk Sezonu ampiyonu Trabzonsporu, 2021-2022 TFF 2nci Lig Krmz Grup ampiyonu Sakaryasporu, Beyaz Grup ampiyonu Pendiksporu ve taraftarlarn tebrik etti.

- Cumhurbakan Erdoan, bayram namazn Büyük çamlca Camisinde kld

Ramazan Bayram arifesinde yaymlad video mesaj ile vatandalarn bayramn tebrik eden Erdoan, Milletimizin tüm fertlerinden bu Ramazan Bayramn hangi kökene, inanca, merebe sahip olursa olsun 85 milyonun kucaklat, helalletii bir büyük kardelik ölenine dönütürmesini istiyorum. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Ramazan Bayram dolaysyla sosyal medya hesabndan yapt paylamda ise Rabbime millet olarak bizleri salk ve afiyet içinde bir Ramazan Bayramna daha kavuturduu için hamdediyorum. Milletimizle birlikte yurt dnda yaayan kardelerimizin, soydalarmzn ve tüm slam aleminin Ramazan Bayramn tebrik ediyorum. ifadelerini kulland.

Bayram namazn Büyük çamlca Camisinde klan Cumhurbakan Erdoan, cami içinde bayramlat cemaate hitap etti. Cumhurbakan Erdoan, cami önünde çikolata ikram ederek bayramlat basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Bayram sabah Kara Kuvvetleri Komutanl leri Müterek Harekat Merkezinde bulunan Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ile telefonla görüen Cumhurbakan Erdoan, yurt içinde, Suriye ile Irakn kuzeyindeki operasyonlarda ve hudut hattnda görevli birlik komutanlarna telefonla hitap etti. Cumhurbakan Erdoan, görümede Türk Silahl Kuvvetleri personelinin Ramazan Bayramn kutlad.

Zirvin Tepe Üs Bölgesindeki çileri Bakan Süleyman Soylu ile de görüme gerçekletiren Cumhurbakan Erdoan, jandarma, polis ve güvenlik korucularnn bayramn tebrik etti.

Cumhurbakan Erdoan, Bakan Soylu araclyla Hakkarinin emdinli ilçesindeki Üzümkran köyü sakinleriyle de bayramlat.

Cumhurbakan Erdoan, rnak Cudi Da bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarnca açlan ate sonucu ehit olan Jandarma Temen smail Can Akdeniz, Irakn kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekat kapsamnda el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu ehit olan Piyade Uzman çavu Mümin çarkc, Pençe-Kilit Operasyonunda yaralananan ve tedavi gördüü hastanede ehit olan Piyade Sözlemeli Er Nurettin Uzun, Eren Abluka-5 ehit Jandarma Uzman çavu srafil Ik Operasyonunda mevzi deitirildii srada kayadan düerek ar yaralanan ve kaldrld hastanede ehit olan Jandarma Uzman çavu Fatih Berkay Akgünün ailelerine basal mesaj gönderdi.

Cumhurbakan Erdoan, bayram arifesine denk gelen 1 Mays Emek ve Dayanma Günü dolaysyla yaymlad mesajda Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da içilerimiz bata olmak üzere bütün vatandalarmzn yannda olmay sürdüreceiz. ifadesini kulland.

Erdoan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) kuruluunun 58inci yl dönümü dolaysyla Genel Müdür Zahid Sobacya kutlama mesaj gönderdi.

Memur Sendikalar Konfederasyonu ve Mehmet Akif nan Vakf ile Bir Aradayz dlibin Yanndayz kampanyas kapsamnda AFAD koordinasyonunda 12 STK tarafndan dlibde yaptrlan briket evlerin açl ve teslim törenine video konferansla katlan Cumhurbakan Erdoan, Ülkemizde misafir ettiimiz 1 milyon Suriyeli kardeimizin gönüllü geri dönüünü salayacak yeni bir projenin hazrlklar içindeyiz. Bu projeyi, ülkemizdeki ve uluslararas sivil toplum kurulularnn desteiyle hayata geçireceiz. dedi.

- Cumhurbakan Erdoan, 17 ülke lideriyle bayramlat

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ramazan Bayram dolaysyla birçok ülke lideriyle telefonda görüerek bayramlat.

Cumhurbakan Erdoan, bayramn ilk gününde Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti Cumhurbakan Ersin Tatar, ran Cumhurbakan brahim Reisi, Özbekistan Cumhurbakan evket Mirziyoyev, Kuveyt Emiri eyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Nijerya Cumhurbakan Muhammed Buhari, Birleik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al-Nahyan, Lübnan Babakan Necip Mikati, Pakistan Babakan ahbaz erif ve Irak Babakan Mustafa el-Kazmi ile ayr ayr telefon görümesi gerçekletirdi.

srail Cumhurbakan Isaac Herzog da Cumhurbakan Erdoan telefonla arayarak Ramazan Bayramn tebrik etti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ülke liderleriyle telefon görümelerine Ramazan Bayramnn ikinci gününde de devam etti.

Cumhurbakan Erdoan, ikinci gün Kazakistan Cumhurbakan Kasm Cömert Tokayev, Krgzistan Cumhurbakan Sadr Caparov, Türkmenistan Cumhurbakan Serdar Berdimuhammedov ve Tacikistan Cumhurbakan mamali Rahman, üçüncü gün de Endonezya Cumhurbakan Joko Widodo ve Libya Milli Birlik Hükümeti Babakan Abdülhamid Dibeybe ile telefon görümeleri yapt.

Görümelerde Cumhurbakan Erdoan ile liderler karlkl olarak bayram tebriinde bulundu.

Ana Sayfaya Git