Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan partilileri uyardı ve yeni kabineyi anlattı

Haberler 07.07.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Millete yanl yapan hiç kimsenin de arkadalar AK Partide yeri olamaz. çünkü partimiz milletin kendi partisidir. Hiçbir arkadamzn tek bir ann dahi boa geçirme hakk yoktur. Hiç kimsenin kendisini partisinin ve davasnn önüne geçirmesi mümkün deildir dedi.

AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konuan Cumhurbakan Erdoan, Partili olmayan bakanlarmz ile bir kabine oluturuyoruz. Onlarn banda da AK Parti Genel Bakan olacak. Ehliyet ve liyakati öne çkarmak sureti ile yeni döneme giri yapacaz dedi.

Cumhurbakan Erdoan il bakanlar toplantsnda konuuyor: 24 Haziran seçimlere katlma %86,24 gibi yüksek bir düzeyde gerçekleti. Buradan cumhurbakanl seçiminde oy kullanan vatandalarmza teekkür ediyorum. ahsmz bu göreve layk gören her bir kardeimize ayrca ükranlarm sunuyorum. Milletveki seçimlerinde ise toplam yüzde 42,6lk bir oran elde ettik. MHP ile kurduumuz cumhur ittifak ile yüzde 54e yakn bir oran ile seçimden açk ara birinci çkt. Cumhur ittifak olarak 344 milletvekili ile seçimleri tamamladk. 24 Haziran seçimleri boyunca canla bala çalan tekilatlarmza teekkürlerimizi sunuyorum.

KARDELERM BU SEçMLER YEN SSTEME GEçN DE BR MLADIDIR

Kardelerim bu seçimler yeni sisteme geçiin de bir miladdr. 2007 ylnda AK Partiye cumhurbakan seçtirmemek için adalet ve hakkaniyet ayaklar altna alnmtr. Ülkemizde daha önce olmayan kurallar 11.Cumhurbakanl seçimlerinde karmza çkt. 2014 Cumhurbakanl seçimlerinde de benzer tezgahlar ile karmza çktlar. Her seferinde milletimizle birlik olup oyunlar bozduk. Onlar Türkiyeyi teslim almaya çaltkça Türkiye daha emin admlarla gelecee yürüdü.

AK Partiden kabine ile ilgili bir açklama daha!

BUGÜN CHP SAYESNDE BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN BELRLED SMLER...

CHP bölücü örgütün uzants partiyi barajn üstüne çkarmak için seçmeninin bir ksmn oraya yönlendirdi. Bugün CHP sayesinde bölücü örgütün belirledii isimler mecliste yer alacaklar. CHPli her bir vatandamz bu utanç verici olay için partisinin yöneticilerinden hesap sormasn bekliyoruz. Biz bu açklamalar CHPnin içilerine karmak için deil sorumluluumuzun gerei olarak bu ikaz yapyoruz.

PAZARTES GÜNÜ YEN KABNEY AçIKLAYACAIZ

Bu seçimlerle yeni bir sisteme geçiyoruz. Pek çok ülkenin tarihinde bu tarz deiimler çok sancl ekilde ve yüksek maliyetle paylalmt. Pazartesi günü bir numaral Cumhurbakanl Kararnamesi ile Bakanlklar kuracaz ve yeni kabineyi açklayacaz. Bu sistemin oturmas elbette zaman alacaktr. Uygulamadaki eksiklikleri tespit ettikçe sistemi güçlendireceiz. Cumhur ittifakn mecliste devam ettireceiz.

CUMHUR TTFAKINI MECLSTE DEVAM ETTRECEZ

MHPnin ayn anlayta olmasndan memnuniyet duyuyorum. Bu birliktelie sahip çkacaz. Cumhur ittifakn mecliste devam ettireceiz.. Biz sadece birinci çkmakla yetinecek ve bunu baar sayacak bir siyasi parti deiliz. Biz Türkiyeyi 16 yldr kesintisiz reformlarla yönettik ve önümüzdeki süreçte devam etmek zorundayz. Yeni dönemde meclise çok önemli görevler düüyor. Önümüzde mahalli seçimler var. Yanllar ve hatalarmz düzeltip mart yerel seçimlerine gitmek zorundayz.

MLLETE YANLI YAPAN KMSENN AK PARTDE YER OLAMAZ

Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapyoruz. Milletimize mesajmz orada vereceiz. 24 Haziran doru analiz edemezsek, gereini yapamazsak geçmiimizle çelimi oluruz. Millete yanl yapan kimsenin AK Partide yeri olamaz. AK Parti kazannca Afrikadan Balkanlara eller semaya kalkyor, sevinç gözyalar yanaklardan süzülüyor.

BANA GELEN RAPORLARA BAKINCA BAZI ELETRLER VAR K çOK çOK ÖNEML

Bana gelen raporlara baknca baz eletiriler var ki çok çok önemli. Vatandalar özellikle unu aryor. Tevazu aryor. Benim dükkanma gelip bir çay içmedikten sonra ben belediye bakann ne yapaym diyor. Deerli arkadalar bizi yükselten tevazumuz olmutur. Biz tevazumuzu kaybettiysek, puan kaybna da açk net kaybmz olmutur. En güçlü olduumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracaz. çok iyi hizmetler yapm olabiliriz ama bu yeterli deildir. Önemli olan gönüllere girmektir. Gönüllere girmiyorsak, vatandaa tepeden gurur abidesi olarak bakyorsak, kusura bakmayn bu millet amar olan deil. Bir oy verir, iki oy verir kenara koyar. Bu erken bir mesaj olmutur. 24 Hazirann fotorafn iyi çekmemiz lazm. Mart 2019 için adaylarmz buna göre seçmemiz lazm.

MKYKMIZDAN MYKMIZA VARINCAYA KADAR BR DEM DÖNÜÜM YAPACAIZ

imdi kongremizle birlikte yeni bir oluum olacak. MKYKmzdan MYKmza varncaya kadar bir deiim dönüüm az da olsa yapacaz. Ama sonra çok youn bir maraton balyor. Nedir o? Mart. Yerel seçimlerin startn vereceiz. Bu start verirken de kana gözüne deil. Hem i bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adm atmak durumundayz.

GÖNÜL BELEDYECL SEFERBERL BALATIYORUM

Yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemez. Böylece yerel yönetimlerden 2019da çok daha baarl çkalm. Ben tekilatmn buna hazr olduuna inanyorum. Ve 2019 Martna kadar bu belediyeciliin adn ben dorusu gönül belediyecilii seferberlii olarak koyuyorum. Ayn ey tekilatlarmz için geçerli. Ben iktidar partisinin il bakanym, ilçe bakanym Yok. Efendi olmaya deil hizmetkar olmaya geliyoruz.

PARTL OLMAYAN BAKANLARLA KABNE OLUTURUYORUZ

imdi artk partili olmayan bakanlarmzla bir kabine oluturuyoruz. Onlarn banda da AK Parti Genel Bakan olacak. Kimse kalkp da unu diyemeyecek; kadrolama yaptnz. Bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkan yakalayacak. Burada aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bunlar öne çkaracak ekilde yeni bir döneme girmi olacaz.

Ana Sayfaya Git