Cumhurbaşkanı'ndan "10 Aralık İnsan Hakları Günü" mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Haberler 10.12.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann mesaj u ekilde:

Birlemi Milletler nsan Haklar Evrensel Beyannamesinin kabul ediliinin 68. yl dönümü vesilesiyle vatandalarmzn ve dünya milletlerinin nsan Haklar gününü tebrik ediyorum. Erefi mahlkat olan insana sayg göstermek, insan onurunu korumak, onun yaratltan gelen haklarnn kullanlmasn temin etmek, tarihimiz ve medeniyetimizin de miras olan ulvi deerlerdir. Kurucu üyesi olduumuz Birlemi Milletler gibi uluslararas kurulularn ana ilke ve normlarn da oluturan bu deerlerin, devlet ve toplum hayatna hkim klnmas hepimizin sorumluluudur

çOK KÖTÜ BR MTHAN VERMEKTEDR

Öte yandan günümüzde dünyann birçok bölgesinde terörizm, nefret söylemleri, rkçlk, hogörüsüzlük, slam kartl ve yabanc dümanl gibi insanl tehdit eden hastalkl akmlarn giderek yaygnlatna ahit oluyoruz. Gerek insan haysiyetini korumakla mükellef uluslararas kurulular, gerekse her frsatta demokrasi ve insan haklar dersi veren gelimi batl ülkeler, en temel insan haklarnn hiçe sayld bölgelerde çok kötü bir imtihan vermektedir. Maalesef uluslararas camia, 6 yldr Suriyede rejim ve terör örgütleri tarafndan kadnlarn, yallarn, yardm görevlilerinin ve bebeklerin katledilmesini sessizce seyretmektedir. Halepin enkaz altnda kalan sadece masum çocuklar deil, tüm insanlktr, insanln vicdandr. Bu süreçte Türkiye, köken, inanç, dil ve merep ayrm gözetmeden 3 milyon snmacya kapsn açarak, sadece kendi vatandalarnn deil, dünyada kendine uzanacak bir yardm eli arayan tüm mazlumlarn ve madurlarn yannda olduunu bir kez daha göstermitir.

ÖNEML ADIMLAR ATMITIR

Bunun yannda ülkemiz, son 14 ylda gerçekletirdii reformlar ile hem devlet-vatanda ilikisinde büyük bir paradigma deiikliine gitmi, hem de mevzuatnda yapt düzenlemelerle Kamu Denetçilii ve nsan Haklar Kurumu gibi kurumlar ihdas ederek, bu yönde önemli admlar atmtr. Bugün kökenleri, inançlar veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandalarna eit davranan; bireysel, siyasi ve kültürel farkllklar zenginlik olarak gören bir devlet anlay hkimdir. 15 Temmuz terörist darbe giriimi karsnda 7den 70e tüm halkmzn ortaya koyduu kahramanca direni, milletimizin devletine sahip çkmas yannda, demokrasi ve insan haklarna ballnn da timsali olmutur. Ülkemiz, devleti ve milletiyle, gerek kendi topraklar içinde gerekse bölgesinde huzurun, istikrarn, güvenin tesisi için, insan onuruna yakan evrensel deerlere dayal bir sistemin kök salmasn salamak gayesiyle, var gücüyle çalmaya devam edecektir. Bu düüncelerle Dünya nsan Haklar Gününün milletimize ve tüm insanla, bar, huzur ve adalet getirmesini diliyor, vatandalarmzn nsan Haklar Gününü en içten duygularmla tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git