Cumhurbaşkanını görebilmek için kaburgasını kırdı

Diyarbakırlı Dilber Akgündüz’ün kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek için gittiği mitingde kaburgası kırıldı. Protez bacağına rağmen hem Cumhurbaşkanını görmek hem de yaşadığı mağduriyeti dile getirmek için mitinge giden Akgündüz, “Cumhurbaşkanımızı gördüm yeter bana. Allah onun belinde olsun” dedi.

Haberler 21.03.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde ikamet eden 5 çocuklu Dilber Akgündüz, çok sevdii Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 17 Martta kenti ziyaretinde onu yaknda görmek ve maduriyetini dile getirmek için Seyrantepe Spor Salonu önündeki miting alanna gitti. Cumhurbakann daha yaknda görmek için en ön sraya giden Akgündüz, çkan ksa süreli izdihamda bariyerlere skt. Salk görevlilerin yardmyla hastaneye kaldrlan Akgündüzün çekilen MRnda bir kaburgasnn krld, 2 kaburgasnn da hasar gördüü anlald. Bir baca da protez olan Akgündüz, televizyonlarda gördüü Cumhurbakann dünya gözüyle bir kez olsun görmek için gittiini ifade ederek, Cumhurbakanmz gördüm yeter bana. Allah onun belinde olsun diye konutu.

Surdaki yardm parasn kiracmz alm

Astm olduu için korse balanmadn ve bir aya kadar cerrahi müdahale yaplacan aktaran Akgündüz, Sur ilçesinde yaanan olaylar sonras yaplan yardm paralarn kiraclarnn aldn dile getirerek, Sur maduruyuz. Eim kanser hastas. Ben de astm, tansiyon var. Bir ayam da protez var. çocuklarmzn desteiyle ayaktayz ama çok zorumuza gidiyor. Olumun üzerine kaytlyz. laçlarmz öyle alyoruz. Eim kanser hastas olduu için ayda 5-6 milyar masraf oluyor. Onun bakm ar. Hiçbir yerden gelirimiz yok. Eim daha önce Surda frncyd. Frnmz vard, depomuz vard. Geçimimizi onlarla salyorduk. Müstakil bir de evimiz vard. çatmalarda hasar gördü. Ykm emri geldi ykld. Yklnca biz böyle ortada kaldk. Be kuru da para alamadk. Tapumuz elimizde olmasna ramen hiçbir ey alamadk. Kaç yere bavurduk. Bir sonuç alamadk Ayamda protez var, eim hasta nasl uraaym. Bir kiracmz vard. Öretmendi. O devletin verdii kira yardmn hanmnn üzerine alm diye duydum. Öretmeni de bir daha göremedik. Yani madur olan biz ama yardm yaplan kii baka. O yardm ona ne ekil yaplmsa da bilmiyorum. Hala daha yardm alyormu. Bir iki yere bavurdum. Bana Teyze ayda 1 milyar alyor. Hasar tespiti alm, eya paras alm dediler. Benim de eimin kazan hamur makinas vard. Pasta makinamz vard. Frn küreklerimiz vard. Onlardan da bir ey alamadk. Mitingde Cumhurbakanmza Derdimi ona anlatabilir miyim diye kat yazdm. Polislere verdim. Cumhurbakanmz yakndan gördüüm için çok sevindim. Allah onun belinde olsun. O Mekke, Medinede sallanan bayrak onun belinde olsun. Evlatlarmz bize çok güzel bakyor ama çok da zorumuza gidiyor. Bu yata onlardan bir ey isteyince çok zorumuza gidiyor. Böyle bohçamz alp da oraya buraya gitmek istemiyoruz ifadelerini kulland.

Dilber Akgündüzün kanser hastas kocas Mehmet Akgündüz (80), 50 yldr frnclk yaptn anlatarak, unlar kaydetti:

2000 ylnda frncl braktm. Kiraya verdim. Ben hastalannca olum beni stanbula götürdü. Oras öyle kald. Tapum var. Ruhsatiyem var. Her eyim salam. Evi de giderken bir tane öretmene kiraya verdik evi. Burhaniyeye gittik. Olaylarda ev hasar görünce evi yktlar. Devletin verdii yardm hanmnn üzerinden alm. Böyle olunca da biz madur olduk. Bütün geçimimiz ondand.

Ana Sayfaya Git