Cumhurbaşkanlığı duyurdu! Kamuda yeni dönem ve başladı...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Eğitim Her Yerde" sloganıyla kamuda bürokrasinin azaltılması, insan kaynağının etkin kullanımı, kamu personelinin eğitim ve gelişim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması çalışmaları kapsamında hazırlanan Uzaktan Eğitim Kapısı platformu kamu personeline bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı

Haberler 23.04.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan hazrlanan Uzaktan Eitim Kaps platformu, tüm kamu kurum ve kurulular ile 3,3 milyon kamu personelinin hizmetine sunuldu.

Ofisten yaplan açklamaya göre, platform Eitim Her Yerde sloganyla kamuda bürokrasinin azaltlmas, insan kaynann etkin kullanm, kamu personelinin eitim ve geliim faaliyetlerinin kalitesinin artrlmas, kamu kaynaklarnn etkin kullanlmas ve Dijital Türkiye çalmalar kapsamnda hazrland.

Platform, egitim.cbiko.gov.tr internet adresinden tüm kamu kurum ve kuruluu çalanlarnn hizmetine sunuldu.

Ofis tarafndan, geçen yl mart ayndan itibaren, kamuda eitim süreçlerinin incelenmeye balanmasyla kamu personeli için eitim ihtiyac tespit edildi. Bu ihtiyacn, yaygn sunumu, zaman ve maliyet kriterleri göz önünde bulundurularak, dijital platform araclyla karlanmasnn en etkili yöntem olaca öngörüldü.

Ofis Bakan Salim Atayn bakanlnda yürütülen aratrmalar dorultusunda, kamu personelinin yurt içi ve yurt dnda, hem video ve sunum eklinde hem de canl snf etkinlikleriyle eitim süreçlerinin takip edilebildii, ölçülebildii ve tüm kamu çalanlar tarafndan kullanlabilecek bir uzaktan eitim portal için yerli ve milli bir yazlm hazrlanarak tüm kamu kurum ve kurulularnn hizmetine sunulmas planland. Bu kapsamda, Mays 2019 tarihinden itibaren Uzaktan Eitim Kaps platformu çalmalar balatld.

Uzaktan Eitim Kaps platformunun kamuya kazandrlmasna ilikin ilk toplant, 7 Ekim 2019da 16 bakanlk, 8 kurumdan 49 yönetici ve temsilcinin katlmyla Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekletirildi. Toplantda, portaln kamu kurumlarnda daha etkin ve verimli kullanlmasna yönelik istiarede bulunuldu.

Tüm dünyada Kovid-19 önlemleri kapsamnda dijital ortamda çalmalara ve eitimlere devam edilirken, Türkiyede de yaanan sürece destek olunmas, kamu personelinin eitimlerinin devam etmesi, hizmetlerin kalitesinin ve verimliliin arttrlmas amacyla Uzaktan Eitim Kaps bugün yayna alnd. Platform, ilk olarak Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisinin yar ve tam zamanl çalanlar için kurum içi eitimler kapsamnda kullanlmaya baland.

Oryantasyon, hizmet içi veya zorunlu eitimler yaplabiliyor

Uzaktan Eitim Kaps araclyla tüm kamu kurum ve kurulularnn oryantasyon, hizmet içi veya zorunlu eitimleri yaplabiliyor. Portalda eitimler üniteli, ünitesiz, video veya sunum eklinde olabiliyor.

Videolu eitimlerde kullancnn videoyu ileri sarmas engellenerek, kullancnn eitim sonuna kadar bizzat seyretmesi salanyor.

Kullanclarn eitime ne zaman balad, ne kadar süreyi eitimde geçirdii gibi tarihçe bilgileri sistemde tutuluyor. Her bir eitimin sonuna gelindiinde, eitime atanm bir snav varsa kullancya otomatik olarak snav ekran açlyor.

Ayrca Uzaktan Eitim Kaps ile yurt içi ve yurt dnda çalan pek çok personele ortak fiziksel mekandan bamsz eitim imkan sunuluyor. Uzaktan eitimle canl snf ortam salanyor. Canl snflarn yaygn kullanlmaya balanmasyla zaman ve maddi kaynaklar açsndan tasarruf salanaca öngörülüyor. Canl snf etkinlikleri kayt edilerek sonrasnda da eitimin tekrardan izlenebilmesi salanyor.

Uzaktan Eitim Kapsnda her ünite veya eitim sonrasnda kullanlabilecek ölçme ve deerleme snav modülü de yer alyor. Platformun içerdii raporlama sistemiyle eitim says, eitime eriim süreleri, eitim sonras yaplan snavlardaki performans ve benzeri konularda saysal veriler üretilebiliyor ve yetkili kii ve birimlere sunulabiliyor.

Uzaktan Eitim Kaps platformuna, Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi ve dier tüm kamu kurum ve kurulular tarafndan ihtiyaç duyulan tüm eitim içerikleri yüklenebiliyor.

Sisteme tüm kamu kurum ve kurulular tanmlanrken, ilgi gösteren kurumlarn personel genel müdürlükleri, eitimden sorumlu uygun personeli sisteme yönetici yetkisiyle tanmlayabiliyor.

Böylece ilgili kurumdaki eitimden sorumlu personele hazrlanan eitimler atanabiliyor, onlar da istedikleri say ve türdeki kurum personeliyle ilgili eitim süreçlerini, uzaktan, yaygn, bireysel veya açk snf ortamnda ve ölçülebilir bir ekilde sunabiliyor.

Raporlama alnabiliyor

Sistemden kullanc, kurum ve eitim baznda alnan eitimler ve sonuçlara ait raporlamalarn alnabilmesi Eitim Kapsnn kurumlara salad en büyük kolaylklardan birisi olarak öne çkyor.

Kurumlar, Uzaktan Eitim Kaps araclyla eitimlere katlm kullanclara sertifika düzenleyebiliyor.

Ayrca kamu çalanlar Uzaktan Eitim Kaps platformu içerisinde yer alan BireBir mobil uygulamas ile kendisiyle ayn eitimleri alm dier kullanclara meydan okuyabiliyor ve doru cevaplarn saysna göre puanlar toplayabiliyor. Böylece Uzaktan Eitim Kaps eitimlerinin daha elenceli ve yüksek motivasyonlu hale getirilmesi amaçlanyor.

Hizmete alnan Uzaktan Eitim Kaps ile Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan, ülkenin insan kaynann gerekli eitimleri verimli bir ekilde alabilmesi ve kendilerini gelitirebilmesi için kullanlmas gereken modern teknikler konusunda danmanlk hizmeti verilmesi de ayrca planland.

Portalda kamu çalanlarnn almas gereken mesleki eitimlerin yan sra kiisel geliim eitimleri de yer alacak. Uzaktan Eitim Kaps araclyla bir kurum tarafndan hazrlanm ve dier kamu çalanlarna faydas olacak çeitli kiisel geliim eitimleri de verimli bir ekilde tüm kamu personeliyle ortak bir havuz üzerinden paylalabilecek.

Ülke geneline yaylm olan kamu personelinin zaman ve fiziksel mekandan bamsz olarak, eitimi, geliimi ve ülkeye salad katknn, çeit ve niteliinin arttrlmas ile hizmetlerde verimlilik art bekleniyor.

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan hizmete sunulan Uzaktan Eitim Kapsnn, kamu çalanlarnn kiisel beceri ve yetkinliklerinin geliimine katk salamasnn yannda, tüm Cumhurbakanl Bakanlk, Cumhurbakanl Ofisleri, 16 bakanlk, 10 bakanlk ile 3,3 milyon kamu personelinin hizmetine ücretsiz sunulmasyla kamu kaynaklarnn etkin kullanmna da destek vermesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git