Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye, yeni düşmanlıklara izin vermeyecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Nisan olaylarıyla ilgili, "Soykırım yalanıyla ve siyasi hesaplarla Türkiye'ye zarar vereceğini sananlar, yine yanılacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihi gerçeklerin çarpıtılmasına ve yeni düşmanlıklar üretilmesine asla izin vermeyecektir" dedi.

Haberler 25.04.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, 24 Nisan olaylaryla ilgili yazl açklama yapt. 1inci Dünya Savann ykc ve travmatik artlar içinde alnan 24 Nisan 1915 tarihli tehcir ve tenkil kararnn, millet-i sadka olarak ifade edilen Ermenileri ortadan kaldrmaya yönelik bir siyasetin ürünü olmadn ifade eden Kaln, unlar kaydetti:

Soykrm lobisi ve Türkiye kart siyasi çevreler, tarihi gerçekleri çarptarak yeni husumet ve dümanlk tohumlar ekme çabas içindedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti tüm fertleriyle bu istismar, yalan ve iftira kampanyalarna asla prim vermeyecektir. Tarihi gerçeklerden kaçanlar ve siyasi hesap peinde koanlar, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann 1915 olaylarn aratrmak için ortak tarih komisyonu kurulmas çarsna cevap vermekten hep kaçtlar. 2009 ylnda imzalanan fakat hayata geçirilemeyen protokoller Karaba sorununun çözümü, siyasi ve ekonomik normalleme ve güney Kafkasyada bar ve istikrarn tesisi için atlm tarihi bir admd. Bu adm Ermenistan tarafndan ve soykrm lobisinin basksyla karlksz brakld. Cumhurbakanmzn 23 Nisan 2014 günü yaymlad 1915 mesaj, yüzyllk bir acya uzatlm bir bar eli olarak Osmanl ve Anadolu insanlarnn ortak aclarn sarmay amaçlad fakat bu adm da istismar lobileri tarafndan yok sayld.

ACILARI YARITIRMAK YARALARI SARMAZ

Birinci Dünya Savanda yaanan kayplarn, herkesin ortak acs olduunu belirten Kaln, açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

Tehcir ve tenkil karar ile göç etmek zorunda kalan Ermeni vatandalarmzn hayatn kaybetmesi, Ermeni isyanlarnda masum Anadolu insanlarnn katledilmesi, 1850 ile 1920 arasndaki göç ve savalarda 5 milyona yakn Müslümann hayatn kaybetmesi ortak acmzdr. Aclar yartrmak yaralarmz sarmaz. Küçük siyasi çkarlar için Türkiye dümanl yapanlar tarihi gerçekleri örtbas edemezler. Soykrm lobisinin husumet dili ne bugünümüze ne de yarnmza katk salar. 1973-1984 yllar arasnda Asala terör örgütü tarafndan katledilen Türk diplomatlarn asla unutmayacamz herkes bilmelidir. Bu vesileyle ehit diplomatlarmza Allahtan rahmet diliyorum. Soykrm yalanyla ve siyasi hesaplarla Türkiyeye zarar vereceini sananlar yine yanlacaklardr. Türkiye Cumhuriyeti, tarihi gerçeklerin çarptlmasna ve yeni dümanlklar üretilmesine asla izin vermeyecektir. lemedii bir suçtan dolay Türk milletini mahkum etmeye çalan ve bir takm kararlar alan ülkeler, önce kendi karanlk tarihlerine bakmaldr. Türkiye, arivler ve tarihi gerçekler nda, akl ve vicdana dayal, ortak ac ve müterek gelecek perspektifini esas alan her tür yapc yaklama olumlu cevap vermeye ve bölgemizde bar, huzur ve istikrar için çalmaya devam edecektir.

Ana Sayfaya Git