Cumhurbaşkanlığından Diyarbakır'da aşure!

Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır'da vatandaşlara aşure dağıtıldı

Haberler 24.09.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda muharrem ay dolaysyla Cumhurbakanl himayesinde vatandalara aure ikram edildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla öle namaznn ardndan Sur ilçesindeki tarihi Ulucami önünde Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri, Cumhurbakanl görevlisi Ahmet Minder tarafndan aure ikramnda bulunuldu.

Vali Güzelolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla hazrlanan aureyi datmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Aure inancmzn çok özel bir an ve zamandr. diyen Güzelolu, öyle konutu:

Hazreti Hüseyin efendimizin Kerbelada ehidinin, mateminin hatrlanmas ve bütün Kerbela ehitlerinin anlmasnn, hatrlanmasdr aure. Aure ayn zamanda bir ve beraber olmamzn, birlik ve dirlik içinde olmamzn, geleneimizin ve kültürümüzün çok özel bir an ve zamandr. Sayn Cumhurbakanmzn emirleriyle ülkemizin birçok yerinde olduu gibi bu gün Diyarbakrda da bu geleneimizi canlandrmak, birlik ve beraberliimizi güçlendirmek, kaynamamz pekitirmek adna birlikteyiz.

Bütün Diyarbakrllar olarak bu güzellii paylamann mutluluu içinde olduklarn ifade eden Güzelolu, Cumhurbakan Erdoana ahs ve Diyarbakrllar adna ükranlarn arz ettiini dile getirdi.

Güzelolu, nallah Diyarbakrn huzur içerisinde birlik ve beraberliimize dönük katksnn bu anlamdaki birliimizi güçlendiren bu duruunun güçlenerek devam edeceini belirtmek isterim. Allah kabul etsin. ifadesini kulland.

- Birliimiz, beraberliimiz daim olsun

Cumhurbakanl üst düzey görevlisi Minder de Türkiyenin bütün büyükehirlerde Cumhurbakan Erdoan adna aure datmakla görevlendirildiklerini belirtti.

Kendilerine de medeniyetin önemli bir dura ve merkezi olan Diyarbakrda halka aure datma frsat verildiini ifade eden Minder, kendilerine böyle bir frsat verdii için Bakan Erdoana teekkür etti.

Youn katlmlarndan dolay Diyarbakr halkna çok teekkür ediyorum. Birliimiz, beraberliimiz daim olsun. ifadelerini kullanan Minder, unlar kaydetti:

Aure kültürümüzde önemli bir yeri olan farkl nesnelerin bir araya getirilip çok farkl bir tat ortaya çkarmas ki bu bizim ülkemizin aslnda mozaiine de çok uygun bir yiyeceimiz. Yüzyllardan gelen bir gelenek. nallah bu gelenekle beraber, birliimiz, beraberliimiz daim olur. Katlan katlamayan bütün Diyarbakrl hemehrilerime ükranlarm sunuyorum.

Vatandalar, ay yldz logolaryla süslenen aurelerden almak için uzun kuyruklar oluturdu.

Ana Sayfaya Git