Cumhuriyet'in patronu Can'cığın yanına kaçtı!

FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile Cumhuriyet gazetesine başlayan operasyonun ardından hakkında gözaltı kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın dün Köln'e kaçtığı ortaya çıktı. Soruşturma çerçevesinde gazeteci Kadri Gürsel hakkında da gözaltı kararı alındı.

Haberler 01.11.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlar hakknda yürütülen soruturma kapsamnda, hakknda gözalt karar bulunan gazetenin cra Kurulu Bakan Akn Atalayn dün Almanyann Köln kentine gittii tespit edildi. Hakknda yakalama karar bulunan gazetenin eski genel yayn yönetmeni Can Dündar kendisi gibi patronunun da kaçtn sosyal medya hesabndan duyurdu.

14 K HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR

stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Bürosunca yürütülen soruturma çerçevesinde, Turhan Günay, Bülent Utku, Aydn Engin, Mehmet Murat Sabuncu, Hikmet çetinkaya, Hakan Karasinir, Bülent Yener, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hac Musa Kart, Önder çelik, Kadri Gürsel, Akn Atalay ve Günseli Özaltay hakknda FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek ve Örgütün cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerini meru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere bavurmay tevik edecek ekilde propaganda yapmak suçundan gözalt karar verildi.

ÖZALTAY EVNDE BULUNAMADI ATALAY SE DÜN KÖLNE GTM

Hakknda gözalt karar bulunan Akn Atalay ve Günseli Özaltay dndaki üphelilerin yakalama ilemleri sürüyor. üpheli Özaltayn adresinde bulunamad, dier üpheli Akn Atalayn ise dün Almanyann Köln kentine gittii belirlendi.

Soruturmada Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayn yönetmeni Can Dündar hakknda ise yurt dnda bulunduu için ayn suçlardan yakalama karar çkarld. Yazar Orhan Erinçin ise yal olduu için sadece evinde arama yapld ve hakknda gözalt karar verilmedii örenildi.

BLGSAYAR VE LAPTOPLARA EL KONULDU

Turhan Günay ve Hakan Karann evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyete götürüldü.

5 GÜN BOYUNCA AVUKAT YASAI

Gözaltna alnan Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakknda be gün boyunca avukat yasa konuldu.

CUMHURYET BASAVCILIININ AçIKLAMASI ÖYLE:

stanbul Cumhuriyet Basavclndan soruturmaya ilikin yaplan açklamada, Cumhuriyet gazetesinin ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakf yöneticileri hattnda PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarna, 2 Nisan 2013 tarihli yönetim kurulu toplantsnda alnan vakf üyeliine seçim kararnn usulsüz olduuna, 15 Temmuz darbe giriiminden ksa bir süre önce darbe merulatrc yaynlar yapldna dair iddia ve tespitler üzerine, FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suçlarndan bir ksm üpheliler hakknda 18 Austosta soruturma balatld belirtilmiti. Açklamada, soruturma kapsamnda alnan MASAK ve Vakflar Genel Müdürlüü bilirkii raporlar dorultusunda stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Soruturma Bürosunun talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinden üpheliler hakknda arama ve gözalt karar alnd, soruturmann devam ettii kaydedilmiti.

CAN DÜNDARIN EVNDE ARAMA!

stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda Terörle Mücadele ube Ekipleri tarafndan yurt dnda bulunan gazeteci Can Dündarn çengelköydeki evinde arama yapt. Polisler, sabah saatlerinde geldikleri evde kimseyi bulamad. Daha sonra Can Dündarn ei Dilek Dündara ulald. Dündar, zmirden ilk uçakla stanbula geldi. Öle saatlerinde taksi ile evine gelen Dilek Dündar, kaplar polislere açt. çeriye giren Terörle Mücadele ube Ekipleri arama yapt. Can Dündarn evinde arama yapldn örenen gazeteci Banu Güven de destek için Dilek Dündarn yanna geldi.

CUMHURYET APNIN KIRMIZI çZGS

Cumhuriyet gazetesine PKK ve FETÖye üye olmadan örgüt adna suç ilemek suçu nedeniyle yaplan operasyona Avrupa Parlamentosu Bakan Martin Schulz dan haddini aan bir tepki geldi. Schulz Türk hükümetine ayrtrma suçlamasnda bulunarak, Cumhuriyet gazetesine yaplan operasyonla bir krmz çizgi daha ald dedi. Schulz Twitter hesabndan unlar söyledi:

KIRMIZI çZG AILDI

Murat Sabuncu ve dier Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltna alnmas Türkiyede ifade özgürlüünün dair bir krmz çizginin daha almasdr. Cumhuriyet, herhangi bir bamsz gazete deildir: Ülkedeki en eski laik gazetedir ve Cumhuriyetin bir kurumudur.

SYAS KAYGILARLA YAPILIYORMU GB GÖRÜNÜYOR

Darbe giriimin ardndan demokrasiyi savunan Türkiye vatandalarnn cesaretine dair ABnin takdirini daha önce de belirttim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenlii salama gerekçeleriyle deil siyasi kayglarla yaplyormu gibi görünüyor.

TÜRK HÜKÜMET AYRITIRMA PENDE

dam cezas tartmas, seçilmi belediye bakanlarnn tutuklanmas, üniversite rektörlerinin atanmas gösteriyor ki Türk hükümeti birlik deil ayrtrma peinde

Ana Sayfaya Git