Darbenin her türlüsüne karşıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada, "Biz biliyorsunuz darbenin her türlüsüne karşıyız. Burada açıkça söylemem lazım, askerin devreye girmek suretiyle burada bir darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu yönetim değişikliğini Ermenistan halkı yapar." dedi

Haberler 27.02.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, cuma namazn Üsküdarda bulunan Büyük Selimiye Caminde kld. Erdoan namazn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Cumhurbakan Erdoan, Ermenistanda yaanan iç karklklarn sorulmas üzerine, u anda Ermenistandaki darbe giriimi... Biz biliyorsunuz darbenin her türlüsüne karyz. Burada açkça söylemem lazm, askerin devreye girmek suretiyle burada bir darbe çrtkanlna girmi olmas kabul edilebilir bir ey deil. Bir yönetim deiikliine gidilecekse bu yönetim deiikliini Ermenistan halk yapar. Painyan zaten halk kendisi alaa getirecek konuma gelmitir. Ama olay darbe olunca darbeye bakmz farkldr dedi.

KABNE TOPLANTISI

Erdoan, pazartesi günü yaplacak kabine toplantsnda ne gibi önlemler alnacann sorulmas üzerine unlar kaydetti: Bilim Kurulumuzun çalmalar pazartesi kabinenin önüne gelecek. Müzakeresini yapacaz. Mutasyonun hangi illerde ne denli olduunu Salk Bakanmz bizlere sunacak. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz. Burada özellikle lokantalarla kafeteryalarla ilgili otellerle ilgili ne gibi admlar atarz bütün bunlarn kararn pazartesi kabine toplantsnda alacak ve yapacam açklamada tüm halkma ifade edeceim.

KANAL STANBUL

Erdoan, Kanal stanbul projesine ana muhalefetin tepkilerinin sorulmas üzerine, u anda çevre ve ehircilik Bakanlmz olsun, Ulatrma ve Altyap Bakanlmz olsun her türlü adm atm bulunuyoruz. Bu benim çlgn proje diye ifade ettiim bir projedir. Projemiz alternatifleriyle hazrdr. Ne ana muhalefet anlar ne de stanbul Büyükehir Belediyesi anlar. Bu projeyi biz Karadenizi Marmaraya balamak süreciyle hayata geçireceiz. Dünya bu projeyi hayran hayran izleyecek. stanbul, u anda ne hale geldiini görüyorsunuz.

Erdoan konumasna öyle devam etti: Tedbirleri var m? Yok. Attklar bir adm var m? Yok. imdi stanbulda çöp dalar aynen benim belediyeyi devraldm zamandaki gibi yükselmeye balad. Sen belediye bakan deil misin? Bu çöpler neden temizlenmiyor? stanbul halk yeniden eski Türkiye özlemine mi dönecek?

DOUM GÜNÜ

Erdoan, doum günü dolaysyla sosyal medyadan gelen kutlamalar ve yeni yandan beklentileri sorulmas üzerine ise, Bu hassasiyeti gösteren halkma, sosyal medyada bu paylam gösteren halkma hizmetkar olmak için çok daha çalmann gayreti içinde olacam. Bizim bir derdimiz var, o da Türkiyeyi muhasr medeniyetler seviyesine nasl çkarrz. Ana muhalefetin bir icraat yok. Bakn burada da bir icraat açacaz. Biz buyuz farkmz bu cevabn verdi.

Cumhurbakan Erdoan, bir süre telefonla görütü. Ardndan, caminin hemen karsnda bulunan Nev Mekanda incelemelerde bulundu. Cumhurbakan Erdoana AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Cumhurbakanl sözcüsü brahim Kaln, letiim Bakan Fahrettin Altun, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti stanbul l Bakan Osman Nuri Kabaktepe elik etti.

Ana Sayfaya Git