Davutoğlu: Sıfırdan anayasa, parlamenter sistem

Gelecek Partisi'nin kuruluş töreninde konuşan Ahmet Davutoğlu, "Bugün gelecek milletimizindir" diyerek açılış konuşmasına başladı. Davutoğlu konuşmasında, "Bu sistem devam ettiği takdirde demokratik toplum düzenini sürdürmek mümkün olmayacaktır. Bu çerçevede, ülkemizin tarihi tecrübesi ve mevcut yapısını göz önünde bulundurarak, her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz" dedi.

Haberler 14.12.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski babakan Ahmet Davutolunun kurucu bakanln yapt Gelecek Partisinin tantm için Ankara Bilkent Otelde toplant düzenlendi. Eski Babakan Davutolu, ei Sare Davutolu ile salona geldi. Davutolu eski hükümetlerin babakan olarak anons edildi. Kurucular selamlayan Davutolunun iki tarafna en genç kurucu üyeler Hayrünnisa Kabuk ve smail Gülnaçar oturdu.

Davutolu, sözlerine, Bugün gelecek milletimizindir. Gelecek Türkiyenindir diyerek partimizin kuruluunu ilan ediyoruz. Hayrl uurlu olsun diyerek balad. Davutolunun konumas özetle öyle:

ANLATMAYA GELYORUZ: Zaman geçmi eski sözleri tekrar etmeye deil yeni eyler söylemeye geliyoruz. Susmaya deil konumaya, barmaya deil sakince anlatmaya geliyoruz. Surat asmaya deil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayran deil bizi birletiren politikalar konuma günüdür. Nesiller aan ortak akln ürünü olan deerlerin korunmas balamnda gelenee saygl, modern ve çada, snr aan teknolojik etkileim bir gelecek vizyonu balamnda küresel bir siyaset anlayn benimsiyoruz. Gelenee bal özgürlükçüdür siyaset anlaymz. Gelenee ballmz gelenekten kopu deildir.

HEDEFMZ HUKUK DÜZEN SALAMAK: Dünyada otoriter ve popülist eilimlere yöneli olduu bir dönemde ba dik insanlarn yaad bir ülke var etmeliyiz. Usulsüz ve baskc metotlarla Türkiyenin zihni kapasitesini kapatmaktadr. Gazetecilerin keyfi tutuklamalara maruz kalmad bir düzeni ina edeceiz. Siyasi yöntem ilkemiz kapsayclktr. Etnik, dini ayrmlara kar toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayn öncüleriyiz. Hedefimiz can ve mal güvenlii, örgütlenme ve eletiri özgürlüünü tam anlamyla salayan hukuk düzenidir.

ANADL VAAD: Anadilin eitim ve sosyal hayatta kullanlmas aidiyet sürecini güçlendirecektir. Siyaset alannda herkes kendi imtihann vermeli ama dini deerleri bu imtihan sathna asla sokmamaldr. Dini ya da seküler hiçbir yapnn devlet içinde ayrcalkl bir konum elde etmesine asla müsaade edilmeyecektir. Devlet içerisindeki paralel yaplanmalara izin verilmeyecektir. Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden deil liyakat teamülleri üzerinden gerçeklemeli.

ÖZGÜRLÜKçÜ LAKLK: Temel ilkemiz özgürlükçü laiklik ve çoulcu din anlaydr. Kamu düzenini tehdit eden her türlü kaos giriimine kar güvenlik mekanizmasnn ilemesinin salanmann en temel vazifemiz olduuna inanyoruz. Salk ve eitim konularn vatandalarmzn doumundan hayatlarnn sonuna kadar sürdüren temel insan haklar olarak deerlendiriyoruz. Örencilere herhangi bir ideolojinin dayatlmasn reddediyoruz.

YOLSUZLUU EFFAFLIK ÖNLER: Gençlerimizin düünen, sorgulayan, demokratik deerleri ve geleneklerimizi sindirmi, farkllklara saygl, ahlki bir durula her türlü ayrmcln karsnda duracak, çada dünyann bilgisine hkim bireyler olmasn arzuluyoruz. Yolsuzluklarn kökünden engellenmesi için kamu adna yaplan her türlü ilem, kamu denetimine açk olmaldr. Bu ancak effaflk ilkesi ile salanabilir.

SYAS LETM LKEMZ NEZAKETTR: Sivil toplum kurulular her yönüyle effaf olmal, kayt d ekonomi tümüyle tasfiye edilerek finansal kaynak aklarna tam anlamyla effaflk getirilmeli, hukuki süreçlerdeki görevlendirmeler tam bir effaflk içinde yaplmal, devlet kurumlarnda hiyerarik effafl yok eden paralel yaplara asla izin verilmemelidir. Siyasi ahlk ve effaflk ilkeleri kiisel ahlka güven ile teminat altna alnamaz. Bu çerçevede siyasi ahlk, effaflk, siyasetin finansman ve imar rantlarnn vergilendirilmesi yasalar acilen çkarlacaktr. Siyasi icraat ilkemiz ortak akl ve katlmclktr. Demokratik kültür, oy verme ilemi ile balayan ve biten bir yetki devrine deil, hayatn her alanna sirayet etmesi gereken bir davran biçimine dayanr. Ortak akln gelimesini tevik eden düünce özgürlüü, seviyeli eletiri ve samimi özeletiri ahlk, siyasi hareketimizin zihni temelidir. Parti olarak lider kültü ve edilgen kadrolar anlayna dayanan siyaset tarzn red ediyoruz.

YARGI BAIMSIZLII ESASTIR: Adalet fikrini sarsan en önemli sapma, tek tek vicdanlaryla hükmetmesi gereken hkim ve savclarn kolektif kimliklerle anlmas ve hazrladklar iddianamelerde, yaptklar soruturmalarda ve verdikleri hükümlerde bu kolektif kimliin ve mahalle basksnn tesirinde kalmalardr. Hkimlerin adalet datrken muhataplarnn kimliklerine, kökenlerine ve özelliklerine kar kör ve sar olmalarn teminat altna alacak artlar oluturulacak ve gerekçe ne olursa olsun suçlarn ahsilii ilkesinden taviz verilmeyecektir. Yargnn hzl ve etkin çalmas ve adil kararlar verebilmesi için esasl bir reform yaplacaktr.

DENETLENMEYEN GÜç OLMAYACAK: Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK), Hkimler Kurulu ve Savclar Kurulu olarak ikiye ayrlacaktr. HSKnn disiplin kararlarna kar yarg mercilerine bavurulmasn engelleyen hüküm deitirilecektir. Adil yarglanma hakk, savunma hakk, mahkemeye eriim hakk gibi evrensel deerler haline gelmi haklarn, vatandalarmz tarafndan etkin bir ekilde kullanlmasnn yolu açlacaktr. Tutuklamann istisna olmas ilkesi titizlikle uygulanacak ve objektif kstaslara balanacaktr. Suçlarn ahsilii ilkesine, masumiyet karinesine ve lekelenmeme hakkna özen gösterilecektir.

Davutolunun konumasnn ardndan kurucu üyeler tek tek tantld. Daha sonra kurul üyeleri toplu fotoraf çektirdi.

PARLAMENTER SSTEM SAVUNUYORUZ: Bu sistem devam ettii takdirde demokratik toplum düzenini sürdürmek mümkün olmayacaktr. Bu çerçevede, ülkemizin tarihi tecrübesi ve mevcut yapsn göz önünde bulundurarak, her türlü vesayetten arndrlm demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz. Devlet mimarisinin yeniden tanziminde temel ilkemiz süreklilik içinde deiimdir. Devlet yeniden tanzim edilirken statükoculua dayal kurumsal asabiyet terk edilecek, ancak kurumsal kültür ve hafza özenle korunacaktr. Kamu yönetiminde etkinliin, kurumsallamann ve effafln salanmas, Türkiyenin en önemli meselelerinden biridir. Güçlü bir merkezi yönetimin ilk artnn, yerinden yönetime verilen önem ve açlan alan miktar olduunu düünüyoruz. Türkiye, yerel yönetimler sorununu konuurken telaffuz edilmeyen korkular ve tabular yüzünden, ne yerel ne de merkezi reformlar yapamamtr. Yerinde halledilebilecek hiçbir balk merkezden idare edilmek zorunda deildir.

MAHALL DARELER çN BAKANLIK GEREKL: Anayasadaki idari vesayet yetkisinin demokratikletirilmesi için, mahalli idarenin hiyerarik iliki içerisinde olmas gereken merciin, çevre ve ehircilik Bakanl veya yerel yönetimlerden sorumlu yeni bir bakanlk olmas gerektii inancndadr. Partilerin örgütlenmesinden propagandasna, yönetim kademesinden tekilat saysna kadar her konuyu detayl bir ekilde düzenleyen ve partilerin elini kolunu balayan yasaklayc bir anlaytan uzak durulmaldr. Türkiyenin siyasetin alann geniletecek ve parti içi demokrasiyi tahkim edecek yeni bir siyasi partiler düzenine ihtiyac vardr. Bu amaçla, demokratik bir Siyasi Partiler Kanunu hazrlanacaktr.

ADYETLER DEZAVANTAJ OLUTURMAYACAK: Ayrca siyasi, dini, mezhebi, kültürel, bölgesel, sosyo-ekonomik zümre aidiyetlerinin, kamu istihdamnda avantaj veya dezavantaj oluturmasnn önüne geçeceiz. Bu aidiyetlerin karar alma süreçlerini etkilemesi durumunda, çok somut ekilde hak arama yollarnn açk olmasn salayacaz. Denetim bamsz, tarafsz ve nesnel ilkelere bal olmal, asla bir bask arac ve tehdit unsuru olarak kullanlmamaldrr.

DI POLTKA ç SYASETN KONUSU OLAMAZ: D politikann ülke içi siyasi rekabetin deil, Türkiyenin çkarlarnn konusu olmas gerektiini düünüyoruz. Türkiyenin, 21. yüzylda dünyadaki saygn yerini korumas ve daha da gelitirmesi için demokratik deerlere yaslanan, küresel kamplara skmayan, dünyada yaanan jeopolitik dönüümü dikkate alan ve bölgesel ksr döngülere itibar etmeyen bir d politika perspektifine sahip olmasn hedefliyoruz. Ülkemizin, tarihinden güç alarak, modern dünyann saygn ve müreffeh bir üyesi olmasn arzuluyoruz. 20. yüzyln kamplar arasna skmayan, ksa vadeli taktiksel kazanmlar uzun vadeli çkarlarmza tercih etmeyen, d politika çkarlarmz iç politika tartmalarndan ayrt eden bir 21. yüzyl vizyonuna yaslanyoruz.

DPLOMATK SÖYLEM DEECEK: Diplomatik söylemde hiçbir uluslararas aktörü dlamayan, insanla kar terör ve kitle imha silahlar suçu ilememi herkesle ve her kesimle diyaloa açk ve insanlk vicdanna hitap eden bir diplomatik söylem dili benimsenecektir. Kurumsal yenilenme balamnda ise d politika yapm süreçlerinde demokratik katlm artran ve kurumsal akllar devreye sokan bir yaklam benimsenecektir. Son dönemde kiiselletirilen ve yetkisiz aktörlerin devreye girmesiyle kurumsal nitelii zaafa urayan diplomatik ilikilerin, köklü devlet tecrübemize dayal bir ekilde yeni bir ahenge kavuturulmas zaruridir.

Bu balamda parlamentomuzun, kurumlarmzn ve sivil toplumun d politika yapm süreçlerine katksn artrmann, d politikamzn meruiyet ve etkinlik zeminini güçlendireceine inanyoruz.

PSKOLOJMZ YENLEMELYZ:

Türkiyenin geçmite brakmas gereken sorunlardan beslenenlerin, ortaya çkard karamsar tablo batan aa deiecektir. imdi yapmamz gereken, zihinlerimizi özgürletirmek, psikolojilerimizi yenilemek, toplumsal balarmz güçlendirmek, esasl muhasebeler yapp isabetli dersler çkarmak ve ortak geleceimiz konusunda atlmas gereken admlar atmaktr. Bu ortak hedef dorultusunda kanaat önderlerimizi, aydnlarmz ve her siyasi kesimden vatandalarmz ortak vicdanmz, ortak aklmz ve ortak irademiz temelinde ortak geleceimizi belirlemek için omuz omuza vermeye davet ediyoruz. Partimiz temel hak ve özgürlüklerin korunduu, ayrmclklarn son bulduu, adil ve müreffeh bir Türkiye vizyonu ile yola çkmaktadr. Rabbimden, ülkemizi yarnlara umutla tayacak Gelecek Partisinin hayrlara vesile olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git