Davutoğlu: Darbe tehdidi varsa Erdoğan 45 gündür neden Ankara dışında?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, darbe tartışmalarının gündeme getirildiğini belirterek “İktidar gündem değiştirici söylemleri istismar ederek otoriter eğilimlerini meşrulaştırmaya çalışıyor" dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın Ankara'da olmamasına da dikkat çekti: "Türkiye hala darbelerin yapılacağı bir ülke ise, bu darbeler tweet atarak değil, Sayın Erdoğan’ın 45 gündür gitmediği ülkenin başkentine ivedi olarak dönmesi ile engellenebilir."

Haberler 05.05.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, korona virüsü ile mücadele edildii bir dönemde iktidarn darbe tartmalaryla otoriter politikalarn merulatrdn ifade etti.

CHPli Özgür Özel ve Canan Kaftancolunun açklamalarna iktidar cephesinden yaplan darbe yorumlaryla ortaya çkan tartmalar deerlendiren Davutolu, Türkiyede seçim dnda bir iktidar deiikliini aklnn ucundan geçirenler demokrasinin düman olduunu ilan etmi olur. Türkiyede seçim dnda iktidar deiimini talep edenlerin sonu hep hüsranla bitmitir. çok geriye gitmeye gerek yok: stanbul seçimlerine yaplan hukuksuz müdahalenin sonunda seçim dnda bir ekilde kazanmaya çalanlarn nasl kaybettiklerini, milletin nasl tavr gösterdii hatrlarmzdadr dedi.

K TEHDT

Demokrasinin iki tehdidin basks altnda kaldn söyleyen Davutolu, öyle konutu: Milli iradeyi yok sayan darbeci zihniyet ve benzeri tehditleri gündemde tutarak otoriter tavrlarn merulatran otoriter zihniyettir. Bugün dolayl ya da dorudan darbe imas yapanlar, bu tehdidi sürekli gündemde tutarak otoriter politikalarn merulatrmaya çalanlar atele oynamaktadr. AK Parti ve Sayn Erdoan, son dönemde bu tür gündem deitirici söylemleri istismar ederek otoriter eilimlerini merulatrmaya çalyor. Ülkemizi bir trol ülkesine, iktidar bir propaganda irketine çeviren bu durum trajikomik manzaralarnn olumasna yol açyor.

ERDOAN ANKARAYA DÖNMELDR

Türkiye, bir darbe tehdidi altnda ise Cumhurbakan Erdoann neden 45 gündür Ankara dnda olduunu soran Davutolu, unlar söyledi:

Türkiye bir darbe tehlikesi karsnda ise, bu darbeler iktidarn Twetter kampanyalar ve çocuksu sosyal medya mesajlar ile sanal lemde deil, ülkenin bakenti Ankarada meselelere eilerek engellenebilir. Korona virüsü gerekçesi ile de olsa sayn cumhurbakannn 45 gündür ülkenin bakentinden uzak olmas doru deildir. Türkiye hala darbelerin yaplaca bir ülke ise, bu darbeler tweet atarak deil, 45 gündür gitmedii ülkenin bakentine ivedi olarak dönmesi ile engellenebilir. Bu ülke sosyal medya kampanyalaryla deil, devlet ciddiyetiyle yönetilmelidir. Bu ülke reklam ajans filmleriyle deil, insanmzn ve ülkemizin gerçek gündemiyle dertlenilerek yönetilebilir.

LGLER çN ANTALYAYI ARET ETT

Ahmet Davutolu, liglerin balatlmasna ilikin de u görüleri savundu: Profesyonel ve amatör futbol ligler Antalya gibi futbol tesisi olan otellerde yaplmal. Bu il veya ilçelerdeki oteller izole edilmeli, ilgili spor insanlarnn 14 gün öncesinde testler yaplarak kamplara alnp giri ve çklarn karantina standartlar dorultusunda ele alnmas ve bu takibin teknik olarak Salk Bakanl tarafndan yaplmas gerekir. Tüm müsabakalarn ifresiz yaynlanarak hem tüm vatandalarmzn maçlar rahatlkla ücretsiz olarak evlerinde TVden izleyebilmelerinin yolunun açlmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git