Davutoğlu Hakkari'den seslendi: Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis'tir

Davutoğlu: Bu bölgeyi insanların kaçtığı, göçün yaygınlaştığı bir bölge olmaktan çıkaracağız. 'Türkiye'nin İsviçresi' olacağı bir vilayet yapacağız Hakkari'yi.

Haberler 26.08.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride kanaat önderleri ile bir araya geldii buluma sonras konuan Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, Halkmz 90l yllarn aktörlerine teslim olmu AK Partiyle HDP arasna sktrlmak isteniyor. Biz bu kskac kracaz. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi. Gençlerin yeri dalar deil, Meclistir dedi.

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, kanaat önderleri ile bir araya geldii buluma sonras açklamalarda bulundu.

KÜRTLER BR SORUNUN ADI DEL, MADURUDUR

Kürtler bir sorunun ad deildir, bir sorunun madurudur diyen Davutolu, her vatandan eit ekilde yaamas için zorlu bir yola çktklarn ve iktidara geldiklerinde bütün bu basklarn kalkacan söyledi.

90LI YILLARIN AKTÖRLERNDEN BAHçEL GER GELD

Davutolu, kendisinin babakanlktan ayrldktan sonra 90l yllarn bütün aktörlerinin geri döndüünün altn çizerek, 28 ubatn koalisyon orta Bahçeli tekrar geldi ve kstlayc her türlü eyi bu ülkeye egemen klmaya balad. Sedat Pekerin videolaryla ortaya çkan bütün aktörler geri geldi diye konutu.

NE KAYYUM NE KCK

Davutolu, konumasnn devamnda unlar söyledi:

Halkmz 90l yllarn aktörlerine teslim olmu AK Partiyle HDP arasna sktrlmak isteniyor. Biz bu kskac kracaz. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi.

GENçLERN YER DALAR DEL, MECLS

Karar gazetesinin aktard habere göre Biz tekletirmeye gelmiyoruz, biz birletirmeye geliyoruz diyen Davutolu, devamnda unlar söyledi: Biz buradaki gençleri Meclise tamaya geldik. Gençlerin yeri dalar deil, Meclistir. Sizleri KCK ile kayyum arasna skmaktan kurtaracaz. Babakan iken net tavr koyup kayyuma izin vermedim. KCKya da kar çktm. Ne kayyuma ne KCKya muhtaç olacaksnz. Biz snrlarn ötesindeki Kürt kardelerimizi kendimizden ayr düünmedik. Biz emperyalistlerin çizdii bu snrlar duvar gibi görmeyeceiz.

HAKKARY TÜRKYENN SVçRES YAPACAIZ

Kürt sorunu dahil her bir sorunun halkla birlikte çözüleceine inanyoruz. Bu bölgeyi insanlarn kaçt, göçün yaygnlat bir bölge olmaktan çkaracaz. Bu dalar tekrar hayvancln merkezi klacaz. Türkiyenin sviçresi olaca bir vilayet yapacaz Hakkariyi.

Ana Sayfaya Git