Davutoğlu: İki kirli senaryo devreye sokulmak isteniyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Otoriter bir sistemi inşa etmek isteyen güçler iki şer senaryosunu alternatifli olarak devreye sokmak istemektedir" dedi.

Haberler 25.03.2022 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, Furkan Vakf üyelerine yönelik polis saldrs ile ilgili açklama yapmas için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana verdii iki günlük süre sonunda konuurken, iki kirli senaryonun gündemde olduunu iddia etti.

Parti genel merkezinde basn açklamas yapan Davutolu, unlar söyledi:

MESELE BAÖRTÜLÜ KADINLARIN COPLANMASI DELDR

Erdoan hl konuabilir ve tavrn ortaya koyabilir. Erdoan, ülkenin cumhurbakan olduunu ispatlar. Vatandalarna sokak ortasnda ikence edenlerden hesabn sorulacan söyler, bakan görevden alr, Bahçelinin aznn payn verir. Bizim tavsiyemiz, Erdoann makamna, demokrasiye, hukuk devletine ve insan haklarna sahip çkmasdr.

Kamera önünde bunlara ahit oluyorsak kim bilir arka planda neler oluyor? Bize yakan hukuk devletine yakacak ekilde adaletin tesis edilmesidir. Erdoan yol ayrmndadr. Bugün bu tablo karsnda bile sesini çkarmayan AK Parti görevlilerine sesleniyorum; bir kez olsun durun düünün ve sorun: Nereye gidiyoruz? Bir suç istinad varsa bu yarg önünde çözülür. Mesele baörtülü kadnlarn coplanmas deildir.

DEZM BENZER AKIMLARA SAVRULMA SALANACAK

Ne yaplrsa yaplsn önümüzdeki seçimler bizden sonraki nesillerin ikinci yüzylmz nasl yaayacaklarn da belirleyecektir. 15 Temmuz ehitlerimizin mübarek kanlar üzerinde otoriter bir sistemi ina etmek isteyen güçler iki er senaryosunu alternatifli olarak devreye sokmak istemektedir. Birinci senaryo çürümü ve halk yoksullua mahkum etmi bu iktidarn bir dönem daha devam etmesidir. Böylece bu iktidarn temsil ettiini iddia ettii bütün milli birikim itibarszlaacak ve yeni nesillerin sadece iktidara deil onun istismar ettii deerlere de tepki ile deizm benzeri akmlara savrulmas salanacaktr.

SOKAKTAK DDET MERULATIRILMAYA çALIILIYOR

kinci senaryo, bu iktidara yönelik tepkilerin sadece iktidardaki bir küçük zümreye deil onun temsil ettiini iddia ettii bütün toplumsal kesimlere yöneltilmesi ile bir iktidar deiiminin rövanist bir zeminde gerçeklemesi ve alternatif jakoben bir otoriterliin yeni bir yolsuzluklar a ile devreye girmesidir. Adanada yaananlar da gösteriyor ki ülkemizde sokaktaki bu iddet merulatrlmaya çallyor.

KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPTIINIZ ELETRLER E YARAMIYOR

Biz bu iki er senaryoyu durdurabilmek için her türlü baskya direnerek çaba göstermeye devam edeceiz. Gelecek olarak bizim partimizin temel amac ülkemizin insan onuruna yarar ekilde yönetilmesidir. Biz ülkemizin yasaklara deil özgürlüe, polis devletine deil hukuk düzenine dönümesini istiyoruz.

AK Partili kardelerim, eer hl partinizin düzeleceine inanyorsanz konumaktan çekinmeyin. nanmyorsanz da buna ortaklk etmeyin. Sizin kapal kaplar ardnda yaptnz eletiriler ie yaramyor. AK Partililere, tüm siyasilere sesleniyorum, Cumhurbakannn arkasnda durduu çileri Bakannn boynunuzu nasl büktüünü biliyoruz. Peki, ne zaman ses vereceksiniz? Bu düzene ne zaman itiraz edeceksiniz?

Kalpleri kararmam kardelerime sesleniyorum, daha ne zaman 90larn aktörlerinin her yeri sard dönemde bu otoriterlie ne zaman kar çkacaksnz? Helallememiz gereken toplumsal kesimlerle bir araya gelmeliyiz. Gelin, adalet, eitlik ve siyasi ahlak temelli bir düzen ina edelim.

Ana Sayfaya Git