Davutoğlu, Kovid-19 cezalarının iadesini talep etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlarından, Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara kesilen cezaların iadesi için imza kampanyası başlatmalarını istedi.

Haberler 26.03.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davutolu, partisinin genel merkezinde gerçekletirilen 11. l Bakanlar Toplantsnda yapt konumada, ciddi ekonomik gelimelerin yaandn, hiçbir istatistik ve göstergenin istikrarl ve tutarl olmadn savundu. AK Partinin önceki gün yaplan kongresinde Kovid-19 ile mücadele tedbirlerine uyulmadn belirten Davutolu, tedbirlere uyulmad gerekçesiyle imdiye kadar vatandalara uygulanan cezalarn iadesini istedi. Davutolu, il bakanlarna, Vatandalarmzla görüecek her bir ilde u ana kadar ödenmi cezalarn geri ödenmesi için bir imza kampanyas balatalm. Esnafmzla birlikte harekete geçelim. çarsnda bulundu.

Naci Abaln Merkez Bankas Bakanlndan alnd gün yaplan döviz ilemlerinin incelenmesini talep eden Davutolu, unlar söyledi:

Faize kar doru mücadele bizim ilkesel tutumumuzdur her zaman ama doru mücadele etmezsen bumerang gibi gelir seni vurur. Faiz, kur, enflasyon üçgenindeki ilikileri göremeyen birisi öyle bir politika takip eder ki düüreceim derken faiz bumerang gibi vurur. Enflasyonu düürmeden faizi düürmeye kalkarsanz, faizlerin kur üzerindeki basksn kontrol edemezsiniz.

SOKAKTA OLACAKSINIZ

l bakanlarndan esnaf dolamalarn isteyen Davutolu, Hepiniz sokakta olacaksnz, esnafmzla konuacaksnz, çiftçilerimizin derdini tarlada öreneceksiniz. Madur, mazlum ne kadar vatandamz varsa geleceklerini Gelecek Partisinde görecekler. dedi.

Davutolu, haziran sonuna kadar ziyaret etmedikleri il kalmayacan, ramazan ayyla tekilatlarn sahadaki çalmalarn arttracan bildirdi.

Dou Türkistanllara yönelik sergiledikleri tavr nedeniyle çin Dileri Bakannn Ankara ziyaretini eletiren Davutolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye Hani milliyetçiliiniz, hani Türkçe aknz? diye sordu. Davutolu, unlar kaydetti:

Uygur bölgesi, Türklerin slamlamasnn tarihinin balad yerdir. Medeniyetimizin dou yeridir. Türkçenin doduu ve lügatinin yazld yerdir, Kagarl Mahmut tarafndan. Yusuf Has Hacib tarafndan Türklerin devlet kültürünün yazld yerdir. Nerede Bahçeli? Duyuyor musunuz sesini?

Ana Sayfaya Git