Davutoğlu: Sizin dilinizle beyniniz arasında ilişki var mı?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda sözünü keserek sesini yükselten Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'na "Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?" diye sordu. Karahasanalioğlu "Yoktur" diye yanıt verdi.

Haberler 23.05.2020 - 03:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Anmet Davutolu, Akit TVde programda, Yeni Akit Yaz leri Müdürü Ali hsan Karahasanolu ile tartt. Davutolunun kurucusu olduu stanbul ehir Üniversitesine el konuymasyla ilgili konutuu srada AK Partiyi savunan Ali hsan Karahasanolunun sesini yükseltmesine öfkelenen Davutolu, Sizin dilinizle beyniniz arasnda salam bir iliki var m? diye sordu.

Karahasanolunun Yoktur, zayf cevabn vermesi üzerine Davutolu, O zaman sakin olun, yoksa bu mübarek gecede kimsenin kalbini krmak istemiyorum. Nezaket snrlarn ayorsunuz. 5 kere bir metin okuyorsunuz ben de size izah ediyorum. Lütfen, Türkçe izah ediyorum, lütfen sükunetle dinle. Ben buraya mahkeme edilmeye gelmedim. Soru sorarsnz cevabn alrsnz. Siz hüküm verecek makamda deilsiniz. Karnzda oturan da herhangi birisi deil. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmi bir babakan, terörle mücadeleyi yönetmi, FETÖ ile mücadele etmi bir babakan, srail Mavi Marmara basknn yaptnda BMde bütün dünyaya haykrm babakan. Ve imdi savunduunuzu söylediiniz Tayip Erdoanla her yerde yan yana durmu birisi ile oturuyorsunuz diye konutu.

Davutolu, sözünü keserek baörtüsü maduriyetiyle ilgili örnek veren Karahasanoluna Onu Dou Perinçeki destekleyenlere sor diye yüksek sesle yant verdi. Karahasanolunun CHPye de soralm m? sorusu üzerine Davutolu, Ona da sor, ben burada CHPnin avukat deilim. Hiçbir zaman da olmadm. Hayatm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Partinin avukat deilsiniz. Yanllklarn avukatln yapmayn. Allahtan korkun diye konutu.

NYE BAIRIYORSUN AL HSAN BEY?

Davutolu, Niye baryorsun, niye sesini yükseltiyorsun Ali hsan Bey, Bir kere burada siz soru soran bir gazetecisiniz, ben de cevap veren bir babakan ve genel bakanm. Siz, soru soran bir muhatapsnz ben de bir ilim insanym. Siz bir insannz, ben de bir insanm. Sesinizi yükseltmeden konuacaksnz diyerek Karahasanolunu uyard.

Davutolu, Ali hsan Bey, bararak hakl çkamazsnz. Vicdannz sizi rahatsz ediyor ehir Üniversitesine yaplan dolaysyla, ben biliyorum. O vicdannzn sesini bastrmaya çalyorsunuz. Bastrmayn. Bu ehir Üniversitesinin kapsna kilit vuranlarn, Bilim Sanat Vakfna kayyum atayanlarn bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarnda olacak. ehir Üniversitesinde gayri hukuki herhamgi bir ilem olmad diye konutu.

BAHçELYE KOALSYON çN GTTMDE 17-25TEN AKLANSINLAR DED

Davutolu MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliyle ilgili olarak Ben Bahçeliye koalisyon için gittiimde önüme koyduu ilk maddelerden birisi 17-25ten aklansnlar sonra konualm olmutu. Saatini 17:25e ayarlayp o saat önünde Can Dündar ile poz veren de Sayn Bahçelidir ifadesini kulland.

DARBEY CUMHURBAKANINA SORACAKSINIZ

Davutolu, gündeme gelen darbe tartmalarnn ardndan Bir darbe tehdidi var m? sorusuna ise Onu Cumhurbakanna soracaksnz. Bu sorular bana bu kadar rahatlkla sorduunuz göre ümit ederim Cumhurbakanna da sorarasnz. Bir gün davet edin, bu açklkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim dedi. Davutolu, Yarn bir darbe teebbüsü olursa yerimiz seçilmi Cumhurbakannn, seçilmi Meclisin yanndadr. Kimsenin bir tereddütü olmasn diye konutu.

Ana Sayfaya Git