Davutoğlu: Sosyal devlet yardım istemez, yardım eder

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyasını eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bütçe kaynaklarını yanlış kullanırsanız, şeffaf davranmazsanız, yardım istemeye başlarsınız” dedi.

Haberler 02.04.2020 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan ve eski Babakan Ahmet Davutolu, koronavirüs salgnna ve infaz düzenlemesine dair deerlendirmede bulundu. Koronavirüs salgnyla ilgili olarak tedbir almada Türkiyenin geç kaldn, krizin kötü yönetildiini söyleyen Davutolu, Cumhurbakan Tayyip Erdoann ba yapma çarsn eletirdi.

DEVLET YARDIM EDER

Sosyal devlet yardm istemez, yardm eder diyen Davutolu, Bütçe kaynaklarn yanl kullanrsanz, effaf davranmazsanz yardm istemeye balarsnz. Türkiyede kaybedilen kaynaklar, dorudan adrese teslim ihaleleri, müteahhitlere verilen Hazine garantilerini alt alta yazp toplarsanz, halktan bala toplanacak olan, devede kulak kalr. Böyle bir krizde devlet halktan para toplamaz, halka para enjekte eder dedi.

Türkiye için Cumhurbakanl makam ile parti genel bakanlnn bir kiide toplanmasndan daha tehlikeli bir durum görmediini söyleyen Davutolu, Türkiyede kriz yanl yönetiliyor. Duygudalk boyutu eksik. Böylesine bir kriz sürerken Kanal stanbul ihalesi yaparsanz, kriz paketine konut kredisi teviki koyarsanz, bunlar toplumun hissiyatndan kopuu gösterir diye belirtti.

Davutolu, Erdoana, Halktan, maalardan ba istemek yerine Örtülü ödeneinden aktarm tercih etmesi çars yapt. Davutolu, Zektlar devlet isterse, Hazinenin bo olduu üphesi doar. Bütçe, örtülü ödenek bugünler için vardr. Evin içini yakan ekonomik krizi görmemeye baladysanz, sosyal patlamalardan hepimizin endie etmesi lazm eklinde konutu.

ESK çEVRESNDEN BASKILAR ALIYOR

çok ar basklar geliyor eski çevremden diyen Davutolu, Devlet bütçesi yerle bir edilmiken susamayacan sözlerine ekleyerek, Korkar konumaz, hakszlklara göz yumarsak ve çözüm üretmezsek Türkiye otoriterlemeye gider ifadelerinde bulundu.

AKP-MHP tarafndan getirilen infaz düzenleme kanununun, ayrmc bir yaklamla hazrland eletirisinde bulunan Davutolu, Devletin görevi mahrm ettii insanlarn saln korumaktr. Kaçma üphesi olmayan insanlar tutuklu yarglanmamal. Tutuklu yarglama bir insan haklar ihlalidir. Bu kadar çok terörist barndran bir ülkenin, ne kadar demokratik olduu tartlr diye konutu.

Ana Sayfaya Git