Davutoğlu, TDP Genel Başkanı Sarıgül ile bir araya geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir araya geldi.

Haberler 28.12.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davutolu, partisinin genel merkezinde arlad Sargül ve beraberindeki heyetle görümesinin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

Türkiyede ekonomik göstergelerin olumsuz seyrettiini savunan Davutolu, siyasi alanda da hukuki birtakm süreçlerin partizanca iletildii bir dönemden geçildiini öne sürdü.

Türkiyenin köklü bir yenilenmeye ihtiyaç duyduunu belirten Davutolu, siyasi kültürün yenilenmesi, siyasi ve devlet kurumlarn tekrar itibar kazanmas ve siyasetin yeni bir çehreyle, yeni bir dönem anlayyla demokratik nitelii kazanmas balamnda partiler arasndaki ilikilerin büyük önem tadn dile getirdi.

Davutolu, Sargül ve heyetiyle tecrübe, kayg ve gelecek vizyonlarn paylatklarn, Türkiyenin geleceinin köklü bir reformla gerçekleebilecei konusuyla Türkiyenin tam ve mütekabil bir parlamenter sisteme geçmesini temin etmek noktasnda benzer tespitlerinin bulunduunu bildirdi.

PARTLER ARASI DYALOG çOK ÖNEML

Sargül ise siyasi partiler arasndaki diyaloun önemine iaret ederek, demokrasinin gelitirilmesi ve evrensel hukuk kurallarnn uygulanmasnn ekonomik geliime sunaca katkya dikkati çekti.

Türkiyenin en önemli konusunun, demokratikleme ve Siyasi Partiler Kanunu olduunu ifade eden Sargül, TDP olarak tarafsz cumhurbakan, güçlü parlamento ve bamsz yargy savunduklarn bildirdi.

Bir basn mensubunun stanbul Büyükehir Belediyesindeki tefti sürecine ilikin sorusunu yantlayan Sargül, teftii gerçekletirenlerin, devletin müfettii olduunu göstererek, siyasal deil objektif davranmalarn istedi.

HERKES TEFTE MUHATAPTIR

Davutolu ise konuya ilikin, Türkiye bir hukuk devleti. Dolaysyla bütün ilemler hukuk içinde yaplr ve hukuki kurallarn ileyip ilemedii konusunda da herkes teftie muhataptr, herkes hesap verme makamndadr. dedi.

Konunun son derece dikkatle ele alnmas gerektiini belirten Davutolu, unlar kaydetti:

Hukuki bir tefti söz konusuysa objektif kriterler etrafnda yaplmal. Tamamlandktan sonra açklamalar yaplarak, olas bir yanl ilem varsa bir ihmal, o zaman ortaya konulmal. Daha tefti balarken ithamla balayp hemen arkasna teftii getirerek bir psikolojik ortam oluturmak doru deil. Hepimizin hukuk kurallarna uymas iktiza eder.

Ana Sayfaya Git