Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Haberler 24.11.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezindeki ziyaretin ardndan, iki genel bakan ortak açklama yapt.

Davutolu, ziyarette memleket meselelerini detayl ekilde ele aldklarn ve Türkiyenin kar karya kald sorunlar görütüklerini belirtti.

Türkiyede dolarn yükselmesinden ve bununla birlikte enflasyonun da artndan doan büyük bir kaygyla kar karya olunduunu ifade eden Davutolu, Herkesin gündeminde bu var. Bütün bunlarn sorumlusu, Türkiyeyi ehliyetsiz bir ekilde yöneten ve temel ekonomik bilgilerden de yoksun, hukuk altyapsn tahrip eden yolsuzluklara bulayan bir siyaset anlayn egemen klanlardr. diye konutu.

Davutolu, d mihraklarla izah edilen bir krizle kar karya olunmadn, ekonomik kurtulu mücadelesinin faiz ve kur baronlarna, yolsuzluklara bulanm ekonomik sisteme kar verilmesi gerektiini savundu.

ktidarn ekonomi politikasn eletiren Davutolu, Türkiyede çok ciddi bir zihniyet devrimine ihtiyaç var. Türkiyede hem siyasal anlamda büyük bir reforma hem ekonomik anlamda yeniden kaynaklarn doru kullanmna ve ahlaki anlamda da yolsuzluklara kar bir mücadeleye ve seferberlie balamadan ekonomik kurtulu mücadelesi verilemez. dedi.

EN ÖNEML GÜNDEM GEçM SIKINTISI

Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Erbakan da Türkiyede halkn en önemli gündemi u anda mutfaktaki yangn, geçim sknts ve alnnn teriyle konforlu ekilde yaamasna yetecek bir geliri geni halk kitlelerinin elde edememesi. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyede çok ciddi bir isizlik probleminin bulunduunu, asgari ücretin açlk snrnn, memur maalarnn yoksulluk snrnn altnda olduunu savunan Erbakan, maal ekilde insanlarn gelir elde edip yaamn sürdürmesinin mümkün olmadn öne sürdü.

Erbakan, 2020de 100 bine yakn esnafn kepenk indirmesi, 40 binden fazla irketin iflas edip kapanmasnn esnaf ve iveren olarak da ayakta durulamayacan gösterdiini savundu.

Tarmla uraanlarn kazanmak yerine elindekileri kaybedecek duruma geldiini, hayvanclk yapanlarn da zor durumda olduunu ifade eden Erbakan, iktidarn millete gerekli imkan salamadn ve kayna aktarmadn söyledi.

BAIMSIZLII ZATEN YOK K TARTIILMAYA AçILSIN

Bir gazetecinin MHP Lideri Devlet Bahçeli, Merkez Bankasnn bamszl artk tartlmaya açlmal dedi. Bu açklamay nasl deerlendirirsiniz? sorusuna Davutolu, Ortada Merkez Bankasnn bamszl diye bir ey mi var? Bamszl zaten yok ki tartlmaya açlsn. yantn verdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, erken seçime gidilmeyeceini vurgulad. Bu konuda ne söylersiniz? sorusu üzerine ise Davutolu, Geçmi siyasi dönemlere, erken seçimlere bakn, son olarak da 2018 erken seçimlerinin nasl olduuna bakn. Hepsinde unu görürsünüz, iktidardakiler erken seçime gitmeyeceiz dedikleri günlerde seçime gitmilerdir. görüünü paylat.

Ana Sayfaya Git