Davutoğlu’ndan erken seçime hodri meydan

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim ve siyasi partiler kanununda değişiklik çağrısını erken seçimle ilişkilendirdi, "Gerçekten niyetiniz erken seçimse 'Hodri Meydan', buyurun seçime gidelim. Yok eğer, darbe olmadı, erken seçim ile milletin gerçek gündemini değiştirelim gibi günübirlik kaygıların peşindeyseniz, bu tür ucuz manipülasyonlarla milletimizin enerjisini tüketmekten vazgeçin” dedi.

Haberler 19.05.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, sosyal medya hesaplar üzerinden canl yaynlanan haftalk bilgilendirme toplantsnda gündemi deerlendirdi.

Rakamlarn ümit verici olmasna ramen korona virüsü tehdidinin hl geçmediini vurgulayan Davutolu, Bilim Kurulunun tavsiyelerine mutlaka uyulmas gerektiini söyledi. AVMlerin açlma kararnn tekrar gözden geçirilmesini isteyen Davutolu, Ramazan aynn son cumasnn açk alanlarda ve camilerin avlularnda sosyal mesafeye dikkat edilerek klnabileceini söyledi.

BAHçEL YNE KTDARA STKAMET çZYOR

MHP lideri Devlet Bahçelinin gündeme getirdii alt maddelik düzenleme önerisiyle erken seçim tartmasn balattn söyleyen Davutolu unlar söyledi: Koalisyonun saysal büyük orta AK Partiden ve Sayn Erdoandan bir tepki gelmemesi Bahçelinin gündeminin geçmite olduu gibi iktidarn gündemi olabileceine iaret ediyor. Bahçeli iktidara yine istikamet çiziyor. Siyasi partiler, seçim kanunu, meclis iç tüzüü, milletvekili dokunulmazl, siyasi etik kanunu, meslek kurulularyla ilgili içerii belli olmayan bir deiim talebi var. Öncelikle ümit ederiz ki talep edilen deiim daha fazla hukuk, adalet, effaflk, ahlak ve demokrasi istikametinde olsun. Ancak bu deiimlerden kas siyasi partileri zaten anti-demokratik birer yapya dönütüren yasann daha fazla bir hiyerari içine sokulmasysa, seçim kanununu daha da demokrasiden uzaklatrmaksa, milletvekillerinin zaten skntl olan bamszln ve ifade özgürlüünü daha fazla daraltmaksa, siyasi etik diyerek cari siyasi balam ve çkmaz biraz daha güçlendirmekse, TBMM iç tüzüünde deiim isteyen, ancak hali hazrda bile tabulara dokunmann demokrasiye yakmayacak bir ekilde, ifade ve kürsü özgürlüünü ayaklar altna alarak para cezasna tabi olduu düzenin daha da güçlenmesi olacaksa, zaten demokratik olgunluklar ve ileyileri sorunlu olan bütün yar-resmi meslek odalar ve ticaret odalar gibi kurumlara yönelik olarak daha fazla demokrasi yerine daha fazla itaat için uralacaksa, Gelecek Partisi bütün bunlarn karsnda olacaktr.

BEN YAPTIM OLDUYLA OLMAZ

Hayr destekleyecek, errin ise karsnda olacaz diyen Davutolu, siyasi yasaklar yasasnn ülkeye çok büyük bedeller ödetecei uyarsnda bulunarak öyle devam etti: Tpk ekonominin evrensel kurallaryla her gün oynadnz gibi seçim sistemi, siyasi partiler, Meclis ileyii, milletvekilleri, meslek odalarnn düzeniyle de yasakç bir zihniyetle oynamayn. Bu i ciddiyetsizlikle, ben yaptm olduyla ele alnacak bir i deildir. Bu konular liyakatsizlikle ele alnacak konular deildir. Anlalan bu ülkeyi yönetmenin ciddiyeti ve sorumluluu size birkaç gömlek fazla gelmektedir. Sktnz her konuda, sorun yaadnz her balkta çözümü ya kurallar deitirmede ya hile yapmada ya da adaletten uzaklamada buluyorsunuz.

GERçEK NYETNZ ERKEN SEçMSE HODR MEYDAN

Davutolu, iktidarn yürüttükleri siyasi çalmalardan endie duyduu için erken seçim tartmalarn gündeme getirdiini savunarak Hodri Meydan dedi. Davutolu unlar söyledi: Biz Gelecek Partisi olarak, zaman ne olursa olsun, seçimlerden, milletimize gitmekten endie duymuyoruz. Gerçekten niyetiniz erken seçimse Hodri Meydan, buyurun seçime gidelim. Yok eer, darbe olmad, erken seçim ile milletin gerçek gündemini deitirelim gibi günübirlik kayglarn peindeyseniz, bu tür ucuz manipülasyonlarla milletimizin enerjisini tüketmekten vazgeçin.

SON SÖZÜ MLLET SÖYLEYECEK

ktidarn gidiinin göründüünü savunan Davutolu, stediinizi yapn, bize seçim kanunu üzerinden tuzaklar kurun, baskn seçim düünün bu iin sonu deimeyecek. Millete numara çekilmiyor. Millet yapmaya çaltnz hile hurday görüyor. Bütün medyay kontrol etmenize ramen, millet numaralarnz ve hilelerinizi görüyor. Numaralarnz ve hileleriniz göründükçe de sözünüzün bir kymeti harbiyesi olmuyor. Üstelik ayn hileler zamannda size yapld. Sayn Erdoan yasakladlar, hapse attlar. Ne oldu? Kendisi milletin oyuyla cumhurbakanlna kadar geldi. imdi Sayn Erdoan ayn oyunlarla rakiplerini saf d brakmaya çalyor. Nasl ki öncekiler baarl olamad ise Erdoan ve Bahçeli de baarl olamayacak. Son sözü millet söyleyecek dedi.

KAYYIM ATAMALARINA TEPK

Davutolu, sosyal medyada milli-gayri milli hesaplar tartmas balatlmasn Bu yöntemleri Kuzey Koreden mi örendiniz sözleriyle eletirdi. Davutolu, belediyelere kayym atlmasn kararn eletirerek, salgn ortamnn suiistimal edilmemesi uyarsnda bulundu:

Bu salgnn ortasnda bu iktidar milyonlarca insann oylaryla seçilen belediyeleri teker teker ele geçirme derdine dümütür. Kayym atamalaryla, seçilmi belediye bakanlarn koltuklarndan ederek yerel yönetimleri idare edeceini zannedenler ya uzun yllardr bu ülkede yaamamlardr ya da gerçekten geçmite yaananlardan zerre ders almamlardr. Bizzat kendisi seçilmi olduu belediye bakanln bugünlere benzeyen 28 ubat tuzayla kaybetmi olan Sayn Erdoann bu durumu idrak edememesi yaanmakta olan körlemeyi açk bir ekilde göstermektedir. Gelecek Partisi açk bir ekilde seçilmilere kar yaplan bu açk hukuksuzluun karsndadr.

Ana Sayfaya Git