Dayısı olan kurtuluyor

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Dayısı olanlar, mahkemede hesap vermeden kurtuluyor.

Haberler 26.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, partinin Vanda yaplan 2inci l Olaan Kongresine katld. Bir düün salonunda yaplan kongreye, l Bakan Rasim Sayn, STK üyeleri ile partililer katld.

Kongrede konuan HÜDA-PAR Genel Bakan Yapcolu, AK Parti Gaziantep Milletvekili amil Tayyarn katld bir televizyon programnda, Sözlerim suç duyurusudur. FETÖcüler belirli bir ücret karlnda serbest braklyor ve Gaziantepte FETÖ borsas ortaya çkt eklinde iddiada bulunduunu belirterek, unlar söyledi.

FETÖ BORSASI OLUMU DDASI

ktidar Milletvekillerinden birisi, bir borsadan bahsetti. Dedi ki; bir borsa kurulmu parasn veren tahliye oluyor. ktidar partisi içerisinde bu tartmalara neden oluyor. Kimi dedi ki; bu FETÖ davalarn sulandrmak için söylüyor. Babakan da dedi ki; bu öyle ulu orta söylenmez. Gelip bunu bize söylemesi gerekiyordu. Fakat, bu iddialar doru veya deil. Bu meslei yllarca yapm biri olarak undan eminim ki, adalet kiiye göre iliyor. Kanunlar bir hukukçunun tabiriyle eek arlarnn delip geçtii, bal arlarnn taklp kald örümcek ana dönümü.

ENSES KALIN, DAYISI OLANLAR

Yani ensesi kalnlar, days olanlar, siyaseten arkas olanlar mahkemelerde çou zaman hesap vermeden, bir ceza almadan kurtulup gidiyorlar.Yada rütbesi yüksek, sosyal mevkisi yüksek, banka hesab kabark olanlar, bir dönem siyasi baz ihtilaflardan dolay hapse girseler bile baka dönemde onlara özel yasalar çkralyor ve o insanlar serbest kalyor. Mesela Mehmet Haberal diye bir Profesör vard. Hatrladnz m? Sonra, bir kanun çkt. Millet bu kanuna, Mehmet Haberal yasas dedi. Kudretli baz kiilere dokunan, baz kanun maddeleri bir gecede deitirilebiliyor. 28 ubat ile ilgili yargdan çok ciddi ikayetler var. Sayn Cumhurbakan çkp diyorki, insanlar adalet aryor. Adalet arayacak kiiler, çlk atacak duruma gelmise ciddi bir sorun var. Adalet arayanlarn bazlar 25 yldr çlk atyor ama o çl duyanlar yok. Adalette sorun var ama o adalet birileri için sorun olmaktan çkyor.

TARIM POLTKASINI ELETRD

Yapcolu, hükümetin tarm politikalarn da eletirerek, Et fiyatlar trmand. Hayvan yaylalarda otlayamyor. Eer hayvan süni yemle beslenirse, orada etin maliyet fiyat da yükseliyor. çare olarak dediler ki; biz et ithal edeceiz. Ucuz et getireceiz dediler. Peki, bu ucuz et kasaplara gitti mi ? Hayr. Bu etler, 2 market zincirine gitti. Sonra dediler ki; biz hayvancl canlandracaz, çiftçilerimize 300 koyun vereceiz. O 300 koyunu alabilen var m aranzda. dedi.

TAERON çLERN KADROYA GEç

Taeron içilerin kadroya geçi sürecinde yaplan mülakatlarn ve güvenlik soruturmalarnn 28 ubat ve FETÖ zihniyetinin oluturduu devlet hafzasna baklarak yapldn ileri süren Yapcolu, Taeron içilere kadro vereceiz dediler, önce hepsini alacaz dediler. Sonra yazl snav yapacaz dediler. Üstüne bir de mülakat dediler. Mülakatlarda ne tür sorular sorulduu konusunda çok ciddi aibeler var. Üstüne üstelik bir ey daha getirdiler. Güvenlik soruturmas yapacaz dediler. Bu soruturmalar neye göre yaptlar diye konutu.

Tek liste ile gidilen kongrede mevcut bakan Rasim Sayn tekrar HÜDA-PAR Van il bakanlna seçildi.

Ana Sayfaya Git