DBP'li belediyede büyük vurgun mu?

Van'da görevden alınan DBP'li Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız'ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Doğramacı'nın yaptığı incelemede, Mali Hizmetler Müdür Vekili S.B'nin 1,5 yıl içerisinde belediye hesabından kendi banka hesabına 787 bin lira aktardığı ortaya çıktı.

Haberler 18.02.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Gürpnar Belediyesindeki incelemede, Mali Hizmetler Müdür Vekili olarak görev yapan S.Bnin 787 bin 859 liralk vurgun gerçekletirdii ortaya çkt.

Vanda görevden alnan DBPli lçe Belediye Bakan Zeki Yldzn yerine Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Osman Doramac, belediyenin son 3 yllk hesaplarn incelemeye ald.

Yaplan incelemede Mali Hizmetler Müdür Vekili S.Bnin 1,5 yl içerisinde belediye hesabndan kendi banka hesabna 787 bin 859 lira aktard belirlendi.

Vurgunun ortaya çkmasyla kayplara karan, ayn zamanda Hollanda vatanda olan S.Bnin yakalanmas için çalma balatld.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDUK, YAKALAMA KARARI STEDK

Belediye Bakan Vekili Doramac, yaptklar denetimde, dönemin belediye bakanndan belediye hesabnn internet bankacl için yetki alan S.Bnin birtakm usulsüz ilemler yaptn belirlediklerini söyledi.

Bütün hesaplar yeniden gözden geçirdiklerini kaydeden Doramac, S.B, belediyenin hesabndan kendi hesabna defaatle 1,5 yla yakn bir sürede 787 bin 859 lira paray aktardn gördük. Bunu görünce savcla annda suç duyurusunda bulunduk. Hakknda yakalama karar istedik. dedi.

BU PARA HAKSIZ YERE NEREYE GTMSE HEPSN çIKARTIP, GETRECEZ

Doramac, belediye hesaplarnn detayl incelenmesi için hem bakanlktan mali denetim talep ettiini hem de lçe Mal Müdürünün vekaleten Mali Hizmetler Müdürü olarak görevlendirildiini belirterek öyle konutu:

limiz büyükehir olduktan sonra bugüne kadar gelen gelirimizle yaplanlar tespit edip kontrol ediyoruz. Yanl bir yere bir eyler gitmise bunlarn hesab da sorulacaktr. Devletimiz bunu sormakta kesinlikle aciz deildir. Bu böyle bilinsin. Gelirimizin ne olduunu biliyoruz ama giderimizin ne kadar olduunu bilmiyoruz. Gürpnarllar unu iyi bilsin ki her bir kurular bize emanet. Biz bu emaneti hakkyla zaman geldiinde gelen kiiye teslim etmek için çalacaz. Her kurularnn peinde olduumuzu da bilsinler. Bu para haksz yere nereye gitmise hepsini çkartp getireceiz ve bunun hesabn soracaz.

PLAN DAHLNDE YATIRIMLARA DEVAM EDECEZ

Belediye olarak bir planlama aamasnda olduklarn aktaran Doramac, personel maalarn ödemede sknt yaamadklarn kaydetti.

Denetimlerimiz biter bitmez borçlarmz ödeyip yatrm yapmaya devam edeceiz. Önümüzdeki süreçte bir plan dahilinde yatrmlara devam edeceiz diyen Doramac, Buraya geldiimde ilk o tabloyu gördüümde Gürpnarllar adna çok üzüldüm çünkü her kuruu Gürpnarn, bu milletin paras. Keke böyle eyler olmasa. Keke herkes hizmetini yapp hizmeti ile anlsa ama ne yaparsanz onunla anlacaksnz. yi iler yapp anlmak varken, böyle eylerle anlmak ho bir ey deil. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git