'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek

TBMM'den 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren 'değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek. Yeni yılın ilk yasal düzenlemeleri arasında yer alacak olan, 'değerli konut vergisi'ne yeni kriterler gelecek.

Haberler 25.12.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde 5 Aralkta geçen 2 gün sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak yürürlüe giren Dijital Hizmet Vergisi le Baz Kanunlarda Ve 375 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun ile getirilen yeni vergilerden biri de deerli konut vergisi oldu. Düzenleme ile mesken nitelikli tanmazlardan deeri 5 milyon lira üzerinde olanlar deerli konut vergisine tabi tutuldu. 5-7,5 milyon liraya kadar binde üç, 7,5-10 milyon lira arasna binde 6 ve 10 milyon liradan fazla deerde gayrimenkulü olanlara da binde 10 orannda vergi getirildi.

YEN DÜZENLEMEDE NELER OLACAK?

Ancak, Cumhurbakan Erdoann, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantsnda bu yasann baz vatandalar için hakszlk olduunu dile getirerek, yeniden bir düzenleme yaplmas talimat verdii örenildi. Edinilen bilgilere göre; deerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Buna göre tek konutu olanlar deerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon lira deerinde ev miras kalan kiinin aylk geliri bir memur maa kadarsa ve baka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Deerli konuta sahip olan kiiler gelirine göre, deerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir miktar ödeyecek. Deerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanlarn gelirlerine baklacak. Deerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüü alnarak yeniden hazrlanacak, Meclise yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak.

Ana Sayfaya Git