"DEAŞ'lıları kendi ülkelerine göndeririz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz"

Haberler 05.11.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAllar ister vatandalktan çkarsnlar ister çkarmasnlar kendi ülkelerine göndeririz. dedi.

Soylu, Green Park Otelde düzenlenen Polis Merkezleri Eitici Yetitirme Kursu 2nci Grup açl programnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Bir basn mensubunun, terör örgütü DEA üyesi Hollandal iki kadnn yakalanmasyla ilgili gelimelerin sormas üzerine Soylu, u anda hapishanelerde bin 200e yakn DEAlnn olduunu söyledi.

Özellikle Bar Pnar Harekatndan sonra ellerinde bir ksm kadn ve çocuk 287 DEAlnn olduunu belirten Soylu, unlar kaydetti:

Hapishanelerdekilerin hepsi yabanc terörist savaç. Ayn zamanda geri gönderme merkezlerimizde yabanc terörist savaçlar var. Bunlarn hepsiyle ilgili çeitli çalmalarmz gerçekletiriyoruz. Bunlar dönem dönem bahsettiiniz yollarla Türkiyeye girdiler ve yakalandlar. Burada bütün güvenlik ekiplerimiz teyakkuz halinde. Bunlar yakalandklar zaman adli makamlara intikal ettiriliyor. ntikal ettirildikten sonra ya cezaevlerine girerler veyahut da geri gönderme merkezlerine gider. Biz de bunlar dönem dönem ülkelerine iade ederiz.

ÜLKELERNE GÖNDERRZ

imdi de elimizde bulunanlar elbetteki ülkelerine göndereceiz. Ancak dünya yeni bir metot belirledi. Belirledikleri metot, Biz bunlar vatandalktan çkaralm diyorlar. Özellikle dünkü açklamamzdan sonra öyle bir tespitte bulunmaya çalyorlar. Bunlar, bulunduklar yerlerde yarglansnlar. diyorlar. Yani bu da yeni bir uluslararas hukuk herhalde. Yani 21inci yüzyla mülteci, snmac meselesinde maalesef hiç uymayan davranlar ortaya koyan ülkeler, imdi terörizm konusunda yeni bir içtihad ortaya koyuyorlar. Bu içtihad kabul etmek mümkün deildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAllar ister vatandalktan çkarsnlar ister çkarmasnlar kendi ülkelerine göndeririz.

Ana Sayfaya Git