DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri tutuklandı

İçişleri Bakanı Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi.

Haberler 02.09.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabndan yapt paylamda, emniyet tekilatna tebrik ve teekkürlerini bildirerek, DEAn sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakaland ve tutukland. bilgisini verdi.

u anda onunla balantl elimizde sorgular devam eden DEA mensuplar söz konusu

Giresunun Dereli ilçesinde gazetecilere açklama yapan Soylu, Türkiyede DEAn sözde emiri Mahmut Özdenin yakalandn açklad.

Soylu, bundan bir müddet önce Türkiyede DEAn bir hareketliliini hem emniyet istihbarat tekilat hem de emniyet mensuplarnn tespit ettiini ve ardndan da çalmalara baladn belirterek, stanbulda kalanikofla eylem yapacan deerlendirdiimiz bir DEA terör örgütü mensubu kalanikofuyla beraber ele geçirildi. Onun üzerine ciddi bir aratrma balattk, talimat kimden ald nereden alm ve netice itibariyle Türkiyede DEAn sözde emiri Mahmut Özdene ulald. diye konutu.

Operasyonlarn daha da geniletilip en nihayetinde evinde yaplan aramalarda dijital materyaline ve bilgisayarna el konuldu. ifadesini kullanan Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bilgisayarnda da elde edilen süreçlerde gerek Irak gerekse de Suriyede sürekli talimatlar ald, 10-12 kiilik gruplar oluturmak suretiyle Türkiyede eylem ve hareketlilik ortaya koyaca bir takm silahlarn mühimmatlarn gömülecei yerler ve bunlarn kimlerle irtibatlanaca ve yine ayn zamanda yine bir takm gruplarn özellikle Türkiyede ekonomik açdan zarar verebilecei deerlendiren gruplara da eylem yapmak ve yine ayn zamanda da bununla birlikte siyasi ve devlet adamlarn kaçrlp Suriye tarafna götürülmesi hususunda bir planlar içerisinde olduu çok net bir ekilde oradaki ald talimatlar ve uygulama planlaryla ele geçirildi.

Operasyonun devam ettiini vurgulayan Soylu, u anda onunla balantl elimizde sorgular devam eden DEA mensuplar söz konusu. Elbette ki burada emniyet tekilatmz, istihbarat tekilatmz, stanbul emniyetimizi tebrik ediyorum. Hakikaten önemli çalmay ortaya çkardlar. dedi. çok zor bir snrdayz, zor bir alandayz. diyen Süleyman Soylu, unlar kaydetti:

Vekalet savalarnn devam ettii bir çizgideyiz. Tabi kafam kartran baka iler de var, o da u: Aslnda DEAa baktnz zaman hiç yapmamas gereken güya sözde eylemlerin planlandn görüyorsunuz. O zaman arkasna bakmak lazm. Kimin motivasyon saladna ve nerelerin motivasyon saladna bakmak gerekir. Arkadalarmz bununla ilgili de deerlendirmeleri, çalmalar yapyorlar. Buna ait riski de ölçmeye buna kar önlem almaya çalyoruz.

stanbulda sansasyonel eylem için keifte bulunduu belirlenen DEA üyesine talimat vermi

Tutuklanan terör örgütü DEAn sözde Türkiye emiri Mahmut Özdenin, geçen hafta stanbulda sansasyonel eylem gerçekletirmek için keifte bulunduu belirlenerek tutuklanan DEA üyesine talimat veren kii olduu tespit edildi. stanbul stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince Adanada düzenlenen operasyonda DEAn sözde Türkiye emiri Mahmut Özden yakaland.

stanbula getirilerek sorgulanan üpheli Mahmut Özden çkarld nöbetçi hakimlikçe tutukland. üpheli Mahmut Özdenin, geçen hafta stanbulda sansasyonel eylem gerçekletirmek için keifte bulunduu belirlenerek tutuklanan DEA üyesine talimat veren kii olduu tespit edildi. Polis, konuyla ilgili soruturma kapsamnda çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git