Değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, vizyoner, üretken arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Şu anda değişim zilleri, tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir" dedi.

Haberler 02.07.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen l Bakanlar Toplantsnda hitap etti. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Ankaradan stanbula balatt Adalet Yürüyüüne yönelik eletirilerde bulunan Erdoan, Hafza-i beer nisyan ile malüldür derler. u anda, aklsz ban cezasn ayaklar çeker, misali kendini yollara vurup stanbula giden CHPnin bandaki zat, bizim için Seçimden sonra Babakan, yurt dna kaçacak tezviratlar yapyordu. in dorusu; çok partili hayatmzda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildii, siyasetçilerin akllarn ve ruhlarn bu denli kiraya verdii pek az seçim gördük. Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onlarn dümen suyuna girerek, ülkesine iftira atanlar korumak için yollar arnlayanlar o dönemde de ayn çetenin ayakçln yapar görüyorum. O dönemde sergilenen haysiyet cellatlna milletimizin itibar etmemesinin tam tersine oynanan oyunu görerek, güçlü bir ekilde arkamzda durmasndan birilerinin hiç ders çkarmad anlalyor diye konutu.

YOLDALIINI YAPTIKLARI HANET çETESYLE TÜRKYENN ALEYHNDE çALIMAKTAN VAZGEçMEDLER

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Artk çou ya yurt dna kaçm olan ya mahkemelerde adalete hesap veren FETÖ tetikçilerinin ellerine tututurduklar malzemeler, kaytlar, tapeler üzerinden kendilerine ikbal devirmeye çalanlar, hala ayn yerde debelenip duruyor. Buna karlk AK Parti, 2014 mahalli seçimlerini de kazand, cumhurbakanl seçimini de kazand, milletvekillii seçimini de kazand. Yetmedi, halk oylamasn da kazand. Milletimiz ve güvenlik güçlerimizle beraber bölücü örgütü açt çukurlara gömdük. Darbe giriimini engelledik. Suriyede kurulan tezgah bozduk. Ekonomik saldrlar da atlattk. Biz ülkemiz için çaltmz ve tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek devlet dediimiz için 80 milyonun gönlünde kendimize müstesna bir yer edindik. Onlar ise yoldaln yaptklar ihanet çetesiyle ve bölücü örgütle birlikte Türkiyenin aleyhinde çalmaktan bir gün bile vazgeçmediler. Eskiler nat da bir murattr derler. Bunlarn kendi milletlerine ve devletlerine kar olan her iin arkasnda yer alma konusunda ortaya koyduklar inat, meselenin araç olmaktan çkp, amaç haline geldiini gösteriyor. Özellikle ülkemize ve milletimize olan muhabbetlerinden üphe duymadmz MHPnin kritik konularda gösterdii onurlu ve saduyulu durua baktmzda CHPnin ve ayn çizgideki çevrelerin konumunu çok daha açk bir biçimde görebiliyoruz. Meselenin muhalefet deil, siyaset deil; memleketin bekas meselesi olduunu görerek, ülkesinin ve milletinin yannda yer alan herkese buradan bir kez daha teekkürlerimi iletiyorum

SURYEDE, IRAKTA, KÖRFEZDE, AVRUPADA ÜLKEMZE KARI KURULAN TUZAKLARIN BR PARçASI

CHPnin millete kar siyaset yapmaya baladn savunan Erdoan, CHPnin temsil ettii çizgi, artk siyaseten muhalif olma, siyaseten farkl duru sergileme, siyaseten farkl söylemde bulunma boyutunu am terör örgütleriyle ve onlarn özellikle ülkemizin üzerine kkrtan güçlerle birlikte hareket etme noktasna geldiini görmek durumundayz. Geçmilerindeki millete ramen siyaset yapma anlaylar sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar, imdi ii bir adm daha ileriye götürüp, millete kar siyaset yapmaya balamlardr. Akl banda herkesin rahatlkla görebildii bu durum; Suriyede, Irakta, Körfezde, Avrupada ülkemize kar kurulan tuzaklarn bir parçasdr dedi.

AYMYE KADAR TÜM KURUMLARA SALDIRAN ZHNYETN DERD ADALET OLAMAZ

CHP lideri Klçdarolunun yürüyüünün, milletin yararna olmadn savunan Erdoan, Güya adalet diyen, adaleti salamakla görevli ilk derece mahkemelerinden AYMye kadar tüm kurumlara saldran bir zihniyetin derdi asla adalet olamaz. Hukuk olamaz. Bir defa bile gönül diliyle ehitlerimizi andklarn, gazilerimize ifa dilediklerini duymadklarmz, ne yazk ki teröristler ve onlara yardm edenler için adeta dünyay ayaa kaldryorlar. Hem FETÖnün hem PKKnn önde gelen isimlerinin övgüyle bahsettii bir genel bakann yapt ilerin ülkemizin ve milletimizin yararna olmadn anlamak için baka bir ölçüye gerek yoktur diye konutu.

ADALET SAVUNMUYOR TAM TERSNE ZULMÜ YÜCELTYORSUNUZ

Yürüyüün amacnn adalet olmadn ileri süren Erdoan, Avrupann himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi Doru admlar atyorsunuz diyorsa attnz adm, kesinlikle yanltr. Terör örgütleri OHALden rahatszsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna kar çkyorsanz gittiimiz yol, Kandilin, Pensilvanyann yoludur. Uluslararas kurulularn ve mahkemelerin dahi eletirmedii tarzda terör davalarna saldryorsanz Türk adaletini itham ediyorsanz yaptnz i, bu ülkenin hayrna asla deildir. Terör örgütlerine kar yapmay aklnzdan geçirmediiniz yürüyüü teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için balatyorsanz kimseyi amacnzn adalet olduuna inandramazsnz. Siz, bu tavrnzla dikene su vererek, adaleti savunmuyor tam tersine zulmü yüceltiyorsunuz dedi.

EYLEME SAHP çIKANLAR TAAMMÜDEN AYNI SUçA ORTAK OLMAKTADIR

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: lla bir hak arayacaksanz gidin FETÖ davalarnn, PKK davalarnn, DHKP-C davalarnn görüldüü mahkemelere ehitlerin, gazilerin, milletin hakkn arayn. Darbecileri brakp, darbeye maruz kalanlar suçlayanlara yazklar olsun. Teröristleri brakp, terörle mücadele edenlerin üzerine gidenlere yazklar olsun. Kendi milletvekillerinin dünyann her yerinde vatana ihanet suçu kapsamnda kabul edilen eylemine sahip çkanlar, aslnda taammüden ayn suça ortak olmaktadrlar. Konunun ne basn özgürlüüyle ne düünce ve ifade özgürlüüyle ne milletvekili dokunulmazlyla ilgisinin olmadn en iyi bu gürültüyü çkartanlar biliyor. Bir baka terör örgütüyle irtibatlar sebebiyle kamudan ihraç edilen ve yine örgütün emriyle cezaevinde güya açlk grevi balatanlara yine bunlar sahip çkyor. Bu da enteresan. Esasen bunlarn hiçbirinin derdi demokrasi ve özgürlükleri savunmak deil, kendi suçlarn bastrmaktr. Tekilatlarmzdan bu meseleleri milletimize anlatma konusunda çok daha aktif bir ekilde hareket etmelerini bekliyoruz. Milletimize hakikatleri anlatmadmz her yerde meydann yalanlara, yanllara, iftiralara kalmas kaçnlmazdr. Bunun için hep birlikte gece gündüz çalmak, çalmadk kap, skmadk el brakmayarak tüm vatandalarmza gerçekleri anlatmak mecburiyetindeyiz

15 TEMMUZUN UNUTTURULMASINA KESNLKLE ZN VERMEYECEZ

Darbe giriiminin yl dönümüne yaklaldn hatrlatan Erdoan, 15 Temmuzun unutulmasna, unutturulmasna, bu ihanetin üzerinin örtülmesine bu hainlerin yaptklar alçakln hesabnn sorulmasnn önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceiz. 15 Temmuzu Türkiyede bir daha kimsenin darbe teebbüsünde bulunmamasn, benzer bir ihaneti aklna dahi getirmemesini salamann sembolü haline dönütüreceiz. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Tekilatlarmzdan 15 Temmuzu anma etkinliklerine sahip çkmalarn, youn ve samimi katlm göstermelerini özellikle bekliyorum. Biz de darbe giriimi gecesi bombalanan Mecliste, tanklarn ölüm saçt 15 Temmuz ehitler Köprüsünde yaplan programlara ve çeitli toplantlara katlarak vazifemizi ifa edeceiz diye konutu.

TEKLATLARIMIZDA KAPSAMLI DEMN ART OLDUUNU SANIYORUM

Partisinin MKYK ve MYK toplantlarnda olgunlatrlan ve l Bakanlar Toplantsnda daha da detaylandrlacak bir çalmalarnn olduunu dile getiren Erdoan, Belde, ilçe ve il tekilatlarmzda yorgunluk, atalet, çözülme iaretleri gördüümüz arkadalarmzn daha dinamik, gayretli, vizyoner, üretken arkadalarmzla nöbet deiimi yapmalarn arzu ediyoruz. Baarl tekilatlarmzdaki arkadalarmz elbette görevlerine devam edecekler; ama genel olarak tekilatlarmzda kapsaml bir deiimin art olduunu sanyorum, sizler de kabul edeceksiniz dedi.

GEREKEN DERSLER çIKARMAZSAK 2019DA MZ GERçEKTEN çOK ZOR DEMEKTR

Cumhurbakanlnda rahat icraat yapabilmek için Mecliste de güçlü bir çounlua sahip olmann art olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Dünkü MKYK toplantmzda kongre takvimini büyük ölçüde netletirdik. 16 Nisan halk oylamasyla birlikte baar ölçüsü deiti. Artk yüzde 49,9 oy bile alsanz baarl olamyorsunuz. Netice almak için mutlaka yüzde 50 art 1; buna ulamak zorundayz. Cumhurbakanlnda rahat icraat yapabilmek için Mecliste de güçlü bir çounlua sahip olmak arttr. Bu bakmdan 2019 seçimleri, bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Austos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasm 2015, 15 Temmuz darbesi sonrasndaki gelimeler ve 16 Nisan 2017 halk oylamas bize çok net baz mesajlar vermitir. Birlikte yaadmz bu seçimlerden gereken dersleri çkarmazsak 2019da iimiz gerçekten çok zor demektir. u anda deiim zilleri tüm gücüyle çalyor. Bize düen görev, bu çarya kulak vermek ve gereini de yerine getirmektir

Ana Sayfaya Git