Değişim zorunlu!

İstanbul yenilgisi nedeniyle AK Partide kabinede ve parti yönetiminde ciddi değişiklikler zorunlu hale geldi. Binali Yıldırım’a kabinede görev verileceği bekleniyor.

Haberler 26.06.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerinde ortaya çkan sonuç, AK Parti açsndan yeni bir dönemin balangcna sebep olurken, deiimi zorunlu hale getirdi. Kabineden, parti yönetimine kadar, stanbul il yönetimi ve ilçe yönetimleri dahil 81 ildeki tekilatlarda ve partinin birçok alannda radikal deiikliklere gidilecek. AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann tüm seçenekleri masaya yatrp, yenilenen bir parti kimliiyle sahada yer alp, hzla ülkenin gerçek gündemine dönmeyi hedefliyor.

KABNE VE PARTDE GEN çAPLI REVZYON

24 Haziran seçimlerinin bile geni bir analize tabii tutulmad AK Partide, önümüzdeki 4 yllk seçimsiz dönem hem partinin ve hem de ülkenin gelecei açsndan frsat olarak deerlendiriliyor. Cumhurbakan Erdoann önünde parti ve hükümet açsndan üç önemli balk bulunuyor. Bu kapsamda, erken seçimin söz konusu olmayaca, Cumhur ttifaknn sürmesi, kabine ve partide geni çapl revizyonlarn gündeme gelmesi ve ekonominin düzelmesi için seferber olunmas gibi balklarda süratle bir deerlendirme sürecine girilecek.

MAKSAT FATURA KESMEK DEL, GEREN YAPMAK

AK Partide ilk aamada Gerçekçi bir seçim muhasebesi yaplacak. AK Parti kaynaklarna göre, hedef Birilerine fatura kesmek olmayacak, ama nerede hata yaplmsa ve bu hatann sorumluluu kimde ise gerei yaplacak. AK Parti içinde bu konuda, Gerekirse parti yönetiminden, kabineye kadar, stanbul il yönetiminden, ilçe yönetimlerine kadar kimin sorumluluu bir revizyona gidilebilir. Bu süreç 31 Marttan sonra balad zaten. stanbuldan ayr olarak, il bakanlklar konusunda Türkiye genelinde baz deiikliklere gidildi. Deiim süreci imdi stanbulla birlikte yeni bir boyut kazanacak deerlendirmesi yaplyor.

TEKNOKRAT SMLERN YERNE VATANDATA KARILII OLAN SMLER

Kabinede yaplacak revizyonla birlikte Teknokrat isimlerin yerine vatandata karl olan isimlerle yola devam edilecei belirtiliyor.

BNAL YILDIRIMA KABNEDE GÖREV VERLEBLR

Binali Yldrmn bu süreçte nasl bir pozisyon alaca henüz net deil. Ancak, kulislerde kabinede görev verilecei veya cumhurbakan yardmcl makamna getirebilecei belirtilen Yldrmn, Herhangi bir görev istemeyebilecei yorumu da yaplyor.

SEçMENLE GÖZ GÖZE GELMEK

stanbul seçim sonuçlarnn 2023 seçimlerine tanmas ihtimaline yönelik deerlendirmelerin de yapld AK Partide Mesaj çok iyi deerlendirip gereini yapmazsak bata gençler olmak üzere, bizden gözünü kaçranlarla, yeniden göz göze gelemezsek, çok daha kötü sonuçlarla karlaabiliriz. 31 Martta sandkta verilen mesajn gerei yerine getirilemedi, 23 Haziranda seçmen daha büyük bir ders verdi tespiti öne çkyor.

TÜRKYE TTFAKI HAYATA GEçRLECEK, BELEDYELERDE NATLA DEL UYUMLA çALIILACAK

AK Parti kaynaklar, Cumhurbakannn gündeme getirdii Türkiye ttifak söyleminin de somut olarak hayata geçirilecei bir döneme girilecei bilgisini verdi. Bu kapsamda seçimler öncesindeki Sert söylemlerden uzaklalmas, AK Partinin meclis çounluuna sahip Ankara ve stanbul büyükehir belediyelerinde natlama yerine uyumlu çalmann ön plana çkarlmasna yönelik görüler öne çkyor.

LK MESAJ 2017DE GELD

AK Parti kaynaklar, 2017den itibaren yaplan son üç seçimde stanbulda çkan sonuçlardan yola çkarak Son üç seçimdir stanbul seçimleri hep bçak srt bitmi zaten. 16 Nisan referandumunda stanbulda yüzde 48.6 Evet, yüzde 51.3 Hayr çkt. Cumhurbakanl seçiminde Sayn Erdoan yüzde 50, dier adaylarn oluturduu blok yüzde 50 oy ald. Son 31 Mart seçimleri de iki aday arasnda binde 1.5 fark olutu. Aslnda seçmen bize referandumdan itibaren bir mesaj vermeye balam zaten. Bu mesajlarn gereinin yaplmamas belki de bugünkü sonucu ortaya çkard deerlendirmesini de yapt.

Ana Sayfaya Git