Demirel ve Baluken’in davası görüldü

HDP eski milletvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken'ın "Cumhurbaşkanı ve başbakana" hakaretten yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Haberler 23.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekilleri dris Baluken ve çalar Demirelin Cizre, Sur ve Nusaybinde uygulanan sokaa çkma yasaklar srasnda katldklar televizyon programnda yaananlar devlet terörü olarak tanmlayp, yaananlardan cumhurbakan ve babakan sorumlu tutmalarndan dolay yarglandklar davann durumas Diyarbakr 12nci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davada sank durumunda bulunan HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçerin ise, yasama dokunulmazl bulunmas dolaysyla yarglanmasnn durdurulduu davann durumasn, Demirel ve tutuklu bulunan Baluken, Ses ve Görüntü Biliim Sisteminde (SEGBS) yaanan teknik arzadan dolay katlmazken, avukatlar Serdar çelebi hazr bulundu.

8 YILA KADAR HAPSLER STENYOR

ki durumada önce mahkemeye mütalaasn sunan Cumhuriyet Savcs, Baluken ve Demirelin yaptklar konumalarla yürütme yetkisini kullanan Bakanlar Kurulunu küçük düürdükleri, cumhurbakannn onur ve erefini rencide ettikleri, dönemin Babakan Ahmet Davutolunun onur, eref ve saygnlklarna saldrdklarn öne sürmütü. Mütalaada, devlet büyüklerine hakaret, kamu görevlisine kar görevinden dolay hakaret, Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aalama suçlamasnda bulunulan Baluken ve Demirel için ayr ayr 2 yl 6 aydan 8 yla kadar hapis cezas istenmiti.

BRLETRMEYE MUVAFAKAT VERLMED

Mütalaa verilen dosyada avukatlar, dris Balukenin Ankara 3üncü Ar Ceza Mahkemesi, çalar Demirelin ise Ankara 15inci Ar Ceza Mahkemesinde ayn iddialarla yarglandklar dava dosyalar ile birletirilmesi talebinde bulundu. Bugün görülen durumada, heyet deiiklii yaand. Mahkeme heyeti, Ankara 3üncü Ar Ceza Mahkemesine yazlan birletirme öneri müzekkerelerine cevap geldiini ve 2021/241 esas sayl dosyasnda birletirme önerilerine muvafakat verilmediinin bildirildiini belirtti.

dris Balukenin bulunduu cezaevinde SEGBSin defalarca arand ve sistem megul olduundan balant kurulamad.

Avukat Serdar çelebi, savunmasn yazl olarak mahkemeye sundu. çelebi, çalar Demirele ilikinde daha önceki beyanlarn tekrar ettiklerini, müvekkilinin iki gün önce anjiyo olduunu ve mahkemeye katlamadn ifade ederek, eksik hususlarn giderilmesi talebinde bulundu.

ddia makam da çelebinin dosyadaki eksik hususlarn giderilmesi yönündeki talebine katld.

Mahkeme, eksik hususlarn giderilmesi amacyla durumay 25 Kasma erteledi.

Ana Sayfaya Git