Demirtaş: Ben muhalefetin adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım

Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'Ben muhalefetin adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım' dedi.

Haberler 25.12.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan açklamalar, Twitter hesabndan paylald. Tutuklu bulunduu süre içinde zaman zaman Twitter hesabndan mesajlar gönderen Selahattin Demirta, bugünkü paylamnda muhalefetin aday konusunda açklama yapt.

Demirta, Ben muhalefetin ortak aday olsam cezaevinden bile seçim kazanrm. Darda ise birileri halen bu üçkatç, dolandrc iktidarn halk kandrp seçim kazanabileceine inanyor dedi.

Demirta unlar ekledi:

Halka güvenin, yüzünüzü yoksullara dönün. Yan yana durmaktan korkmayn ve miting meydanlarn doldurun. Merak etmeyin, biz varz. Birlikte kazanacaz, mutlaka kazanacaz.

MUHALEFETN ADAYI OLURSAM

15 Temmuz darbe giriimi ardndan Selahattin Demirta, çok sayda HDP milletvekili ile birlikte 3 Kasm 4 Kasma balayan gece gözaltna alnarak, tutukland.

Demirtan tutuklanmasnn üzerinden 89 gün geçtikten sonra Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, soruturmay tamamlayarak, 501 sayfalk iddianame hazrlad. 31 ayr fezleke birletirilerek hazrlanan iddianamede, Demirta için 142 yla kadar hapis cezas istendi.

Demirtaa, Örgüt kurma ve yönetmek, Örgüt propagandas yapmak, Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme yönetme bunlarn hareketlerine katlma, Halk kin ve dümanla alenen tahrik etme, Suçu ve suçluyu övmek, Suç ilemeye alenen tahrik etme, Halk kanunlara uymamaya tahrik etme suçlamalar yöneltildi.

Ana Sayfaya Git