Demirtaş Diyarbakır’a getirildi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş ile görüşmek için 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır’a getirilip, aile fertleriyle görüştürüldü. Demirtaş daha sonra yeniden Edirne cezaevine nakledildi.

Haberler 14.11.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş ile görüşmek için 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakıra getirilip, aile fertleriyle görüştürüldü. Demirtaş daha sonra yeniden Edirne cezaevine nakledildi.

ANNE VE BABASI RAHATSIZLANDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın annesi ve babası önceki gün, rahatsızlanarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sadiye Demirtaş, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yoğun bakımdaki tedavisinden sonra taburcu olurken, Tahir Demirtaş ise müdahalenin ardından yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

DEMİRTAŞ, DİYARBAKIRA GETİRİLDİ

Demirtaş ailesinin Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan oğulları HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 12 Kasım gecesi ailesini ziyaret için Diyarbakıra getirildi. Demirtaş, babası ile görüştürüldükten sonra tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevine yeniden nakledildi.

GETİRİLİŞİNİN DETAYLARI

Demirtaşın isteği doğrultusunda 11 Kasım gecesi, Adalet Bakanlığından, anne ve babasıyla görüşmek üzere, izin çıktı. Demirtaş önce Edirne kent merkezine götürüldü. Buradan helikopterle çorludaki askeri üsse, oradan da özel jet ile sabaha karşı Diyarbakıra getirildi. Demirtaşın ziyareti, aile bireyleri ve avukatlarından gizli tutuldu. Demirtaşı taşıyan özel jet Diyarbakıra indiğinde havalimanı personelinin telefon ile görüşmeleri de yasaklandı. Babası Tahir Demirtaşın tedavi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Selahattin Demirtaş, 45 dakikalık görüşme sonrası aynı önlemler ve gizlilik içerisinde, Edirneye nakli yapıldı.

HDPDEN AçIKLAMA GELDİ

Burada, HDP, partilerinin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın babası Tahir Demirtaşın, kalp krizi geçirmesi nedeniyle bir mesaj paylaştı.

HDP, Twitterdan yaptığı açıklamada, Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan anne ve babasını görmesi için dün akşam Diyarbakıra getirilmiş ve kendileriyle hastanede görüşmüştür. Demirtaş ve ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git