Demirtaş: HDP seçime hazırdır

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma ve açılan dava nedeniyle 4 Kasım 2016'dan beri cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrını değerlendirdi. Demirtaş, "HDP seçime hazırdır" dedi.

Haberler 19.04.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski E Genel Bakan Demirta, avukatlar araclyla gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Demirta, CHPli milletvekillerinin kendisini ziyaret etmesi ve bu konu üzerinden yaplan tartmalarla ilgili, HDP milletvekillerine ziyaret izni verilmiyor. CHPli milletvekillerinin ziyaret says bu nedenle daha fazla görünüyor. Görülerimi, merak eden herkesle paylarm. Benim ziyaret edilmem, AKPyi neden bu kadar panikletiyor; anlamak zor diye konutu.

Demirta, cumhurbakanl adayl konusunda HDPnin yetkili kurullarnn gerekli tartmalar yaptn, ortaya somut bir ey çkmas durumunda parti merkezince açklama yaplacan kaydetti. Kendisinin cumhurbakan aday olup, olmayacana ilikin Demirta, Siyasi yasakl olsam da olmasam da aday olsam da olmasam da HDP ve ahsm, cumhurbakanl seçiminde çok iddialyz ve sonucu kesinlikle bizim tutumumuz belirleyecek. Önce gelimeleri bir izleyip, adaylk konusunu ondan sonra deerlendireceiz dedi.

ERKEN SEçM KAçINILMAZDI

MHP Lideri Devlet Bahçelinin grup toplantsnda yapt erken seçim çarsn deerlendiren Demirta, AKP ve MHP, her gün daha da dibe vurduklar için erken seçim kaçnlmazd. HDP seçime hazrdr diye konutu.

CEZAEVNE 174Ü YURT DIINDAN 2 BN 348 MEKTUP

Öte yandan HDP tarafndan Selahattin Demirta için yazlp, tutuklu bulunduu Edirne Cezaevine gönderilen mektuplarla ilgili açklama yapld. Açklamaya göre, 4 Kasm 2016 tarihinden 15 ubat 2018e kadar Demirtaa 2 bin 158i Türkiyeden 174ü ise yurt dndan olmak üzere 2 bin 348 mektup gönderildi. Demirtaa yazlan mektuplar ile birlikte çocuklarn yapt resimler, çeitli fotoraflar, kendisi için yazlan iirlerin de gönderildii belirtildi. Demirtaa baz hikayelerin de yazlp gönderildii ve bu konuda görüünün istendii kaydedildi. Demirtan ise mektuplarn çouna cevap yazd belirtildi. Selahattin Demirtan ayrca dier cezaevlerinde bulunan HDPli vekillerle mektuplat kaydedildi.

BASKIN SEçME HDP TEPKS

Buarada, HDP E Genel Bakan Sezai Temelli ve Pervin Buldan, 24 Haziranda erken seçim yaplmas kararn Twitterdan paylatklar mesajla eletirdi.

Temelli, MHP Lideri Devlet Bahçeliyle görümesinin ardndan 24 Haziranda erken seçim yaplacan açklayan Cumhurbakan Erdoana Twitter hesabndan tepki gösterdi. HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, 24 Haziran erken deil panik seçim; iktidar acz içinde dedi. Buldan ise Twitter hesabndan yapt paylamda, Erken seçimi 7 Haziran ruhuyla karlayacaz. Bir kez daha BZler kazanacaz dedi.

Ana Sayfaya Git